bara

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αίτημα του Δημάρχου, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, για Ίδρυση της Ανώτερης Σχολής Ξενοδοχειακού Management στην Αλεξανδρούπολη

Επιστολή στους Υπουργούς Παιδείας και Τουρισμού, κ. Αρβανιτόπουλο και κα. Κεφαλογιάννη, απέστειλε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, αιτούμενος να οριστεί η Αλεξανδρούπολη ως η έδρα της υπό ίδρυσης Ανώτερης Σχολής Ξενοδοχειακού Management.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμοι κ. κ. υπουργοί,
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση γίναμε κοινωνοί της πρόθεσης ιδρύσεως Ανώτερης Σχολής

Ξενοδοχειακού Management στα πρότυπα επιτυχημένων σχολών του εξωτερικού για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας μας και της τουριστικής εκπαίδευσης. Στόχος η προσέλκυση φοιτητών από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία. Είναι μία αξιόλογη απόφαση που την χαιρετίζω, αφού οδηγεί στην πολυπόθητη και πολυσυζητημένη ανάπτυξη.
Θέλω σ’ αυτό το σημείο να σημειώσω ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία για την επιλογή του τόπου, όπου θα ιδρυθεί ή θα λειτουργήσει αυτή η σχολή.
Η Αλεξανδρούπολη είναι στην καρδιά της Θράκης με ίσες αποστάσεις από τα δύο άκρα της.
Είναι πρωτεύουσα του Νομού Έβρου και μία μοντέρνα πόλη των 80.000 κατοίκων, αλλά και ο μεγαλύτερος Δήμος της περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης.
Έχει 4 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΩΝ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ και γενικότερη τουριστική υποδομή, ενώ βρίσκεται στην 4ηθέση στο συνεδριακό τουρισμό στη χώρα μας.
Διαθέτει πεντακάθαρες θάλασσες και ακτές με γαλάζιες σημαίες.
Λειτουργεί ήδη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων επί σειρά ετών.
Η Αλεξανδρούπολη είναι πιο κοντά στα Βαλκάνια (π.χ. από την Αθήνα) και έχει προοπτική ανάπτυξης, αφού διαθέτει όλες τις συγκοινωνίες με τις υποδομές τους και ένα λιμάνι ραγδαία αναπτυσσόμενο.
Είναι αδελφοποιημένη με το Σοσνόβυι Μπορ της Αγίας Πετρούπολης εδώ και 18 μήνες και υποδέχθηκε μέχρι τώρα 3.000 Ρώσους επισκέπτες με αποτέλεσμα να προγραμματισθεί πλέον και απευθείας πτήση Αλεξανδρούπολη - Αγία Πετρούπολη, με την AEGEAN AIRLINES, ενώ είναι υπό ίδρυση Ρωσικό Υποπροξενείο, καθώς και υποκατάστημα της Ρωσικής Τράπεζας «KEDR».
Έχει 6.000 περίπου Έλληνες Ρωσόφωνους παλιννοστούντες με μητρική γλώσσα την Ρωσική και είναι η πόλη όπου στατιστικά οι κάτοικοί της ομιλούν περισσότερο ξένες γλώσσες.
Πάνω όμως από όλα είναι η Θράκη μας στην οποία επιτέλους πρέπει η ελληνική πολιτεία να σκύψει με σεβασμό και αληθινό ενδιαφέρον, αναγνωρίζοντας με ορθολογισμό και ευαισθησία την απόλυτη ιδιαιτερότητά της. Εάν επιθυμείτε αληθινή ανάπτυξη της ακριτικής αυτής περιοχής, λειτουργείστε την Σχολή αυτή στην Αλεξανδρούπολη, καθώς είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε για την Θράκη ως ευσυνείδητοι Έλληνες, αλλά και με την ιδιότητα του υπουργού.
Ο Δήμος μας σε ένδειξη της αγωνίας όλων ημών των Θρακιωτών, προσφέρει για την λειτουργία της υπό ίδρυσης Σχολής, το πρώτο κτίριο που κτίσθηκε το 1868 και λειτούργησε στην ιστορία της πόλης μας ως το πρώτο σχολείο, νοσοκομείο, σχολή νοσηλευτών κ.α., με δεδομένο ότι ανακαινίζεται με 1.000.000 € από τον Ο.Σ.Κ. και έχει έκταση 800 τ.μ.
Πιστεύω στην υπέρβαση σας για την απαγκίστρωση σας από τη συγκεντρωτική αντίληψη της Αθήνας, γιατί και εδώ, αν όχι περισσότερο, χτυπάει το ίδιο η καρδιά της Ελλάδας.
Με τιμή,
Ευάγγελος Λαμπάκης
Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου