bara

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πού οδηγούν(ται) τα ασφαλιστικά ταμεία?

Ίσως να είναι αφελής η ερώτηση "πού οδηγούν(ται) τα ασφαλιστικά ταμεία..., αφού πιο επίκαιρη θα ήταν μια ερώτηση της μορφής "που οδηγείται η χώρα".
Μας έστειλε φίλος εκπαιδευτικός, τις καταστάσεις μισθοδοσίας του, των τελευταίων 6 μηνών (προφανώς για όλους ισχύουν αντίστοιχα δεδομένα).
Δεν θα σταθούμε στη μείωση των καθαρών αποδοχών του, κατά 30% περίπου (από 1242€ που έπαιρνε τον Αύγουστο του 2011, τον Φεβρουάριο του 2012, θα πάρει 912€), αν και μια τόσο σημαντική μείωση σε έναν ομολογουμένως χαμηλόμισθο υπάλληλο, είναι τραγική.

Θα σταθούμε όμως στη μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων. Οι συνολικές κρατήσεις (φόρος, ασφαλιστικά ταμεία κτλ) για τον συγκεκριμένο υπάλληλο τον Αύγουστο του 2011 ήταν 805,33€, τον Ιανουάριο του 2012 οι συνολικές κρατήσεις ήταν 891,33 (αυξήθηκε ο φόρος και προστέθηκε η "εισφορά αλληλεγγύης" και η εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ), ενώ το Φεβρουάριο του 2012 (δηλαδή τον μήνα που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το νέο μισθολόγιο, αλήθεια, "ενιαίο" δεν θα ήταν;;;) οι συνολικές κρατήσεις είναι 686,35€.
Και η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής: Όταν τα ταμεία υπερχρεώθηκαν εξαιτίας της κακοδιαχείρισης όλα τα προηγούμενα χρόνια, τώρα που τα έσοδα τους μειώνονται σε τέτοιο βαθμό, τί θα απογίνουν;

Μάλλον..., ότι θα απογίνει και αυτός ο υπάλληλος.., οι υπόλοιποι υπάλληλοι..., όλοι μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου