bara

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τάδε έφη Ευρωβουλευτής Nigel Farage..


Ο Ευρωβουλευτής Nigel Farage [i] είπε:
Οι προτάσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομίας το Σαββατοκύριακο , προτείνοντας ότι ένας επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανδρώνει, καταλαμβάνει ένα μεγάλο κτίριο στην Αθήνα και αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ένας Γκαουλάιτερ[ii]… σαν  να λέμε… θα πρέπει να είναι ανέκδοτο…
είναι αδιανόητο ακόμα για αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα μπορούσε να βουλιάξει σε αυτά τα δάνεια. Αλλά φυσικά ήταν μια διαπραγματευτική τοποθέτηση . Και τι έχουμε τώρα στην Ελλάδα; Μια διπλωματία με την απειλή του όπλου… είναι το είδος της στρατηγικής που ο Πάλμερστον[iii] χρησιμοποίησε εναντίον της Αθήνας τον 19ο αιώνα… Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί σήμερα, ότι η Ελλάδα είναι ακόμα αποικία. Και αυτά είναι ένα τρομακτικά μεγάλο λάθος. Η Ελλάδα δεν είναι μια χρεοκοπημένη θυγατρική εταιρεία, που τα κεντρικά γραφεία πρέπει να έρθουν να αναλάβουν τον έλεγχο. Η Ελλάδα είναι ένα έθνος, με ψυχή, με περηφάνεια, με ιστορία… ανακάλυψαν την Δημοκρατία. Υποφέρουν όλοι, έχουν 50% ανεργεία των νέων. Πες μας κ.Ρομπάυ επειδή είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση… εσείς πρακαλέσατε την αθλιότητα σε αυτές τις χώρες … λέγοντας ότι θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Τίποτα απ’ αυτά δεν θα συμβεί και θυμηθείτε, αυτοί οι άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση και στην απόγνωση… και απεγνωσμένοι άνθρωποι κάνουν απεγνωσμένες πράξεις. Και είμαι βαθιά προβληματισμένος για ότι συμβεί στην Ελλάδα αν συνεχίσουμε αυτή την τρελή πορεία και φυσικά, όπως ο κ.Μπαρόζο ανακοίνωσε, ακολουθεί η Πορτογαλία… 



[i] Nigel Paul Farage είναι γεννημένες στις 3 Απριλίου 1964 στο Farnborough, είναι Βρετανός πολιτικός και  ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας το Ηνωμένου Βασιλείου, θέση που κατείχε από Σεπτέμβριος 2006 - Νοέμβριος 2009. Είναι ένα τρέχον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Νοτιοανατολική Αγγλία και συμπροεδρεύει στην ομάδα  ευρωσκεπτιστικιστικών στη  Ευρώπη. 
[ii] Ο Γκαουλάιτερ (γερμ. Gauleiter) ήταν, επί ναζιστικού καθεστώτος, ο επικεφαλής μιας διοικητικής περιφέρειας (Gau). Η λέξη παράγεται από το Gau (γερμ. Περιφέρεια, πληθ. Gaue) και το leiter (γερμ. ηγέτης, αρχηγός). Η διοικητική διαίρεση σε Γκάου υπήρχε από την εποχή του Μεσαίωνα στη Γερμανία, αλλά έκτοτε δε χρησιμοποιήθηκε εκ νέου, μέχρι το 1926, οπότε την επανέφερε σε χρήση, με σχετικό νομοθετικό διάταγμα, το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ. Ο διοικητής ενός Γκάου διοριζόταν από το Κόμμα και είχε πολύ μεγάλες αρμοδιότητες. 
[iii]Ο Ερρίκος Ιωάννης Τεμπλ (1784-1865) ήταν Άγγλος πολιτικός . Εκλέχθηκε βουλευτής πρώτη φορά το1807 και λίγο αργότερα ανέλαβε υπουργός Ναυτικών. Από το 1809 διετέλεσε υπουργός των στρατιωτικών μέχρι το1828. Η πολιτική του Πάλμερστον επηρέασε σημαντικά και την εξέλιξη του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους. Ενώ ήταν αρχικά φιλέλληνας, έτρεφε αισθήματα συμπάθειας για τους Έλληνες και ήταν υποστηρικτής της ανεξαρτησίας της Ελλάδας, πολλές φορές όμως υποστήριξε τα βρετανικά συμφέροντα που ήταν με την διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Οθωμανική Αυτοκρατορία, έναντι των ελληνικών, επειδή φοβόταν αφενός τον έλεγχο των στενών των Δαρδανελλίων από τους Ρώσους και αφετέρου την εγκατάσταση των Γάλλων στην Αίγυπτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου