bara

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ως πότε Ευρώπη θα σημαίνει Μέρκελ!

Της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά.
Γιατί έχω τη ν εντύπωση ότι τίποτα δεν δουλεύει στη χώρα μου;
Η κρίση που περίμενες ήρθε και το κακό είναι ,ότι ήρθε για να μείνει. Πού θα μπορούσε να πάει , όταν όλος ο πλανήτης υποφέρει από αρνητικά φαινόμενα και στερητικά σύνδρομα! Και τι βλέπω ,όλα έχουν δήθεν την αρχή τους στην κακή ή στις κακές πολιτικές. Λέτε να είναι αυτό ή κάτι πιο βαθύ για το οποίο ,όταν θα το αντιληφτούμε σε βάθος, θα αυτομαστιγωνόμαστε.
Σίγουρα το δεύτερο προϋπάρχοντος του πρώτου. Πιστέψαμε σε πολλά, χωρίς όρους, κάναμε επίσης πάρα πολλά χωρίς έλεγχο, και η αρχή του να αγοράζω για να καταναλώνονται τα παραγόμενα αγαθά, ο υπερκαταναλωτισμός, μας έφερε- αργά και σταθερά- εκεί που μόνο κασκαντέρ μπορούν να πρωταγωνιστήσουν, στο χείλος του γκρεμού!
Πάρε και πάρε από το κράτος…γιατί εσύ τόσα, θέλω κι εγώ… Και το κράτος, το χωρίς ελεγκτικό μηχανισμό, το κράτος που ενέδιδε στις όποιες πιέσεις, φάνηκε αναρμόδιο να διαχειριστεί την κρίση! Και να τώρα, πώς- χωρίς να διαφημιζόμαστε- μας γνωρίζουν όλοι με τα μικρά μας! Και τους γνωρίζουμε βάβαια!
Λάθη επί λαθών, επί σειρά ετών! Όλα θα παιχτούν στην πολυεθνική αρένα. Εκεί που θα ωχριά ο συνδικαλισμός ,που χωρίς να φταίμε κάποιοι ,θα φταίνε όλοι ,που θα χαθεί η έννοια του εθνικού κράτους αφού το χρώμα, το ιδιαίτερο το λαμπερό της Μεσογείου, θ’ ανακατευτεί με τα σκούρα έως σκοτεινά χρώματα του Βορρά .
Θεωρώ επιτυχία των επιτυχημένων με επιτυχίες άλλων ,να πετύχουν τελικά να μας διαλύσουν κι εκεί που ήμαστε ψυχικά υγιείς να μπούμε στον αριθμό των αυτόχειρων έτσι όπως προσμετρώνται στα κράτη της ψυχοπλακωτικής συννεφιάς και του ομιχλώδους τοπίου.
Μα ναι ,φτάσαμε εδώ γιατί με στωικότητα αντέξαμε πιέσεις του τύπου, σπάστε τις ψαρό- βαρκες θα αποζημιωθείτε, κρατείστε σε αγρ-ανάπαυση τα χωράφια σας θα επιδοτηθείτε, φυτέψτε ακακίες ,μην καλλιεργείτε ζαχαρότευτλα, καλλιεργείστε ενεργειακά φυτά-χωρίς να γνωρίζουμε καν αν και κατά πόσο είμαστε κερδισμένοι περιβαλλοντικά από τέτοιου είδους καλλιέργειες!
Μόλις χτες, εύχομαι να είναι λαθεμένη η πληροφορία, άκουσα ότι οι μαθητές θα πρέπει να μαθαίνουν όσο γίνεται πιο απλά πράγματα π.χ στη φυσική κ.ο.κ.
Συμπέρασμα .Ό,τι και να κάνουμε πλέον θα αποτυγχάνουμε, γιατί βάζουμε χέρι κάθε φορά στην Παιδεία.
Αυτό το κατακαημένο υπουργείο εκατό φορές ορφάνεψε .Πείτε μου ,οι δαπάνες στη συνένωση με άλλο υπουργείο του Τουρισμού για παράδειγμα , πώς θα κατανεμηθούν, όπως χωρίζει ο τσομπάνος την τροφή για τα κατσίκια και τα αρνιά, με βάση ποιος αλέθει γρηγορότερα;
Μέγα λάθος να βάζουν χέρι στην Παιδεία. Η οικονομία στο χώρο αυτόν, ιστορικά ,μας βγαίνει σε κακό .Δεν μπορείς να βαυκαλίζεις τους νέους με την ορμή και τη ζωντάνια, να τους στέλνεις έμμεσα στα φροντιστήρια, όταν διατυμπανίζεις την κατάργηση της παραπαιδείας. Γιατί πώς να το κάνουμε δεν μπορεί να προωθείς την αξιολόγηση στριμώχνοντας τους μαθητές σαν τα «ζωντανά» σε ελάχιστα τετραγωνικά ,σε αίθουσες που αναδίδουν οσμή γιατί δεν υπάρχει ζωτικός χώρος , που αναλογεί στον κάθε μαθητή ,όταν κοντά στο δημόσιο σχολείο, ανοίγει το ευάερο με όλα τα απαραίτητα φροντιστήριο.
Όσο θα υποτασσόμαστε στους ξένους θυσιάζοντας ακόμη και την εθνική μας κυριαρχία, τόσο η κρίση θα βαθαίνει. Απαιτητικοί οι ξένοι ;Ανασφαλείς οι Έλληνες.
Η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα δεν θα είναι ποτέ, και δεν πρέπει να είναι ,η ίδια με αυτή των Ευρωπαίων των χωρών, που παίρνουν «βαθιές ανάσες» για να μεγαλώσουν την «κοιλιά» τους και να μας στριμώξουν όσο περισσότερο μπορούν. Αυτό έκαναν πάντα όταν ανακατεύανε την τύχη τους με τη δική μας! Εμείς έχουμε ένα όπλο, την Παιδεία ,ας το πάρουμε στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου