bara

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου Εμπορικού Συλλόγου για ΕΟΠΥΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης διαπιστώνει μετά από διαμαρτυρίες συναδέλφων ότι οι πρώτες ημέρες λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και ο νέος τρόπος εξέτασης και συνταγογράφησης δεν είναι ο καλύτερος. Πάνω από 90% των ασφαλισμένων συμμετέχουν σε αυτόν το φορέα, που μεταφράζεται σε δεκάδες χιλιάδες κόσμο. Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, όπως και από άλλα ταμεία πηγαίνουν στο πρώην ΙΚΑ και ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ…ΠΡΟΛΑΒΕ!

Αυτό θα είναι το σλόγκαν το επόμενο διάστημα, γιατί πολλές φορές θέματα ζωτικής σημασίας, όπως είναι η Υγεία και η Περίθαλψη σχεδιάζονται στο πόδι και για άλλους λόγους. ΌΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ.. ΠΡΟΛΑΒΕ, λοιπόν.

Κάθε εβδομάδα, μόνο οι 50 πρώτοι ασφαλισμένοι μπορούν να εξεταστούν δωρεάν από τους συμβεβλημένους ιατρούς, ένας αριθμός, όμως, που όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα καλύπτεται μέσα στις δύο πρώτες ημέρες. Διαφορετικά, ο 51ος θα πρέπει να καταβάλει από την τσέπη του το ποσό της εξέτασης ή να ψάξει να βρει άλλον γιατρό συμβεβλημένο που δε θα έχει συμπληρώσει το όριο των 50 επισκέψεων, γεγονός σχεδόν απίθανο. Με αυτό το μέτρο έρχεται σε δύσκολη θέση όχι μόνον ο ασθενής, αλλά και ο γιατρός που θα αναγκαστεί να ζητήσει χρήματα, αν έχει περάσει το όριο των 50 επισκέψεων. Η σειρά δεν μπορεί να παραβιαστεί, γιατί οι εξετάσεις και οι συνταγές είναι πλέον ηλεκτρονικές και οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι όλη την κίνηση του ιατρείου τους να τη στέλνουν στον ΕΟΠΥΥ κάθε εβδομάδα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ζητά τα ακόλουθα:
1. Να μην υπάρχει το πλαφόν των 50 επισκέψεων ανά εβδομάδα στους συμβεβλημένους ιατρούς
2. Για καλύτερη διευκόλυνση των ασφαλισμένων, αλλά και για να μην απασχολούνται οι ιατροί μόνο για αντιγραφές συνταγών, να δημιουργηθεί ένα ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ στο χώρο του ΙΚΑ, υπό την επίβλεψη κάποιου ιατρού, όπου θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι και δε θα αναγκάζονται να πληρώνουν σε γιατρούς για την αντιγραφή μιας συνταγής.

Αυτές είναι προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του Συστήματος και μπορούν να εξυπηρετήσουν άμεσα τους ασφαλισμένους. Εδώ είμαστε για να βλέπουμε τις όποιες στρεβλώσεις που μπορεί να υπάρχουν και να μπορούμε να δίνουμε λύσεις προς όφελος όλων των ασφαλισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου