bara

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Απάντηση σε καταγγελία για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από τον Διευθυντή Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ. Ζιαγάκη ως απάντηση σε προηγούμενη ανάρτηση: "Βόλεψαν τη σύζυγο υποψήφιου Βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ στον Έβρο" την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι σε αυτό το blog δημοσιεύουμε οτιδήποτε μας στείλει αναγνώστης μας, το οποίο φυσικά δεν θα είναι υβριστικό ή προσβλητικό. Τα mail που λαμβάνουμε δεν είναι όλα επώνυμα και φυσικά δεν μπορούμε να διασταυρώνουμε το περιεχόμενο τους.
Η απάντηση έχει ως εξής:Θέμα: «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ».
Με έκπληξη διάβασα στην ιστοσελίδα σας σε ανώνυμη καταγγελία με τίτλο «βόλεψαν σύζυγο υποψηφίου Βουλευτή και την αναφορά στο πρόσωπό μου (ως Διευθυντή Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Έβρου) και μόνο εκ του γεγονότος ότι η καταγγελία σας είναι ανώνυμη μπορεί να εικάσει κανείς ότι αυτά που καταγγέλλονται είναι παραπλανητικά και υποκριτικά, δεν μπορεί να καταγγέλλεις τους άλλους για ρουσφετολόγους και ανέντιμους κρυπτόμενος στο σκοτάδι της ανωνυμίας.
Σας απαντώ λοιπόν, σε ότι με αφορά και σ’ αυτήν την περίπτωση άσκησα τα καθήκοντά μου υπερασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον και τη νομιμότητα.

Επί της ουσίας του θέματος σας πληροφορώ ότι στη διαδικασία των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών έργο των Διευθύνσεων είναι μόνο οι υπολογισμοί των κενών ανά περιοχή μετάθεσης και μάλιστα αυτό γίνεται από το Συμβούλιο και όχι από το Διευθυντή Εκπαίδευσης. Αυτό κάναμε σαν Συμβούλιο χωρίς καμιά παρατυπία και τα κενά δημοσιεύτηκαν για να μπορεί να γίνει έλεγχος από τον καθένα κάτι που εσείς δεν κάνατε σκοπίμως πριν προβείτε στην καταγγελία.

Το μέρος που αφορά την υλοποίηση της συγκεκριμένης μετάθεσης από το ΥΠΔΒΜΘ έχω να σας πω τα εξής χωρίς κατ’ ανάγκη να τα υιοθετώ απόλυτα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα υλοποίησης των μεταθέσεων στην περίπτωση μετάθεσης εκπαιδευτικού από μια περιοχή κατά τη διάρκεια που τρέχει το πρόγραμμα η θέση καλύπτεται αυτόματα, αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει εκπαιδευτικός που μετατέθηκε από τη Γ περιοχή.

Στο ερώτημα πως βρέθηκε εκπαιδευτικός που μπορεί να διδάξει μόνο σε ΕΠΑΛ σε μια περιοχή που δεν υπάρχει ΕΠΑΛ αυτό αφορά το παρελθόν και όχι τα δύο τελευταία χρόνια που εγώ είμαι στη Διεύθυνση, πλεονάσματα από το παρελθόν υπάρχουν πολλά και σε άλλες ειδικότητες.

Το αν η πλήρωση της θέσης που δημιουργείται κατά το τρέξιμο του προγράμματος πρέπει να καλύπτεται ανεξαρτήτως αν υπάρχει κενό αυτό επαφίεται στην κρίση του καθενός, προσωπικά δε συμφωνώ, αλλά αν αυτό εφαρμόζεται γενικά τότε δεν είναι ρουσφέτι. Εσείς όμως αν κατάλαβα από τα γραφόμενά σας συμφωνείτε, αφού λέτε ότι όλοι πρέπει να υπηρετούν κοντά στα σπίτια τους, αλλά να εξαιρούνται μόνο οι σύζυγοι όσων κάποτε υπήρξαν υποψήφιοι Βουλευτές, αυτό τι είναι;

Δεν υπάρχει εκπαιδευτικός της ίδιας ειδικότητας με περισσότερα μόρια που ζήτησε τη συγκεκριμένη περιοχή και δεν κατέλαβε τη θέση.

Θα σας παρακαλέσω να αναρτήσετε την επιστολή μου σαν απάντηση των απαράδεκτων συκοφαντιών εναντίων μου και να γνωστοποιήσετε το όνομα του καταγγέλλοντος.

Με την επιφύλαξη άσκησης κάθε νομίμου δικαιώματός μου.


Ο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε.
ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΖΙΑΓΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου