bara

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακ. και Θράκης

Συνεδρίασε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 στην Κομοτηνή, στην 20η τακτική του συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο.Τα μέλη του Συμβουλίου, σε προ ημερήσιας διάταξης θέμα, ενέκριναν ψήφισμα για την απόδοση τιμών στον μεταστάντα Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνό, όπως παρακάτω.Στην ίδια συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε για το Σχέδιο Νόμου με τον τίτλο «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», ενέκρινε την έκδοση ψηφίσματος και αποφάσισε τη διακοπή της συνεδρίασης για τους λόγους που αναφέρονται στο σχετικό ψήφισμα. ΨΗΦΙΣΜΑ 
Για την απόδοση τιμών στον μεταστάντα 
Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνό 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Α.Μ.Θ. εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την μεγάλη και δυσαναπλήρωτη απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνού. 
Ο αείμνηστος ιεράρχης με το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, το διαρκές ενδιαφέρον του για το μέλλον της περιοχής και την σημαντική θεολογική του κατάρτιση θα αποτελεί για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη κατέχοντας ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του. 
Η μνήμη του θα πλημμυρίζει όλων τις ψυχές με αγάπη και σεβασμό. 
Κλειστά θα είναι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, ημέρα που τελείται η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής Κύρου Δαμασκηνού. 
Οι Υπηρεσίες που έχουν έδρα στην Ροδόπη θα λειτουργήσουν έως τις 12 το μεσημέρι. Η ΠΕ Ροδόπης θα τελεί από σήμερα Τρίτη σε τριήμερο πένθος και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
ΨΗΦΙΣΜΑ 
Για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 
Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 

Η Κυβέρνησή κατέθεσε στη Βουλή προς ψήφιση, Σχέδιο Νόμου με τον τίτλο «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016». 
Βασικές διατάξεις του Σχεδίου Νόμου πλήττουν βάναυσα τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, οδηγώντας όλο και περισσότερους στη δίνη της μεγαλύτερης -μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο- ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας.
Οι διατάξεις αυτές έρχονται σε προφανή δυσαρμονία, τόσο με το λαϊκό αίσθημα όσο και με τις προεκλογικές εξαγγελίες, περί αναδιαπραγμάτευσης, αποφυγής οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και αναζήτησης ισοδύναμων μέτρων που δεν πλήττουν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.
Το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, είχε αποδεχθεί δημοσίως ότι στο πλαίσιο των περικοπών και της δημοσιονομικής προσαρμογής οι Περιφέρειες θα συνέβαλαν καθοριστικά στον εξορθολογισμό των δαπανών. 
Τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του θεσμού αναλάβαμε πρόσθετες ευθύνες -όπως η μεταφορά των μαθητών- επιθυμώντας να δώσουμε λύση σε κοινωνικά προβλήματα που το Κεντρικό Κράτος δεν μπορούσε να επιλύσει.
Με το Σχέδιο Νόμου γίνεται ένα ακόμη βήμα για την απαξίωση του θεσμού των Περιφερειών και συνεπώς αποδυναμώνεται η μεγάλη προσπάθεια -που τόσο ανάγκη έχει σήμερα ο τόπος -για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.
Η εξοντωτική και συνεχιζόμενη μείωση των θεσμοθετημένων πόρων, καθώς και η οριζόντια μείωση του προσωπικού, που φτάνει μέχρι και την τραγελαφική κατάργηση των 26 δημοσιογράφων- θα οδηγήσει τις Περιφέρειες, σε αναστολή της λειτουργίας τους, με δυσμενέστατες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.
Ο παραλογισμός δεν έχει τέλος αφού περικόπτονται ακόμη και τα πενιχρά οδοιπορικά για την συμμετοχή των Περιφερειακών Συμβούλων στα Περιφερειακά Συμβούλια και τις επιτροπές.
Αυτό κι αν είναι πλήρης απαξίωση του θεσμού.
Διαβλέποντας πίσω από τις γραμμές του Μεσοπρόθεσμου και του Προϋπολογισμού τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησής σας, διαπιστώνουμε με λύπη και αγανάκτηση ότι έχει επιλεγεί ως κεντρική πολιτική επιλογή η κατάργηση των Περιφερειών και η επιστροφή στο παρελθόν και τον διορισμένο Περιφερειάρχη.
Προτείνουμε να αλλάξουν τα πολιτικά σχέδια της Κυβέρνησης, όσον αφορά τις Περιφέρειες γιατί η υλοποίησή τους θα ενισχύσει την εικόνα διάλυσης του Κράτους, επιταχύνοντας την κοινωνική έκρηξη που όλοι απευχόμαστε.
Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρείτε σθεναρά απέναντί σας μαζί με το σύνολο του ελληνικού λαού.
Από το Γραφείο Τύπου
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου