bara

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ποιος είναι ο αλησμόνητος Νίκος Αυτοσμίδης,παλιό αστέρι στον στίβο του Εθνικού

Ήταν ένας από τους σημαντικούς αθλητές της παλιάς φρουράς του Εθνικού.
Διέπρεψε τόσο στον αγωνιστικό στίβο, όσο και στον στίβο της ζωής, κύριος με το ήθος του και τις αξίες του για την οικογένεια και τον αθλητισμό. Ανιδιοτελής, προσέφερε μόνο στον αθλητισμό της πόλης του, χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσει τις διακρίσεις του προς ιδίων όφελος.Ξεκίνησε την καριέρα του το 1950 και ως έφηβος έκανε το πρώτο ρεκόρ σπάζοντας το φράγμα των 11 δευτερολέπτων στα 100 μέτρα, πετυχαίνοντας 10¨9 το 1953 στους Ελληνοτουρκικούς αγώνες και συνέχισε με 22 δευτερόλεπτα στα 200 μέτρα οπότε και πέτυχε ρεκόρ Βορείου Ελλάδος. 

Τότε οι ειδικοί είπαν ότι ένας μεγάλος σπρίντερ γεννήθηκε στην Ελλάδα και μάλιστα σε συνθήκες της τότε εποχής, χωρίς καμιά επιστημονική φροντίδα και φυσικά με το διάδρομο από καρβουνίδη.
Νικητής σε Πανελληνίους, Βαλκανικούς, Μεσογειακούς και σε Νατοϊκούς στρατιωτικούς αγώνες. Ήταν επόμενο να έχει προτάσεις από τις μεγάλες ομάδες του κέντρου, αλλά από τότε έδειξε την ανιδιοτέλεια που τον χαρακτήριζε και αρνήθηκε. 
Θέλοντας να κάνει γνωστό τον Εθνικό, τον σύλλογο που γαλουχήθηκε και ανδρώθηκε, καθώς και την γενέτειρα του Αλεξ/πολη. 

Συνέχισε την παρουσία του στα γήπεδα ως κριτής στίβου και οι περισσότεροι από εμάς τον γνωρίσαμε ως αφέτη και με την ιδιότητα του αυτή, συμμετείχε σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις. Διατέλεσε ως παράγοντας στο συμβούλιο του Εθνικού και προσέφερε ως έφορος σε διάφορα τμήματα. 
Ένας μεγάλος αγωνιστής, τόσο μέσα στα γήπεδα όσο και έξω απ’ αυτά.
Αγωνίστηκε μέχρι τέλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου