bara

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

"H Γυναίκα της Πάτρας" στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 ώρα: 20.30
Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
"H Γυναίκα της Πάτρας" του Γιώργου Χρονά, σε σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξ/πολης και το Θρακικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού έχουν την τιμή να παρουσιάσουν την εξαιρετική παράσταση «Η γυναίκα της Πάτρας» σε μοναδική ερμηνεία της Ελένης Κοκκίδου.Πρόκειται για μια μοναδική σκηνική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής της πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά.

 Ο παραληρηματικός μονόλογος μιας παθιασμένης, πονεμένης γυναίκας, που εξομολογείται τη ζωή της και μιλάει ανοιχτά και χωρίς φόβο για τον πόνο, τη βία, την ηδονή, την αγάπη, τον έρωτα. Ένα πλάσμα πληθωρικό που τραγουδάει, χορεύει, κλαίει, γελάει, θυμώνει, προκαλεί.
Μία τολμηρή, ανατρεπτική, εκρηκτική παράσταση.
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Η γυναίκα της Πάτρας είναι η καταγραφή του Γιώργου Χρονά των συνεντεύξεων που έκανε σε μια διάσημη πόρνη της Πάτρας, την Πανωραία, η οποία άρχισε να εξασκεί το επάγγελμά της τη δεκαετία του ‘50. Η γυναίκα αυτή, άνοιξε την ψυχή της στον ποιητή Χρονά, στις αρχές του ‘80, όταν συναντήθηκαν στην Πάτρα και του διηγήθηκε την ζωή της. Μία ζωή ακραία, σκληρή, βίαιη, τρομαχτική, επικίνδυνη αλλά ταυτόχρονα γεμάτη πάθος, ορμή και ηδονή. Ο χειμαρρώδης λόγος της Πανωραίας μετατρέπει το κείμενο σε ποίηση. Η γλώσσα της απελευθερωμένης λαϊκής ψυχής που έχει ανάγκη να μιλήσει είναι η γλώσσα που δημιούργησε το δημοτικό, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι και η Πανωραία άθελά της συνθέτει μονολογώντας μία τέτοια «μουσική», ένα τραγούδι σπαραχτικό, άμεσο και αληθινό.
Ταυτότητα της παράστασης:

Συγγραφέας: Γιώργος Χρονάς

Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου

Ερμηνεύει η Ελένη Κοκκίδου

Σκηνικά – Κοστούμια: Τατιάνα Σουχορούκωφ

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Φωτογραφίες:Γιώργος Καβαλλιεράκης

Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη
Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
Διάρκεια: 80'
Εισιτήρια: 12€ / 10€ μέλη Κ.Λ.Α.-Φοιτητικά
Προπώληση εισιτηρίων: +βιβλία Καφετζή

(Βενιζέλου 41/Τ: 2551023050)
- Βραβείο Ερμηνείας Κάρολος Κουν 
- Βραβείο κοινού του περιοδικού Αθηνόραμα
Την Κυριακή 14/10/2012, 19.30 στο βιβλιοπωλείο "+βιβλία Καφετζή", ο ποιητής Γιώργος Χρονάς θα παρουσιάσει το βιβλίο του "Η Γυναίκα της Πάτρας".
Σας ανακοινώνουμε με απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Λ.Α., πως για το έτος 2012, η ετήσια συνδρομή μέλους της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης, θα μειωθεί από 20,00€ σε 10,00€ (το εισιτήριο παραμένει στα 5,00€), για νέα και παλαιότερα μέλη, λόγω και της οικονομικής συγκυρίας, με την προϋπόθεση πως τα παλαιότερα μέλη έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές των προηγούμενων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου