bara

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αν.Μακ. και Θράκης


Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που θα γίνει στις 15-11-2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Περιμετρική οδός Καβάλας από Χ.Θ. 2+100 έως 8+000».
Εισηγητής: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού – Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς.
2. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Βελτίωση Ε.Ο. Νο 2 στο τμήμα από ανατολικό κόμβο Κομοτηνής έως είσοδο Ροδίτη» από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ροδόπης.
Εισηγητής: Δ/νση Περ/ντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Ροδόπης, κ. Λαζαρίδης Νικόλαος. 
3. Παράταση αναδρομικώς από την έναρξη του σχολικού έτους 11/09/2012 και μέχρι 30/06/2012 των οικείων συμβάσεων της Π.Ε Έβρου.
Εισηγητής: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Ούστογλου Γεώργιος. 
4. Θέματα Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Ροδόπης.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ροδόπης, κ. Δελίδης Παντελής.
5. Θέματα Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Έβρου. 
Εισηγητής: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Ούστογλου Γεώργιος. 
6. Θέματα Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Καβάλας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γερομάρκος Γεώργιος.
7. Θέματα Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Ξάνθης.
Εισηγητής: Η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Σερεφιά Σουλτάνα.
8. Αντικατάσταση Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ε. Έβρου. 
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κανελάκης Ιωάννης. 
9. Tροποποίηση- επικαιροποίηση & παράταση ισχύος της υπ’ αριθμ. ΔΠΧΣ 186/24-03-2011 Απόφασης έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της εταιρείας: «ΕΒΡΩΜΕΤΑΛ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.», που βρίσκεται στο 2ο χλμ. Κομοτηνής- Καρυδιάς του Δ. Κομοτηνής, Π.Ε Ροδόπης. 
Εισηγητής: Δ/νση Περ/ντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Ροδόπης, κ. Λαζαρίδης Νικόλαος.
10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, «Μονάδα παραγωγής υγρών και κοκκωδών λιπασμάτων», από την εταιρεία με διακριτό τίτλο ¨LIFE- T Λιπάσματα και Πλαστικά Θράκης Α.Ε. που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής, Π.Ε Ροδόπης.
Εισηγητής: Δ/νση Περ/ντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Ροδόπης, κ. Λαζαρίδης Νικόλαος.
11. Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. απο την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 54.579,00 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Βώλακα (θέση Μυλόρεμα) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της Π. Ε. Δράμας. 
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ματζιάρης Αντώνιος.
12. Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. από την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 30.292,00 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Γρανίτη (θέση Δροσερό Ρέμα) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της Π. Ε. Δράμας. 
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ματζιάρης Αντώνιος. 
13. Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. από την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 65.495,50 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Γρανίτη (θέση Δροσερό Ρέμα) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της Π. Ε. Δράμας. 
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ζιμπίδης Γεώργιος.
14. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, των Ι. Αντζά, Β.Δασκάλου, Ι. Μπύρος, Φ. Παίσιος και Γ. Κορομπέλης & ΣΙΑ Ο.Ε., για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 52.780,50 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Βώλακα (θέση Μιρνότου) του Δ. Κ. Νευροκοπίου, της Π. Ε. Δράμας. 
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παπαδόπουλος Στυλιανός.
15. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Μονάδα παραγωγής ηλ. ενέργειας από σταθμούς βιομάζας, ισχύος 1MW της Δ. Φραγκαλιώτης ΜΕΠΕ » που προτείνεται να κατασκευασθεί στην περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής Δράμας, του Δήμου Δράμας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. 
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης.
16. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη «μονάδα οστρακοκαλλιέργειας με το σύστημα long line δυναμικότητας 228 τόνων/έτος σε θαλάσσια έκταση 35 στρεμμάτων (350mΧ100m) και μέσου βάθους 15m» στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Φωκιότρυπα στη Νέα Ηρακλείτσα του Ν. Καβάλας του Αλεξανδρίδη Ιορδάνη του Γεωργίου.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τσαλδαρίδης Αναστάσιος.
17. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, της «Δ.Ν. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», για την ανανέωση της αριθμ. 2012/589/29-06-2005 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου μαρμάρων εμβαδού 34.310 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Τρεις Γκρεμοί» Δ.Δ. Παναγίας Δήμου Θάσου, Ν. Καβάλας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πατήρας Νικόλαος. 
18. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Έρευνα Λατομικού Χώρου Μαρμάρων εμβαδού 78.778,38τ.μ. του Κυριακίδη Ιωάννη που βρίσκεται στη θέση «Ακροράχη» στην περιοχή του Τ.Κ. Μακρυχωρίου, Δ. Νέστου, Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τσαλδαρίδης Αναστάσιος.
19. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Διευθέτηση του χειμάρρου R1 στην περιοχή του οικοπέδου της Χριστίνας Πεντέρη, στο Ο.Τ. 89» του οικισμού Παλιού στο Δ. Καβάλας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παπαδόπουλος Χρυσόστομος.
20. Επικύρωση πρακτικών συνεδριάσεων του Π.Σ. ΠΑΜΘ.
Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΑΜΘ, κ. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου