bara

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ταΐστρες για τα πουλιά με το 1ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης

Τα μικρά παιδιά αγαπούν ιδιαίτερα τα πουλιά και εκτιμάνε πάντα την παρουσία τους στις πόλεις, στο σπίτι τους, στο μπαλκόνι τους, στον κήπο τους.Στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η παρουσία αρκετών ειδών πουλιών στη μεγάλη αυλή την ώρα του διαλείμματος.Έτσι μας κάλεσαν να τους πούμε περισσότερα για τα πουλιά που ζουν κοντά τους και πως μπορούμε να τα βοηθάμε, ιδιαίτερα με την εξεύρεση τροφής.
Στις 6 Μαρτίου, λοιπόν, μιλήσαμε στην Δ’ Τάξη για τα πουλιά των αστικών περιοχών, συζητήσαμε για ποια είδη παρατηρούνται στο σχολείο και φτιάξαμε ταΐστρες με διάφορα υλικά, όπου βάλαμε διαφορετικά είδη τροφής, ανάλογα με ποια πουλιά θέλανε να υποστηρίξουν ή και να προσελκύσουν κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης.
Οι μαθητές ήταν πολύ υπεύθυνοι και επιφορτίστηκαν με τη συντήρηση των ταϊστρών και την παρακολούθηση των πουλιών που τις επισκέπτονται, όσο διάστημα βρίσκονται στο σχολείο. Πολλά παιδιά κατασκεύασαν ταΐστρες και για τα σπίτια τους, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν και οι μαθητές των άλλων τάξεων που σίγουρα έχουν να μάθουν πολλά από τη Δ’ Τάξη.
Ελένη Μακρυγιάννη
Φορέας Διαχείρισης
Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου