bara

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Εκδηλώσεις της ΔΕΥΑΑ για την "Ημέρα Νερού" αύριο 22 Μαρτίου


Η ΔΕΥΑΑ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού 22 Μαρτίου , σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Έβρου και τον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων, καθώς και την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει
1. Μια σειρά επισκέψεων των Δημοτικών Σχολείων στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Πόσιμου Νερού (Διυλιστήριο) της ΔΕΥΑΑ και ενημέρωση των μαθητών για το νερό και τον ρόλο της ΔΕΥΑΑ, και
2. Προβολή ενημερωτικής ταινίας «Υδάτινος Ορίζοντας» για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 και ώρα 10:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της ΔΕΥΑΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
ΘΕΜΑ: « 22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ»
Κυρίαρχο στοιχείο της ζωής που προσφέρει η φύση, είναι το νερό. Κι όμως :
• Περίπου 6.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από ασθένειες που σχετίζονται με το ακατάλληλο νερό και την έλλειψη υγιεινής (είναι σαν να έπεφταν 20 τζάμπο την ημέρα).
• Στο ακατάλληλο νερό και την ακατάλληλη υγιεινή εκτιμάται ότι οφείλεται το 80% όλων των ασθενειών του αναπτυσσόμενου κόσμου.
• 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε κατάλληλο νερό, περίπου το 1/6 του παγκόσμιου πληθυσμού και 2,4 δισ. δηλαδή το 4% δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγιεινής.
Έτσι κανένα μέτρο δεν θα μπορούσε περισσότερο να μειώσει τις ασθένειες και να σώσει ζωές στον αναπτυσσόμενο κόσμο από ότι η διασφάλιση παροχής κατάλληλου νερού και υγιεινής για όλους.
Το νερό είναι ο μόνος φυσικός πόρος που αγγίζει όλες τις μορφές του ανθρώπινου πολιτισμού, από τη γεωργία και τη βιομηχανική ανάπτυξη έως τον πολιτισμό και τις θρησκευτικές αξίες.
Το κλειδί για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων είναι η γνώση.
Για τον λόγο αυτό η ΔΕΥΑΑ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού 22 Μαρτίου , σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Έβρου και τον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων, καθώς και την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει
Ø Μια σειρά επισκέψεων των Δημοτικών Σχολείων στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Πόσιμου Νερού (Διυλιστήριο) της ΔΕΥΑΑ και ενημέρωση των μαθητών για το νερό και τον ρόλο της ΔΕΥΑΑ, και
Ø Προβολή ενημερωτικής ταινίας «Υδάτινος Ορίζοντας» για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 και ώρα 10:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.
Η ΔΕΥΑΑ θα συνεχίσει με σοβαρό αίσθημα ευθύνης για το κοινωφελές λειτουργικό της έργο, να εργάζεται άοκνα παρέχοντας στους πολίτες ασφαλές και ποιοτικά κατάλληλο το τόσο πολύτιμο αυτό αγαθό, το νερό.
Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου