bara

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Το πρόβλημα της υπερβόσκησης στη Σαμοθράκη

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει κατά καιρούς και συνεχίζει να απασχολεί πολύ έντονα τους μονίμους και μη κατοίκους του νησιού. Ο λόγος για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί και είναι η υπερβόσκηση και τα επακόλουθά της.Προς Θεού όλοι έχουμε φίλους κτηνοτρόφους, τους σεβόμαστε, ειδικά
στους σημερινούς δύσκολους καιρούς που το μεροκάματο είναι δυσεύρετο, από 'κεί και πέρα θα πρέπει και αυτοί να αναλογιστούν επιτέλους το κακό που συντελείτε και να σεβαστούν τις γενιές που ακολουθούν... 

Δεν επιζητούμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο της απαγόρευσης των πάντων, ζητούμε απλά να εφαρμοστούν οι νόμοι που ισχύουν και σε άλλες περιοχές με ανάλογες δραστηριότητες, επιτέλους πρέπει να βρεθεί μια λύση για το καλό κυρίως του Νησιού πριν είναι αργά!
Παραθέτω κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν ένα μικρό ποσοστό της μεγάλης καταστροφής που μας αφήνει εδώ και χρόνια ασυγκίνητους, σε μερικές περιοχές ίσως είναι ανεπανόρθωτη. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για να περισώσουμε ότι είναι δυνατόν να περισωθεί!
Δραστηριότητες όπως κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία και χόμπι όπως πεζοπορία, κυνήγι που έχουν άμεση επαφή με τη φύση είναι υποχρέωση όλων μας να παραμείνουν και να τα μεταλαμπαδεύσουμε στους νεότερους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου