Τα τελευταία χρόνια στη Σαμοθράκη γίνεται μια προσπάθεια καλλιέργειας αμπελιών που αποδίδουν πολύ καλό κρασί αλλά και τσίπουρο που παράγεται σε αποστακτήριο που υπάρχει στο νησί και λειτουργεί με όλες τις υγειονομικές και τελωνειακές προϋποθέσεις.Έτσι συνεχίζεται μια παράδοση που υπήρχε από τα αρχαία χρόνια στο νησί.Φέτος όμως για δυσκολίες γραφειοκρατικού χαρακτήρα δεν λειτουργεί το καζάνι παρασκευής τσίπουρου και έτσι 30 τόνοι στέμφυλα θα καταστραφούν στερώντας ένα εισόδημα από τους παραγωγούς του νησιού αλλά και το καλής ποιότητας τσίπουρο Σαμοθράκης.Το γραφειοκρατικό πρόβλημα είναι ότι η άδεια λειτουργίας του αποστακτηρίου είχε βγει στο όνομα του αγροτικού Συνεταιρισμού του νησιού που τώρα είναι υπό εκκαθάριση.Θεωρούμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει σοβαρά να ασχοληθούν με το πρόβλημα και να δώσουν λύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου