bara

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οι εταίροι μας βιάζονται για τα Σκόπια.

Γράφει ο Φαροφύλακας.

Διαβάζοντας τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο και τις τοποθετήσεις των βουλευτών διαπίστωσα τα εξής:
1. Υπάρχει όπως φαίνεται αριθμός ευρωβουλευτών που τοποθετούνται θετικά για τα Σκόπια και αρνητικά για την Ελλάδα. Κάποιοι το δείχνουν πολύ έντονα.
2. Η υποστήριξη των Σκοπίων δεν προέρχεται καταρχήν από Δυτικοευρωπαίους αλλά από ευρωβουλευτές χωρών πρώην κομμουνιστικών και μάλλον "δεύτερων" ή "τρίτων" στην ΕΕ (Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβενία, κοκ.)3. Ο Τσέχος έφτασε στο σημείο να ειρωνευτεί ή να επικρίνει την Ελλάδα αναφερόμενος στην οικονομική κρίση. Μας είπε ότι αποτελούμε πρόβλημα στην περιοχή (άρα δεν μας παίρνει να έχουμε αντιρρήσεις για το όνομα!).
4. Ο Ούγγρος έκανε και χιούμορ αναφερόμενος στον Σαίξπηρ. Φτάσαμε δυστυχώς στο να ανεχόμαστε τις προσβολές των πρώην "τριτοκοσμικών" της Ευρώπης!
5. Οι Ευρωβουλευτές μας δεν έχουν όλοι σταθερή και συμπαγή τοποθέτηση. Εξαιρώντας τους κομμουνιστές που ούτως ή άλλως είναι γνωστή η θέση τους για την Μακεδονία, βλέπουμε την κ. Κοππά να εκθέτει σαφώς τη θέση του γεωγραφικού προσδιορισμού με χρήση erga omnes. Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε, αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα αλλά υποχώρηση.
6. Θεωρώ ότι εκείνο που θα πρέπει να γίνει σαφές στο Ευρωκοινοβούλιο και τα λοιπά θεσμικά όργανα είναι ότι αυτή είναι η θέση της πολιτικής και διπλωματικής ελίτ, και είναι αντίθετη προς την θέση του 85% του ελληνικού λαού (ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης). Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή λύση που παραχωρεί το όνομα.
Αφού δεν το κάνουν οι υπεύθυνοι θα πρέπει να το κάνουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου