bara

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Προκλήσεις και δυνατότητες της κυβέρνησης...

ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. E-mail: panosmandalos@yahoo.gr.

Επιτέλους και μετά από δυο αναμετρήσεις αναδείχθηκε κυβέρνηση με τρικομματική σύνθεση και αρκετούς βέβαια καινούργιους υπουργούς μιας και το νούμερο τους είναι 39 σύνολο. Λίγο μεγάλο για να μην πω πολύ μεγάλο για χώρα σε κρίση. Η κατάσταση στον κόσμο και στην Ελληνική κοινωνία απελπιστική αφού μέχρι τώρα ήμασταν έρμαιο των κάθε λογής κορακιών της Γερμανίας που έχοντας βρει τους Εβραίους του 2000 εξευτέλιζαν και επεδίωκαν κάθε τι το Ελληνικό. Τα ίδια έκαναν και μάλιστα δεν δίστασαν να αφανίσουν 5,5 εκ. εβραίους το 45. Η Ελληνική κοινωνία λοιπόν περιμένει μια κυβέρνηση που θα έχει φωνή και θα επιδιώξει να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Ναι μεν και εμείς φταίμε για την συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση αλλά όταν σου δίνουν λάθος συνταγές και σου τις επιβάλουν τότε και εσύ θα πρέπει να βάλεις λόγο και πυγμή για να έχεις αποτέλεσμα και φυσικά να δώσεις δυνατότητες στην δοκιμαζόμενη οικονομία που ασφυκτιά.
Ένα μεγάλο ατού θα είναι και η περικοπή των παχυλών μισθών και η κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων των βουλευτών στις τετραετίες για να μην πω η κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και η αντικατάσταση της από ένα επίδομα στο τέλος όταν θα βγει σε σύνταξη από το ταμείο του σαν εργαζόμενος του κλάδου του. Η θέσπιση και η κατάργηση των φοροελαφρύνσεων των βουλευτών και υπουργών που στοιχίζουν πολλά εκατομμύρια Ευρώ στον κρατικό κορβανά θα δώσει και ένα παράδειγμα στον λαό ότι και αυτοί συμβάλουν σε αυτόν τον ακανθώδες δρόμο που περπατάει ο Ελληνικός λαός. Ίσως και η μείωση του αριθμού από την επόμενη τετραετία θα είανι ένας καλός στόχος και παράδειγμα στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.
Από τα άμεσα μέτρα στην οικονομία η κατάργηση του υψηλού ΦΠΑ στο 10-12% για να δοθεί ώθηση στην αγορά όπως και η κατάργηση των ληστρικών μέτρων του 45% της φορολογίας και αντικατάσταση τους από μικρότερους φορολογικούς συντελεστές που θα δώσουν ώθηση και πνοή στα Ελληνικά προϊόντα. Επίσης η επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. Για φανταστείτε ότι σήμερα υπάλληλος που έχει μισθό 400 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο εισοδήματος, μόνο ψυχασθενής θα σκεφτότανε ότι τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να αποδώσουν.
Φυσικά επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και μάλιστα τον διαχωρισμό του σε χρέος και ληστρικό χρέος δηλ. να ελέγχουν όλα αυτά που προέκυψαν στα τελευταία χρόνια και να αποδοθούν ευθύνες καθώς και επιστροφή των μιζών και των υπερκοστολογημένων παραγγελιών. Βέβαια στους τελευταίους μήνες και μετά την θεαματική άνοδο του ΣΥΡΙΙΖΑ και του Ολαντ έχουμε με το μέρος μας τις φωνές που λένε για τα ληστρικά προγράμματα που εσκεμμένα δόθηκαν στην Ελλάδα με σκοπό την μεγαλύτερη ύφεση και την διαχείριση του κράτους από τα ξένα συμφέροντα.
Η αυστηρότερη επιτήρηση των φορολογούμενων με συνεχείς εφόδους του ΣΔΟΕ αφου γίνουν οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις δηλ. χαμηλός ΦΠΑ και φορολογικοί συντελεστές από το 25-10%, για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα αποφέρουν διπλάσια κέρδη από ότι οι σημερινή κατάσταση και ακινησία της αγοράς. Επίσης η κατάργηση των κομματικών προέδρων και αντιπροέδρων από οργανισμούς που αλλάζουν σε κάθε εκλογική διαδικασία θα πρέπει να είναι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης. Αν πάρουμε για παράδειγμα τις ΔΕΥΑ, τις διευθύνσεις υγείας ή , τους οργανισμούς όπως ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, νοσοκομεία, ΕΡΤ, κλπ. Ποιος ο λόγος να υπάρχει αιρετός πρόεδρος στο συμβούλιο ή διοριζόμενος από την εκάστοτε κυβέρνηση; Απάντηση. Μόνο για να εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα. Αντικατάσταση λοιπόν με διευθύνοντα τεχνοκράτη που θα δίνει λόγο στην δημοτική αρχή ή στους εκπροσώπους για τα αποτελέσματα και τους στόχους σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αλλαγή μόνο όταν δεν πιάνονται οι στόχοι.
Επιτέλους διεκδικήσεις και αποτελεσματικότητα στα εθνικά μας θέματα με άμεσο καθορισμό της ΑΟΖ και την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια , είδαμε πως ο υπερεσιακός υπουργός αν και με λίγες αρμοδιότητες διεκδίκησε και πέτυχε αρκετά πράγματα. Φυσικά άμεση δανειοδότηση σε εταιρείες του κλάδου για την εξόρυξη του πετρελαίου με μικτές επιχειρήσεις και ποσοστώσεις προς όφελος του Ελληνικού δημοσίου.
Δραστηριοποίηση και επαναδιαπραγμάτευση για την αγορά σύγχρονου υλικού για τις ένοπλες δυνάμεις και καθορισμός ανταποδοτικών μέτρων προς την ελληνική βιομηχανία του κλάδου. Καθορισμός έως και 50% στα ανταποδοτικά ωφέλει. Το πέτυχαν χιλιάδες φορές οι Τούρκοι, εμείς γιατί όχι.
Στον τομέα της ασφάλεια περισσότεροι έλεγχοι και περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους και στις περιπολίες. Βέβαια δεν χρειάζονται και τόσοι για την φύλαξη των διαφόρων επωνύμων. Όποιος θέλει ιδιωτική φύλαξη υπάρχουν οι ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.
Για να ανακάμψει η παραγωγή πρέπει σαν βασικό μέλημα να είναι η επαναδιαπραγμάτευση της αγρανάπαυσης και των ποσοστώσεων γάλακτος που μας οδήγησαν στην κατάργηση και της μεταποιητικής βιομηχανίας.
Υ.Γ. Βεβαία ευχή για την νίκη και πρόκριση στην εθνική μας ομάδα που μας έκανε υπερήφανους μέχρι τώρα. Έστω και μόνο μια νίκη σε βάρος των υπεροπτικών αι αμαζόνων Γερμανών και της κυρίας Μέρκελ που μας εύχεται και ποδοσφαιρική χρεοκοπία. Και όμως σύμφωνα με τις έως τώρα στατιστικές είμαστε η ποιο παραγωγική ομάδα σε γκολ. Και εδώ οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο και παράγουν περισσότερο. Αρκεί να τους αφήσουν…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου