bara

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης Συμβούλου από την παράταξη του κ.Λαμπάκη

Ο νεώτερος και με δυναμική παρουσία στα κοινά της Αλεξανδρούπολης σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης Χρήστος Γκιουμουσίδης ανακοίνωσε την παραίτηση του από την παράταξη "Πόλη και Πολίτες" του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.
Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης ο κ. Γκιουμουσίδης  κατηγορεί τον κ.Λαμπάκη ότι δεν ασχολείται με τα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών,ότι διαχωρίζει τους Δημοτικούς Συμβούλους σε αρεστούς και μη και ότι υποβαθμίζει τη λειτουργία της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης.
Διαβάστε την Δήλωση του κ.ΓκιουμουσίδηΠρος την κ. Πρόεδρο της Δημοτικής
Κοινότητας Αλεξανδρούπολης
ΚΟΙΝ: 1. κ. Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
2. κ. Κωστικίδη Παναγιώτη, Εκπρόσωπο της Παράταξης <<Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση>>
3. κ. Κοσμά Χρήστο, Εκπρόσωπο της Παράταξης <<Μαζί Πάμε Μπροστά>>
4. κ. Χιώνη Αικατερίνη, Εκπρόσωπο της Παράταξης <<Λαϊκή Συσπείρωση>>
Κυρία Πρόεδρε,

Σας γνωρίζω, ότι εφεξής επιθυμώ να συμμετέχω στη Δημοτική Κοινότητα της Αλεξανδρούπολης ως Ανεξάρτητος Σύμβουλος και ότι αποχωρώ από την συμπολιτευόμενη Δημοτική Παράταξη ΄΄Πόλη και Πολίτες΄΄. Η απόφασή μου αυτή είναι προϊόν και απόρροια τριών επιμέρους εξίσου σημαντικών για εμένα παραγόντων, οι οποίοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους και οι οποίοι επέδρασαν καταλυτικά στη διαμόρφωση της ανωτέρω στάσης μου. Ο πρώτος εξ αυτών είναι η μάχη της καθημερινότητας στον νέο διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο της Αλεξανδρούπολης. Δυστυχώς, η Συμπολιτευόμενη Δημοτική Παράταξη, από τη στιγμή της ανάδειξής της σε πρώτη δύναμη στις τελευταίες τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχει να επιδείξει πλούσιο έργο στον τομέα της επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων, που απασχολούν τους Δημότες μας, με αποτέλεσμα αυτά να διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης ΄΄Πόλη και Πολίτες΄΄, βάσει του οποίου οι Αλεξανδρουπολίτες μάς εμπιστεύθηκαν την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας τον Νοέμβριο του 2010, η αντιμετώπιση της καθημερινότητας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής μας ήταν από τους κυριότερους πυλώνες, που συμπεριλαμβάνονταν μέσα στις προτεραιότητες των πρώτων μηνών του έτους 2011. Βεβαίως, γνωρίζω καλά και αντιλαμβάνομαι, ότι δεν υπάρχουν πλέον, όπως άλλοτε, κονδύλια διαθέσιμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από την άλλη, όμως, πλευρά, είμαι πεπεισμένος και έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην πράξη, ότι τα διάφορα επιμέρους προβλήματα της καθημερινότητας μπορούν να αντιμετωπιστούν και αντιμετωπίζονται είτε με λίγα χρήματα είτε με τη λήψη των κατάλληλων πολιτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες συν τοις άλλοις δεν είναι δαπανηρές και δεν κοστίζουν στην ΄΄τσέπη΄΄ μας. Δεύτερος και εξίσου βαρυσήμαντος λόγος που με οδήγησε στην απόφαση της ανεξαρτητοποίησής μου είναι η πλήρης υποβάθμιση του νεότευκτου θεσμού της Δημοτικής Κοινότητας (βάσει του νέου Νόμου 3852/2010 - του γνωστού Καλλικράτη) και το ολοκληρωτικό ΄΄καπέλωμά΄΄ της από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης. Τέλος, μετά λύπης μου διαπιστώνω και θα ήθελα με ιδιαίτερη έμφαση να επισημάνω το γεγονός της ύπαρξης Δημοτικών Συμβούλων ΄΄δύο ταχυτήτων΄΄, όσον αφορά στη δυνατότητα της προσωπικής επικοινωνίας και επαφής μας με τον αξιότιμο κύριο Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης. Δυστυχώς, κάποιοι εξ ημών δεν κατέστη εφικτό να έχουμε έστω και μία ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του εδώ και 18 μήνες, που διοικείται ο Δήμος μας από την Δημοτική Παράταξη ΄΄Πόλη και Πολίτες΄΄. Από μέρους μου δηλώνω, ότι είμαι στη διάθεση όλων των συναδέλφων μου από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις για την επίλυση των πάσης φύσεως προβλημάτων, που ανακύπτουν στην εδαφική περιφέρεια του νέου Καλλικρατικού Δήμου της Αλεξανδρούπολης.

Μετά τιμής,
Χρήστος Κ. Γκιουμουσίδης
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

1 σχόλιο:

  1. Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά23 Ιουνίου 2012 στις 4:20 μ.μ.

    Πώς γίνεται όταν υπάρχει μια τέτοια δήλωση να μην υπάρχουν σχόλια!Δύο τινά συμβαίνουν ή ότι φοβούνται οι πολίτες να καταθέσουν την άποψή τους για χ λόγους ή γιατί δεν εμπιστεύονταιτον δηλούντα.
    Επειδή ο κ.Γκιουμουσίδης έχει την παιδεία, το ειδικό αισθητήριο και την οξύνεια να κλαταλαβαίνει την ποιότητα των ανθρώπινων σχέσεων,πιστεύω σε αυτά που καταμαρτυρεί ευελπιστώντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν σε ό,τι αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι μέσα στο δημ. συμβούλιο, για να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.Μου άρεσε που ένας νέος βγαίνει με παρρησία και αναδεικνύειένα μείζον ζήτημα.Χωρίς συνεργασία ποιο το νόημα της επωνυμίας "Πόλη και Πολίτες" κύριε Δήμαρχε;
    Ευχής έργον,να λυθεί η ενδεχόμενη παρεξήγηση.
    Ας μην αποθαρρύνουμε τους νέους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή