bara

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δελτίο τύπου: Ένωση πολιτών "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ"

Χρόνια ολόκληρα είμαστε θεατές μιας παρέλασης υποσχέσεων, οραμάτων, ονείρων και ελπίδων για νέες θέσεις εργασίας, νέες μεγάλες επενδύσεις, λαμπρό αύριο, πλούτο και ευημερία. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε και το βιώνουμε σήμερα.Ύφεση, ανεργία, απογοήτευση, φτώχεια, αναξιοπρέπεια, και μαρασμός.Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ξεκινά υπεύθυνα και με σεβασμό στους πολίτες και στον τόπο, τον δικό της αγώνα για την ανάπτυξη, για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας. Η ευθύνη μας απέναντι στον εαυτό μας και το μέλλον, επιβάλλει σήμερα να πάρουμε αποφάσεις και να διεκδικήσουμε όσα αξίζει ο τόπος μας, να βγούμε από την αναμονή και την απραξία. 
Ένα αναπτυξιακό έργο, ευτυχώς ιδιωτικής πρωτοβουλίας, βρίσκεται στο προσκήνιο. Η αξιοποίηση του χρυσού στο Πέραμα. Είναι ένα ώριμο μεγάλο έργο, έτοιμο να ξεκινήσει σήμερα και να προσφέρει άμεσα οικονομική ανακούφιση στην τοπική μας κοινωνία. Αυτό το έργο θα αποτελέσει τον μοχλό για την έλευση και άλλων μεγάλων επενδυτών στην περιοχή μας.
Σήμερα εμείς ξεκινάμε δηλώνοντας υπεύθυνα την υποστήριξη μας στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα.
Η απόφαση μας αυτή είναι προϊόν βαθιάς και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης, ρεαλιστικής προσέγγισης και εμπιστοσύνης στη νομοθεσία, την επιστήμη και τους θεσμούς. Θέλουμε τα χρήματα από τα ανταποδοτικά οφέλη των χρυσωρυχείων να αξιοποιηθούν:
· για την αξιοποίηση και την υποστήριξη των νέων επιστημόνων και των νέων εργαζομένων που θα έχουν την ευκαιρία να προσανατολιστούν επαγγελματικά και να προσφέρουν παραγωγικά την επιστημονική τους γνώση. 
· για την δημιουργία ενός τουριστικού πακέτου προβολής του τόπου μας, που θα προσελκύσει με επαγγελματικό, επιστημονικό και σύγχρονο τρόπο επισκέπτες από τις γείτονες χώρες αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο.
· για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου.
· για την στήριξη και την αξιοπρεπή λειτουργία των ιδρυμάτων της Ιεράς μας Μητρόπολης.
· για την ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού.
· για να γίνει η Αλεξανδρούπολη γνωστή σε όλον κόσμο ως ένας τόπος ανοικτός και ελκυστικός σε μεγάλες και σοβαρές επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας, άνθηση της αγοράς και ανάπτυξη για όλους μας.
Η επιστήμη και η νομοθεσία δεν είναι χρήσιμες όποτε βολεύουν. Είναι απαραίτητες πάντα σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία. Ας τις επικαλεστούμε λοιπόν και στην περίπτωση των Χρυσωρυχείων.
Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Σας καλούμε όλους. Φορείς και απλούς πολίτες. Ελάτε να δημιουργήσουμε μια Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου χρυσού στο Πέραμα που θα διασφαλίζει την εφαρμογή του Νόμου, όλων των οδηγιών και όλων των παραμέτρων για την πιστή και αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών άλλα και των οικονομικών όρων της επένδυσης. 
Εμείς ως πολίτες της Αλεξανδρούπολης θα δώσουμε τέλος στον μονόλογο και την μονόπλευρη ενημέρωση. Θα αναζητήσουμε την αλήθεια μακριά από τον λαϊκισμό, τους χλευασμούς και τις απειλές. Θα εκφράσουμε την άποψή μας με πολιτισμό στον λόγο και θα υλοποιήσουμε τις πράξεις μας χωρίς δογματισμούς και ύβρεις. 
Εμείς ως πολίτες της Αλεξανδρούπολης : 
· πιστεύουμε στην Ενημέρωση και το Διάλογο. Στον Νόμο και την Επιστήμη.
· εξασφαλίζουμε από τώρα τις απαραίτητες δεσμεύσεις για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος μετά το τέλος του έργου.
· διαμορφώνουμε προτάσεις για τις επενδύσεις που θα γίνουν στον τόπο μας, και συμμετέχουμε στις αποφάσεις που αφορούν στην ποιότητα της ζωής μας.
· έχουμε λόγο στη διαχείριση του πλούτου της γης μας, στο καλωσόρισμα σοβαρών επενδυτών, στην προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο.
Εμείς διεκδικούμε τον σεβασμό που δικαιούμαστε ως Έλληνες.
Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας
ένωση πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ
14ης Μαΐου 19 68100 Αλεξανδρούπολη
τηλ.: +30 25510 22466 / email: politeia.thrakis1@gmail.com
Με εκτίμηση 
Θανάσης Λουκάς 
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου