bara

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου από την ΚΛΑ 13-15 Οκτωβρίου

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013
Α' Προβολή (19:00)
Ποντάροντας στον κύριο Zucker(Alles auf Zucker) - Ντάνι Λέβι, 2004, 95΄ Κωμωδία με τους Χένρι Χέμπχεν, Χαννελόρε Έλσνερ, Ούντο Σάμελl κ.ά.Ο Dani Levy αφηγείται με ανελέητο χιούμορ, σπιρτάδα και ειρωνεία την ιστορία μιας εβραϊκής οικογένειας που χωρίστηκε από την ανέγερση του Βερολινέζικου Τείχους, παρέμεινε έκτοτε χωρισμένη και τσακωμένη και ξανασυναντιέται τώρα στο
Βερολίνο του σήμερα για την κηδεία της μάνας. Μια αναπάντεχη κωμωδία. Συναρπαστικός στο ρόλο του τζογαδόρου κυρίου Zucker ο Ανατολικογερμανός ηθοποιός Henry Hübchen. Εξαιρετικές όμως είναι και όλες οι υπόλοιπες ερμηνείες.
Γερμανικό Κρατικό Βραβείο 2005: Καλύτερη Ταινία, Καλύτερη Σκηνοθεσία, Καλύτερο Σενάριο, Καλύτερη Αντρική Ερμηνεία, Καλύτερη Μουσική. 
Βραβείο Ernst Lubitsch 2005: Καλύτερη Κωμωδία
Β' Προβολή (21:00)
Το κύμα (Die Welle) - Ντένις Γκάνσελ, 2008, 110' Δράμα
με τους: Γιούργκεν Φόγκελ, Φρέντερικ Λάου, Μαξ Ρίμελτ, Τζένιφερ Ούλριχ
Ένας καθηγητής πολιτικής ιστορίας με αναρχικό παρελθόν και πρωτοποριακές ιδέες στήνει ένα παιχνίδι ρόλων με τους μαθητές του. Μέσα από ένα διδακτικό πείραμα θέλει να τους δείξει στην πράξη την κρυφή γοητεία του ολοκληρωτισμού, τα πράγματα όμως αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο.
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013
Α' Προβολή (19:00)
Ουίσκι με Βότκα (Whisky with Wodka) - Αντρέας Ντρέσεν, 2009, 104′ Κωμωδία
με τους Χένρι Χέμπχεν, Κορίνα Χάρφουχ, Σιλβέστερ Γκροθ, Μάρκους Χεριχ κ.ά.
Ο διάσημος ηθοποιός Otto Kullberg είναι ο άντρας που λατρεύουν οι γυναίκες και που οι άντρες αγαπούν την παρέα του. Ο ίδιος αγαπά πολύ το πιοτό και συχνά ξεφεύγει. Αυτός είναι και ο λόγος που στα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας γενικά τα θαλασσώνει. Η παραγωγή αγκαζάρει έναν νεαρό συνάδελφό του για να γυρίσει καλού κακού όλες τις σκηνές και δεύτερη φορά. Στη μονομαχία των ηθοποιών κανείς δεν θέλει να ‘ναι ο χαμένος…
Βραβείο Σκηνοθεσίας στο 44ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβυ Βάρυ.
Β' Προβολή (21:00)
Πριν ένα χρόνο το Χειμώνα (Im Winter ein Jahr) - Καρολίνε Λινκ, 2008, 128’ Δράμα
με τους: Καρολίνε Χέρφουρθ, Γίοζεφ Μπίρμπιχλερ, Κορίνα Χάρφουχ, Χανς Τσίσλερ κ.ά.
Ο 19χρονος Άλεξ δίνει τέλος στη ζωή του. Η οικογένειά του παραλύει. Ενοχή, απώλεια, πένθος, αυτά τα βαθειά οδυνηρά συναισθήματα που βασανίζουν τη μάνα, την αδερφή, τον πατέρα, γίνονται εικόνες που μιλούν διακριτικά, συγκρατημένα, αινιγματικά, σιγανά, αλλά με δύναμη και ένταση γι’ αυτόν τον χρόνο χωρίς τον Άλεξ, εικόνες που αντανακλούν την απουσία και την παρουσία του.
Αργυρό Κρατικό Βραβείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013
Α' Προβολή (19:00)
Kebab Connection – Άννο Σάουλ, 2004, 96' Κωμωδία
με τους Ντενις Μοσίτο, Νόρα Τσίρνερ, Εμανουέλ Μπέτενκουρτ
Ο Τούρκος Ιμπραχίμ (Ίμπο) είναι 21 χρόνων, ζει στο Αμβούργο και θέλει να γίνει σκηνοθέτης. Προς το παρόν έχει γυρίσει ένα διαφημιστικό σποτάκι για το μαγαζί του θείου του, το οποίο και έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Παραγωγό όμως για την ταινία των ονείρων του δεν έχει βρει ακόμα. Αλλά και στην προσωπική του ζωή τα πράγματα δεν παν καλύτερα: Η φίλη του περιμένει παιδί, γεγονός που εξοργίζει τους γονείς του, καθότι δεν είναι η νύφη που εκείνοι ονειρεύονται …
Β' Προβολή (21:00)
Λεωφόρος Sonnenallee (Sonnenallee) - Λεάντερ Χάουσμαν, 1999, 94´ Κωμωδία, 
με τους Αλεξάντερ Σιρ, Αλεξάντερ Μπαιερ, Ρομπερτ Στάντλομπερ, Ντέτλεβ Μπουκ κ.ά.
Η ταινία γυρίζει πίσω στην Ανατολική Γερμανία και παρουσιάζει με χιούμορ και συναίσθημα τη ζωή των νέων. Μιλά για όνειρα, για απαγορευμένα τραγούδια και χορούς, αλλά και για τον μεγάλο έρωτα που μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα. Μια ταινία ανάμεσα στο παραμύθι και στο φόρο τιμής σ’ έναν τρόπο ζωής. Η ταινία που έκανε Δυτικούς και Ανατολικούς στη Γερμανία να γελάσουν. 
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου