bara

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το κίνημα της πατάτας,μια αξιόλογη προσπάθεια αυτοοργάνωσης της κοινωνίας


Γράφει: ο Φαροφύλακας

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον,το κίνημα της πατάτας ,του λαδιού και ότι ήθελε προκύψει σαν μια προσπάθεια αυτοοργάνωσης μιας κοινωνίας στην οποία οι οργανωμένες δομές αποδείχθηκαν ανεπαρκείς να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της αγοράς και της ύφεσης στη οποία αυτή έχει οδηγηθεί. Για μας είναι ένα βήμα που οδηγεί κοινωνικές ομάδες να πάρουν πρωτοβουλίες που να ευαισθητοποιούν και να οδηγούν σε λύσεις που να ελαφρύνουν τον πολίτη από τα οικονομικά και άλλα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί.
Προκαλεί έτσι ερωτηματικά ή στάση κάποιων δυνάμεων που με ανακοινώσεις τους προσπαθούν να ευτελίσουν αυτές τις πρωτοβουλίες.
Για να αντιληφθούμε την βαρύτητα της πρωτοβουλίας πρέπει να αναφέρουμε ότι αμέσως την κίνηση αυτή οι μεσάζοντες φέρνουν τρία πλοία με πατάτες Αιγύπτου, χώρας στην οποία η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων την έχει κατατάξει διεθνώς στις χειρότερες θέσεις επικίνδυνων προϊόντων με στόχο να πουλήσουν φθηνότερα από τις τιμές της πρωτοβουλίας.
Μάλιστα γίνονται προσπάθειες το ένα πλοίο να εκφορτώσει στην Αλεξανδρούπολη, λιμάνι που δεν είναι πιστοποιημένο για εκφορτώσεις πατάτας και ομοειδών προϊόντων λόγω μη δυνατότητας ελέγχου.
Εμείς σαν φαροφύλακες θέλουμε να ενισχύσουμε οποιανδήποτε πρωτοβουλία παρόμοια στη περιοχή μας, και μπορούμε να βοηθήσουμε όποιον αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου