bara

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Δεκαπενταύγουστο με την παράδοση της Ίμβρου

13 ( βράδυ)/08/13 – 16/08/13
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ ΠΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ – ΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ
1η & 2η ΗΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΙΜΒΡΟΣ
Αναχώρηση το βράδυ στις 13/08/13 στις 23.30.Με στάση για καφέ άφιξη στα σύνορα Κήπων. Στάση στα αφορολόγητα για αγορές και διέλευση συνόρων Τουρκίας. Καθ΄οδόν στάση για φαγητό και άφιξη στο λιμάνι Καμπάτεπε , απ΄ όπου θα πάρουμε το φέρυ για να φθάσουμε στο νησί. Πρώτος τόπος είναι η χώρα – Παναγία -. Συνεχίζουμε για το Σχοινούδι, θα περάσουμε από τον μεγαλύτερο κάμπο του νησιού με τις άλλοτε πολλές καλλιέργειες, θα δούμε τις φυλακές και φθάνουμε στο Σχοινούδι για να περπατήσουμε για να γνωρίσουμε το μεγαλύτερο χωριό –άλλοτε των Βαλκανίων-. Θα επισκευθούμε την Αγία Μαρίνα και θα φθάσουμε στο πλυσταριό .Εκεί θα ετοιμάζουν τα τάματα για την γιορτή. Θα προσκυνήσουμε τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα φθάσουμε σε ένα από τα πιο όμορφα κατοικημένα με έλληνες, χωριό …τα Αγρίδια. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια και από ψηλά θα αγναντέψουμε την λίμνη. Συνεχίζουμε για την γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη Κων/λεως, όπου θα επισκευθούμε τον ναό ,θα δούμε το σχολείο που πρόκειται να λειτουργήσει και θα φθάσουμε έως το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Οικουμενικός πατριάρχης. Θα γνωρίσουμε το μουσείο , θα πιούμε καφέ στο γειτονικό καφενέ και περπατώντας θα φθάσουμε στο σπίτι που γεννήθηκε ο επίσκοπος Αμερικής….Ιάκωβος. Επιστρέφουμε στην Παναγία ,όπου είναι το ξεν/χείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος . Το βραδάκι πάμε για το γλέντι στο Σχοινούδι ,όπου θα μοιραστούν τα τάματα (κρέας και το παραδοσιακό βρασμένο σιτάρι σε ζωμό από τα κρέατα- τάματα) .Διασκέδαση και επιστροφή στο ξεν/χείο. Διαν/ση.
3η ΗΜΕΡΑ : ΠΑΝΑΓΙΑ- ΚΑΣΤΡΟ – ΓΛΥΚΥ – ΑΓΡΙΔΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το Κάστρο και την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.. Θα πάμε με τα πόδια ψηλά και θα αγναντέψουμε την Σαμοθράκη. Θα φθάσουμε στην Α.Μαρίνα όπου κάτω από τον γεροπλάτανο θα δροσιστούμε λίγο για να συνεχίσουμε για το μπαλκόνι της Ίμβρου, το γλυκό Γλυκύ. Το όνομα του χωριού αντιπροσωπεύει επακριβώς το χωριό ετούτο. Το σχολείο το πλυσταριό, οι ονομασίες των δρόμων αντηχούν ρωμιοσύνη….
Στην συνέχεια θα κάνουμε την προαιρετική μας κρουαζιέρα για τον γύρο του νησιού. Φθάνουμε έως τα Κασκαβάλια και στην παραλία όπου προαιρετικά θα κάνουμε το μπάνιο μας . Επιστρέφουμε με το καράβι στον σημείο της αναχώρησης και συνεχίζουμε με το λεωφορείο για τα Αγρίδια, όπου και εδώ γίνεται το ίδιο με τα τάματα, τα οποία μοιράζουν στην πλατεία του χωριού και συνεχίζουμε με γλέντι-πανηγύρι. Επιστροφή στο ξεν/χείο, Διαν/ση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΙΜΒΡΟΣ -ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΠΑΛΩΜΕΝΗ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την παράδοση του νησιού….το τάμα της Παναγιάς Μπαλωμένης. Έως ένα σημείο με τα λεωφορεία και στην συνέχεια με μικρά λεωφορεία για να φθάσουμε για το προσκύνημα του νησιού. Ο τόπος πλημμυρίζει με την παρουσία των Ρωμιών. Ιμβριώτες από την Ελλάδα και όλα τα μέρη του κόσμου θα φθάσουν με όποιο μέσο για να είναι στην μεγάλη γιορτή του νησιού και της Ρωμιοσύνης αλλά και της νεολαίας της Ίμβρου.


ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 160 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
1 Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο
2 2 διαν/σεις με πρωινό σε επιλεγμένο ξεν/χείο στην χώρα- ΠΑΝΑΓΙΑ
3 Ξεναγός – συνοδός με άρτια κατάρτηση στην ιστορία του νησιού
4 Μεταφορά με μικρά λεωφορεία προς και από Γλυκύ
5 Μεταφορά με μικρά λεωφορεία προς και από Παναγία Μπαλωμένη
6 Εισιτήρια φέρυ μπωτ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό π.χ κρουαζιέρα του νησιου
Πληροφορίες στο γραφείο Papadopoulos tours Δωδεκανήσου 2 τηλφ. 2310 541333 & Ελένη Ζαμπέλη 6984082404 & Πηνελόπη Πένογλου 6972215365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου