bara

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά της κατάργησης Δημοσίων Υπηρεσιών στον Νομό Έβρου.

Συνεδρίασε την Πέμπτη 15 Μαρτίου στην Κομοτηνή στη 5η τακτική του συνεδρίαση για το 2012, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης .
Τα μέλη του Συμβουλίου για το προ ημερήσιας διάταξης ψήφισμα της ΠΕ Έβρου που αφορά στην φημολογούμενη κατάργηση περιφερειακών υπηρεσιών του δημοσίου στον Έβρο, εξέφρασαν ομόφωνα την αντίθεση τους και επεσήμαναν την άρνηση σε κάθε μεθόδευση και τετελεσμένη απόφαση χωρίς την προηγούμενη ύπαρξη διαλόγου και συνεννόησης με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

Διαβάστε το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 ΨΗΦΙΣΜΑ Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κατά τη συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου 2012, συζήτησαν και αποφάσισαν
ΟΜΟΦΩΝΑ
Εκφράζουν την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στις φημολογούμενες ή αποφασισμένες καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πιο συγκεκριμένα:
Υποκαταστήματα ΙΚΑ Διδυμοτείχου και Σουφλίου
Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου
Ειρηνοδικεία Διδυμοτείχου και Σουφλίου
Πρωτοδικείο Ορεστιάδας
Ο Έβρος αποτελεί την πλέον ακριτική περιοχή της Ελλάδας και χαρακτηρίζεται από ιδιομορφίες σε σχέση με άλλες περιοχές. Δυστυχώς λανθασμένες πολιτικές και αποφάσεις ετών, τον έχουν οδηγήσει σε υποβάθμιση και μαρασμό, από την έλλειψη υποδομών, αναπτυξιακού σχεδιασμού, από την κατάρρευση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, που είναι και η βασική ενασχόληση των κατοίκων του.
Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η ίδρυση κάποιων υπηρεσιακών δομών στις πόλεις της Ορεστιάδας, του Διδυμοτείχου και του Σουφλίου, οι οποίες αποτελούν, κατά κάποιον τρόπο, ένα ανάχωμα στην πλήρη εγκατάλειψη της περιοχής από τους κατοίκους της.
Η κατάργηση των υπηρεσιακών αυτών δομών θα σημάνει την αποψίλωση της περιοχής από επιχειρήσεις, την έκρηξη της τοπικής ανεργίας και τη φυγή του τοπικού πληθυσμού προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Εκφράζουμε την αγωνία μας για το μέλλον του Έβρου, καταγγέλλουμε την πολιτική της κεντρικής εξουσίας που διαλύει οργανισμούς και υπηρεσίες σε μια τόσο ευαίσθητη εθνικά περιοχή και ζητούμε να αναθεωρήσει άμεσα τις οποιεσδήποτε αποφάσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου