bara

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο τύπου του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας για την Βιοποικιλότητα καθώς και στην 7η Επιτροπή Καθοδήγησης που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στις 25/9/2012 συμμετείχε η Περιφέρεια ΑΜΘ. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου REVERSE που υλοποιείται μέσα από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG IVC. Τον Έλληνα εταίρο (Περιφέρεια ΑΜ-Θ) εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Σουλτάνα Σερεφιά, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας ΑΜΘ τα οποία είναι μέλη της ομάδα έργου του REVERSE.
Στις εργασίες της Στρογγυλής Τράπεζας συμμετείχαν ιδιαίτερα αξιόλογοι ομιλητές όπως οι κ.κ. François Wakenhut (Επικεφαλής του Τμήματος για την Βιοποικιλότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπή), Piet Wit (Πρόεδρος της Επιτροπής για την Διαχείριση των Οικοσυστημάτων της Διεθνούς Ένωσης για την Διατήρηση της Φύσης), Ronan Uhel (Επικεφαλής του Προγράμματος Natural Systems and Vulnerability από την τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος) και José Bové (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Γεωργία και την Ανάπτυξη της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα και θέσεις της Ε.Ε. σχετικά με την προστασία της Βιοποικιλότητας καθώς και ζητήματα που άπτονται της Αγροτικής, Τουριστικής και Χωροταξικής Ανάπτυξης. Τέλος ο κ. Denoit Dalbert εκπρόσωπος της Κοινής Τεχνικής Γραμματείας του προγράμματος INTERREG IVC παρουσίασε την πορεία του προγράμματος, ενώ εκπρόσωπος της Περιφέρειας Aquitaine, η οποία αποτελεί και τον επικεφαλής εταίρο του Έργου, παρουσίασε τα παραδοτέα του Έργου.
Ακολούθησε εκδήλωση με έκθεση τοπικών προϊόντων από τους εταίρους του έργου όπου η Περιφέρεια μας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τοπικές νοστιμιές και ποτά της περιοχής μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τα παραδοτέα του, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου: http://reverse.aquitaine.eu/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου