bara

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ανοικτή επιστολή κριτικής του Γιώργου Θωμαίδη στον Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη

Κύριε Δήμαρχε,
Άκουσα προσεκτικά τους δύο εκπληκτικούς σας μονολόγους σε τοπικό κανάλι. Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάστηκα . Μπορώ να πω, ότι ξεπεράσατε και τον ίδιο τον εαυτό σας. Από δω και πέρα ο μοναδικός σας αντίπαλος είναι ο καθρέφτης σας. Έτσι κατέληξα ότι δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές στον δήμο Αλεξανδρούπολης.
Θα είστε εσείς για πάντα ο Δήμαρχος μέχρι να βαρεθείτε ή μέχρι να βρείτε τον κατάλληλο διάδοχο σας. Δηλαδή να σας ανακυρήξουμε ισόβιο δήμαρχο και μάλιστα σε μία Ρωμαϊκού τύπου φιέστα (όπως τουλάχιστον ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας) στο φάρο της Αλεξανδρούπολης. Όπου όλος ο λαός της Αλεξανδρούπολης δια βοής θα αναφωνήσει « χαίρε Ευάγγελε, οι υπήκοοι σου σε χαιρετούν ή καλύτερα σε αποχαιρετούν» παραφράζοντας το «Χαίρε Καίσαρα οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν». Επειδή όμως έχουμε « δυστυχώς» Δημοκρατία και δεν επιτρέπονται αυτά, προτείνω να αποσυρθούν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τους συνδυασμούς τους. Έτσι θα κατέβει στις εκλογές μόνο ο νυν Δήμαρχος και ο συνδυασμός του.
Οπότε θα εκλεγούν «Δημοκρατικά» από την ίδια του την παράταξη οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Έτσι δεν θα υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος, να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι, λωποδύτες – ανίκανοι ή πολιτικά πτώματα. Έτσι θα έχουμε ένα δημοτικό συμβούλιο των αρίστων. Των ενάρετων των ικανών και των πολιτικά κεκαθαρμένων, κάτι σαν την Άρια φυλή σε ελληνική έκδοση.
Άλλωστε είναι και η μόνη λύση που υπάρχει, μετά τον «ευπρεπέστατο» τρόπο με τον οποίο «αδειάσατε κυριολεκτικά» τους πολιτικούς σας αντιπάλους.
Αρχίσατε πρώτα με τον κ. Τζανίδη. Είπατε χαρακτηριστικά ότι είναι νέος, άπειρος και κυρίως άνθρωπος του χρυσού. Εάν βέβαια σας συμβούλευαν σωστά οι αυλικοί σας θα διαπιστώνατε ότι ο κ. Τζανίδης εκπροσωπεί μία παράταξη πολλών εξαιρετικών και χαρισματικών νέων, που λειτουργεί με Δημοκρατικό τρόπο (δεν είναι αρχή ενός ανδρός), και μία από τις βασικές αρχές της παράταξης είναι η εξής. Είναι κατά οποιασδήποτε επένδυσης ρυπαίνει το περιβάλλον. Επομένως είναι εναντίον του χρυσού, αλλά και εναντίον της διαχείρισης των σκουπιδιών όπως εσείς και τα μεγάλα συμφέροντα την αντιλαμβάνονται. Δηλαδή είναι γνήσια οικολογικά ευαίσθητοι και όχι όπως εσείς οικολόγοι αλα καρτ. Όπως καταλαβαίνεται κ. Δήμαρχε άνετα θα μπορούσε και αυτός να σας χαρακτηρίσει άνθρωπο των σκουπιδιών ή ποιητικότερα άρχοντα των σκουπιδιών (παραφράζοντας τον άρχοντα των δαχτυλιδιών). Προς τιμή του αν και είναι νέος και άπειρος δεν το έκανε. Αυτό ας σας γίνει μάθημα.
Επιπλέον «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί». Είναι κοινό μυστικό στην πόλη ότι στο ψηφοδέλτιο σας υπάρχουν αρκετά άτομα που φανερά ή κρυφά είναι υπέρ του χρυσού (ακόμη και εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι).
Μετά ασχοληθήκατε με τον κ. Παύλο Μιχαηλίδη.
Με απλά λόγια τον χαρακτηρίσατε γυρολόγο της πολιτικής που τον πήρε από το αυτί μία μικρή ομάδα του Σύριζα και τον επέβαλε σαν υποψήφιο Δήμαρχο.
Ενώ αντίθετα η πλειοψηφεία των στελεχών του Σύριζα είναι μαζί σας, αλλά δεν θέλετε να τους εκθέσετε. Δεν ήξερα ότι υπάρχει και άλλη συνιστώσα του Σύριζα τοπικά στον Έβρο, η μνημονιακή συνιστώσα.
Εν συνεχεία «περιλάβατε» τον κ. Σάββα Δευτεραίο και το ΚΚΕ. Είπατε χαρακτηριστικά «ότι αυτούς και να τους χαρίσει κάποιος τον Δήμο δεν είναι ικανοί να τον διοικήσουν, είναι βέβαια καλά παιδιά δηλαδή καλοί μαϊντανοί, αλλά δεν είναι ικανοί ούτε αντιπολίτευση να κάνουν». Δηλαδή ο κ. Δευτεραίος και το ΚΚΕ είναι με λίγα λόγια γραφικοί.
Στο τέλος ασχοληθήκατε με τον κ. Φωτιάδη . Εδώ θα τολμήσω να πω ότι ήσασταν και λίγο αγενής, δεν τον αποκαλέσατε όχι με το επίθετό του ούτε καν με το μικρό του όνομα, αλλά με το χαϊδευτικό του όνομα, σαν να απευθυνόσασταν σε ένα φίλο σας στο καφενείο και όχι σαν ένα πολιτικό σας αντίπαλο. Είπατε χαρακτηριστικά «ο Λάκης, ο παλιός πολιτικός, ο φθαρμένος» και μερικά άλλα κοσμητικά επίθετα.
Εδώ ισχύει απόλυτα η παροιμία «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Θα θέλατε πολύ να είχατε εκλεγεί 7 φορές βουλευτής, να είχατε γίνει Υφυπουργός Γεωργίας- Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών – Υφυπουργός Οικονομικών;
Όπως καταλαβαίνετε έτσι που τα κάνατε και εδώ που φθάσατε τα πράγματα το μόνο που σας σώζει είναι να ζητήσετε δημόσια συγνώμη από τους αντιπάλους σας.
Έτσι θα ξαναρχίσει ένας προεκλογικός αγώνας πολιτισμένος – έντιμος – επικοδομιτικός με πολιτική και όχι με παραπολιτική.Με διάλογο και όχι με πληρωμένους μονολόγους.
Επίσης κ. Δήμαρχε έχετε ακόμη μία θλιβερή πρωτιά για την οποία πρέπει να απολογηθείτε και να ζητήσετε δημόσια συγνώμη.Ποινικοποιήσατε εμμέσως πλην σαφώς την πολιτική ζωή του τόπου, όπως γνωρίζεται όμως η ιστορία διδάσκει ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Στείλατε 32 ανθρώπους νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
Επειδή έχουμε και Πάσχα, σκεφτείτε λίγο τον Γολγοθά που περνούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Ζητήστε δημόσια συγνώμη τουλάχιστον για την ψυχή σας. Γιατί ειλικρινά δεν ξέρω αν η συγνώμη σας μπορεί να βοηθήσει τους 32 και τις οικογένειες τους.
Με τιμή
Θωμαίδης Γεώργιος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου