bara

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σύσκεψη για την τουριστική ανάπτυξη στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Διευρυμένη σύσκεψη με θέμα την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, παρουσία τοπικών φορέων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κ. Στάθης Μακρίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών καφέ και εστίασης Αλεξανδρούπολης κ. Γεώργιος Αλαβάντας, ο πρόεδρος της Τ.Ι.Ε.Δ.Α., κ. Επαμεινώνδας Τερζής, ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το ζήτημα της τουριστικής προβολής του Δήμου, και κατατέθηκαν προτάσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την προσέλκυση τουριστών, τόσο από τη Ρωσία, απ’ όπου ήδη υπάρχει αύξηση επισκεπτών λόγω και της αδελφοποίησης των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Σοσνόβυι Μπορ, όσο και από τις γειτονικές χώρες, Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Μάλιστα, συμφωνήθηκε από τους παρευρισκόμενους να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες νέα συνάντηση ώστε να υπάρξουν σύντομα απτά αποτελέσματα.


«Κάλεσα σήμερα όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, Δήμος, Περιφερειακή Ενότητα, τοπικοί φορείς, επιχειρηματίες, για να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες από τις γειτονικές χώρες αλλά και από τη Ρωσία», ανέφερε ο κ. Λαμπάκης μετά το πέρας της σύσκεψης, συμπληρώνοντας ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης θα προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στην περιοχή, συμβάλλοντας ιδιαίτερα στην τόνωση της τοπικής αγοράς και των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου