bara

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κίνηση Προβληματισμού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση-Δελτίο Τύπου

Έγινε την Τετάρτη 8 Μαίου μια διευρυμένη συνάντηση πολιτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης με στόχο τον προβληματισμό, την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων που αφορούν τις προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής αυτοδιοίκησης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής μας κοινωνίας.
ξθιηΣε μια ατμόσφαιρα που ανέδυε άρωμα Δημοκρατίας και ελπίδας για το αύριο, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι στις κρίσιμες συνθήκες που βιώνει η χώρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Για να αντιμετωπιστούν με επιτυχία απαιτείται σχέδιο και όραμα για το Δήμο, με συμμετοχική δημοκρατία, διαφάνεια, ουσιαστικό συνθετικό διάλογο, χωρίς λαϊκισμούς και δημαγωγίες.
Συμπολίτες απλοί, καθημερινοί, χωρίς ταμπού και φοβίες,
τολμηροί και αποφασισμένοι να διδαχθούν από τα λάθη του χθες και να τα αποφύγουν στο παρόν και στο μέλλον.
Άνθρωποι που δεν κηδεμονεύονται, που είναι ανεξάρτητοι, που δεν φοβήθηκαν να εκφραστούν ελεύθερα, να κρίνουν και να δεχτούν κριτική, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κανείς ενεργός πολίτης δεν μας περισσεύει και δεν αποκλείεται. Μοναδικός απαιτούμενος κοινός παρονομαστής, είναι η δημοκρατική νομιμότητα και η πίστη στις αρχές της υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου και δημοτών. 
Από την παραπάνω ζύμωση, νέων και ηλικιωμένων, ανέργων και εργαζομένων, αγροτών, φοιτητών, επαγγελματιών, επιχειρηματών, επιστημόνων, προέκυψε η ανάγκη για την σύσταση κίνησης προβληματισμού για την τοπική αυτοδιοίκηση με σκοπό την ενεργοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων του Δήμου μας και αναδείχτηκε για το σκοπό αυτό, μια οργανωτική επιτροπή, η οποία στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει τις επαφές, ώστε να διευρύνει την κίνηση σε πρόσωπα και ιδέες. Σκοπός της είναι ο γόνιμος και παραγωγικός διάλογος, η διαλεκτική σύνθεση πέρα από κομματικά ή παραταξιακά στεγανά και η ανάδειξη μιας βιώσιμης λύσης για το δήμο της Αλεξανδρούπολης από τους δημότες και για τους δημότες της.
Ο συγκερασμός της εμπειρίας και της γνώσης του παλαιού, με την ενέργεια, την φρεσκάδα, την καθαρότητα και την αγωνιστικότητα του νέου μπορεί να κάνει θαύματα.
Έχουμε χρέος απέναντι στις πόλεις, στους οικισμούς και στους πολίτες του Δήμου μας, να προχωρήσουμε αυτό το δρόμο της ενότητας, της αλήθειας και της δημιουργίας, όπως μας το απαιτούν διακαώς οι συνδημότες μας.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Ο καιρός της σιωπής των δημοτών και της ομιλίας των δημαγωγών τελείωσε.
Κοινός παρονομαστής, είναι η δημοκρατική νομιμότητα, η πίστη στις αρχές της διαφάνειας και της υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών. 
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής
Ποϊραζίδου Αλεξάνδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου