bara

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Και νέο δάνειο..με περισσότερο χρέος..Greek sex story

Του Μάνδαλου Παναγιώτη.
e mail:panosmandalos@yahoo.gr
Μετά από πολλές διαψεύσεις και σιγουριά ότι η Ελληνική οικονομία βλέπει το φως στο τούνελ, μετά από τις θυσίες και φυσικά τα κακά μαντάτα που έγιναν καλά, όπως μας είπανε, για την τρύπα του 2013-14, κάπου στα 4,5
ψωροδισεκατομμύρια ευρώ, όπου μάτωσε η μισή Ελλάδα για να τα βρούμε, ήρθε η πολλαπλή Ελληνική επιτυχία. Χρειαζόμαστε καινούργιο δάνειο και μάλιστα των 11 δις ευρώ για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας το 2015-16.Φυσικά το νέο δάνειο θα απαιτήσει καινούργια μέτρα της αποτυχημένης πολιτικής που εφαρμόσθηκε μέχρι τώρα.
Και φυσικά αν πάρουμε τα απλά μαθηματικά σημαίνει ότι ενώ για αυτήν την διετία χρειαστήκαμε 4,5 δις ευρώ για την επόμενη θα χρειαστούμε 11. Άρα με απλή αφαίρεση και όχι τα μαθηματικά των κολεγιοπαίδων, είναι κάπου στα 6,5 δισσεκατομύρια παραπάνω χρέος και μάλιστα μετά όλα αυτά τα μέτρα που έχουν πάρει. Φυσικά αν υπήρχε πλεόνασμα τότε γιατί να χρειαζόμασταν αυτά τα λεφτά. Η μαύρη τρύπα που μπήκαμε δεν έχει τέλος και μάλιστα πάει για τα έγκατα της γης. Το φως που βλέπουν μερικοί είναι μόνο η πύρινη λαίλαπα που έρχεται να μας κατασπαράξει όπως ακριβώς η λάβα που έρχεται να κατακλύσει στις υπόγειες σπηλιές και να κάψει ότι απέμεινε από την είδη ελάχιστη ζωή.
Και αυτό που δεν μας λένε είναι ότι ενώ δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές λόγω των υψηλών επιτοκίων, βγήκαμε αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο και μάλιστα αποκομίσαμε πάνω από 1,5 με 2 δις ευρώ την φορά. Την τελευταία φορά πριν από λίγες ημέρες. Άρα σημαίνει ότι από τα χρήματα της τρόικας δεν περισσεύει τίποτα και το χρέος όλο και μεγαλώνει αν προσθέσουμε και αυτά ατ δάνεια. Μάλιστα με την στυγνή δήλωση Σόιμπλε περί καινούριου δανείου δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες σκέψεις αφού αυτός αποφασίζει και οι άλλοι απλώς λένε το Οκ. Άρα το σαξες στόρι μας επιφυλάσσει πολλά σεξ στόρι ΄χοι όμως διασκεδαστικού χαρακτήρα αφού θα είναι παρά φύση. Βέβαια πολλοί ικανοποιούνται και με αυτήν την παραλλαγή, αλλά θα μου επιτρέψετε όχι εμείς.
Ο λαός επέλεξε μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευότανε τις συνθήκες χρέους, μια κυβέρνηση που θα έβγαζε την χώρα από την κρίση και φυσικά θα επανερχότανε η λέξη δημοκρατία. Όχι μια κυβέρνηση που θα συνέχιζε τις μίζες την διαφθορά και την ολιγαρχία. Δυστυχώς εξαπατηθήκαμε. Δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση επαναδιαπραγμάτευσης, δικαιοσύνης στις μίζες και στην διαφθορά και φυσικά κοινωνικής δικαιοσύνης όσο αυτή είναι εφικτή. Υπουργοί που βγαίνουν σε κανάλια από το πρωί ως την νύχτα προσπαθώντας να πείσουν ότι ο ελέφαντας που μας πάτησε ήτανε μερμήγκι, ότι το φως στο τούνελ είναι η έξοδος και όχι η νταλίκα που έρχεται να μας παρασύρει και βέβαια δεν μπορείς να πας ούτε αριστερά αλλά ούτε δεξιά αλλά μόνο να περιμένεις. Βέβαια η τρομοκρατία καλά κρατεί. Αν γίνουν εκλογές θα είναι καταστροφή. Ενώ τώρα είναι ευημερία. 
Αν αλλάξει η κυβέρνηση θα χειροτερέψουν τα πράγματα. Μα τώρα πάνε από το κακό στο χειρότερο και δεν έχουμε τέλος , που μπορεί να μας πάει κάποιος άλλος. Υπήρχε μια οικονομία ζοφερή που δεν έχει μείνει τίποτα. Και υπαίτιοι για αυτήν την κατάσταση είναι ακριβώς οι κυβερνώντες. Πως μπορεί κάποιος να λέει ότι ενώ είχε χρυσό τον έκανε πυλό και ο κάποιος άλλος θα τον κάνει χειρότερο …….δεν υπάρχει …..χους εις χουν λέει η γραφή..μετά τον χουν δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο χώμα. Άρα τον χρυσό ξαναθέλουμε πίσω και όχι το χώμα που μας δίνουν αυτοί για χρυσό…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου