bara

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Παρέμβαση Γεροντόπουλου για θέματα ισότητας στη Βουλή-Πρόταση για Βραβείο Νόμπελ σε 14χρονη Πακιστανή

Ο Βουλευτής Έβρου Κυριάκος Γεροντόπουλος παρενέβη για θέματα ισότητας των δύο φύλων, στη Βουλή, στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λέγοντας:
«Tο φεμινιστικό κίνημα, έχει παίξει το ρόλο του, έτσι ώστε πολλά θέματα που αφορούν την ισότητα των δυο φύλων να τα δούμε με άλλη προσέγγιση. Το Ελληνικό φεμινιστικό κίνημα, είναι από τα πρωτοπόρα στην Ευρώπη και πρέπει σε όλα τα θέματα που αφορούν το γυναικείο φύλο να είμαστε πάντα πιο μπροστά.
Στη παρέμβαση του δε στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο κ.Γεροντόπουλος είπε:
«Εδώ στην Ελλάδα, στα θέματα ισότητας, έχουμε προβλήματα, αλλά προσπαθούμε όσο μπορούμε να τα λύσουμε. Υπάρχουν όμως χώρες με τρομερά προβλήματα. Αναφέρω το γεγονός που έχει συμβεί πριν λίγες εβδομάδες στο Πακιστάν, με την δεκατετράχρονη Μαλάλα Γιουσούφ Ζάι από την κοιλάδα Σουάτ, όπου οι Ταλιμπάν, επειδή η κοπελίτσα ήθελε να πάει στο σχολείο, προσπάθησαν να την σκοτώσουν.
Θα ήθελα να προτείνουμε ως Βουλευτές για το επόμενο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης αυτήν την κοπέλα. Νομίζω ότι είναι κάτι συμβολικό που έχει να κάνει με την ισότητα των φύλων και την προσπάθεια καταπολέμησης των κοινωνικών αποκλεισμών και ρατσισμού που γίνονται σε όλο τον κόσμο».

1 σχόλιο: