bara

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η Υφαρπαγή της Ευρώπης..από τους ..βαρβάρους

Του Μάνδαλου Παναγιώτη.
 e-mail: panosmandalos@yahoo.gr
Ακόμα ένα θρίλερ εκτυλίχτηκε με μια μικρή χώρα σε κρίση και τους εκδικητικούς Ευρωπαίους συμμάχους της, που την καταδίκασαν σε πείνα και μαρασμό, δείχνοντας όλη την σκληρότητα τους σε αυτό το μικρό κράτος των 500 χιλιάδων κατοίκων που μέχρι πριν δύο χρόνια ακριβώς έσφυζε από ζωή και η οικονομία της ήταν από τις ακμαιότερες στον κόσμο. Βέβαια όχι και με πολύ καθαρές συνθήκες αφού εκεί ξεπλένονταν πολλά δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος, αφού αποτελούσε έναν φορολογικό παράδεισο. Τα έσοδα βέβαια από τις τράπεζες και τον τουρισμό αποτελούσαν την κύρια πηγή εσόδων αυτού του μικρού κράτους. Και φυσικά μιλάμε για την Κύπρο, το πανέμορφο νησί της Μεσογείου που σύμφωνα με την παράδοση από τα νερά του αναδύθηκε η Αφροδίτη θέα της ομορφιά στην αρχαία μυθολογία. Η πτώση βέβαια της οικονομικής ακμής της Κύπρου, άρχισε με την είσοδο της στο Ευρώ που πανηγυρίστηκε από τους Κυπρίους, που δεν θα πανηγύριζαν αν ήξεραν τι θα τους περίμενε και από την απόφαση των Γερμανών βλοσυρών διωκτών της Ευρωζώνης. Η καρέκλα του ανήμπορου και ανάπηρου Σόϊμπλε, έβγαλε φωτιές όταν οι Κύπριοι είπαν όχι την πρώτη φορά στο πρώτο σχέδιο εξόντωσης της Κυπριακής οικονομίας και σίγουρα ήτανε μες στην τρελή χαρά και γεμάτος με το εκδικητικό και βλοσυρό εκείνο ύφος, όταν κλείσανε όλες οι πόρτες για την Κυπριακή οικονομία. Εκεί το σχέδιο εξόντωσης τους θα ήταν αμείλικτο, όπως ακριβώς αμείλικτος ήτανε και ό Χίτλερ με τους Εβραίους. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο ανάπηρος διανοητικά Χίτλερ εξόντωσε την Ευρώπη αλλά και κατέστρεψε το ίδιο του το κράτος του, παρασύροντας τις ορδές των φιλοναζιστών συμπατριωτών του ως την τελική πτώση της τρελής και παρανοϊκής πορείας του, σήμερα ένας άλλος ανάπηρος προσπαθεί να επιβάλει την τάξη, όπως αυτός θεωρεί σωστό, παίζοντας ακριβώς τον ρόλο του τίμιου και έντιμου Γερμανού που κοιτάζει να επιδιορθώσει όλους τους κακώς κείμενους. Από την άλλη δεν αναρωτιέται γιατί βρίσκεται ακριβώς στην αναπηρική καρέκλα και γιατί έχασε την καγκελαρία από την Μέρκελ, στην εποχή των σκανδάλων του πρώην Καγκελαρίου Κολ. Αυτός ο αμόλυντος λοιπόν, ήταν μέσα σε εκείνο το σύστημα της διαφθοράς που του κόστισε την χαρά της αυτόνομης κίνησης και της υγείας του. Φανταστείτε λοιπόν έναν τέτοιον άνθρωπό που έχει και τέτοια προβλήματα πόσο πολύ ποιο βλοσυρός μπορεί να γίνει για τους συνανθρώπους του.
Ποτέ δεν σκέφτηκαν οι Γερμανοί ότι αυτό το σύστημα ακριβώς επινοήθηκε από αυτούς για ληστέψουν ακόμα μια φορά τους λαούς και να συνεχίσουν την καταστροφική πορεία τους στην ιστορία της Ευρώπης που μόνο λεηλασίες και θρήνο έχει αφήσει. 
Οι Γερμανοί στήνοντας το οικοδόμημα του ευρώ, εδώ και πολλά χρόνια αφού αποποιήθηκαν τις ευθύνες και ποτέ δεν πλήρωσαν αποζημιώσεις που πολλές τους χαρίστηκαν για να ανακάμψουν, άρχισαν το σύστημα των μιζών και τις διάβρωσης των λαών με δικούς τους ανθρώπους που πολλοί μάλιστα τους υπηρέτησαν και κατά τα χρόνια του ναζισμού. Με μίζες και μαύρο χρήμα (δεν είναι τυχαίο ότι η Σίμενς διώκεται σε πολλά κράτη για δωροδοκίες και παράνομες αναθέσεις), κατόρθωσαν να μαζέψουν κεφάλαια πολλών δισεκατομμυρίων και να ενισχύσουν την βιομηχανία τους. 
Τι θα γίνει όμως αν όλες οι οικονομίες καταρρεύσουν; Τότε ποιός θα είναι σε θέση να πληρώσει και να συνεχίσει να ενισχύει την οικονομία τους; Κανείς, με ενδεχόμενο κατάρρευσης της. Μετά είναι ένα κράτος που στηρίζετε στην βιομηχανία χωρίς να έχει πρώτες ύλες, τις οποίες όλες εισάγει.
Άρα, το σχέδιο δολοπλόκο και σαφές. Χτυπάμε και χτίζουμε το ευρώ στα μέτρα μας. Δηλαδή έφτιαξαν το 1 και 2 ευρώ σε κέρμα, όπου όλα τα κράτη, έκτος Γερμανίας θεωρούσαν το νόμισμα σε κέρμα χωρίς αξία, αυξάνοντας τις τιμές και τον πληθωρισμό σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Πέρασαν νόμους για την αγρανάπαυση και τις ποσοστώσεις γάλακτος αφανίζοντας την αγροτική και γεωργική παραγωγή σε όλες τις χώρες του νότου και φυσικά στην χώρα μας, που μαζί πήρε την κατιούσα και η μεταποιητική βιομηχανία που ήταν μετά τον τουρισμό το βαρύ χαρτί για την στήριξη της οικονομίας.
Φτιάξανε τεχνητούς μηχανισμούς όπως τα cds όπου τα χρέη των κρατών συσσωρευότανε και δεν φαινότανε, αλλά όλοι τα ξέρανε και παριστάνουνε σήμερα τους αθώους. Έτσι όταν θα ερχότανε η ώρα όπου όλα θα ήτανε στα μέτρα τους θα χτυπούσαν. Στις καταρρέουσες οικονομίες είσαι ο απόλυτος ρυθμιστής όλων και φυσικά αν σκεφτούμε την κτηνωδία των δύο παγκοσμίων πολέμων που προκάλεσαν, τότε θα καταλάβουμε ότι όχι μόνο θα είναι αμείλικτοι αλλά δεν θα διστάσουν σε τίποτα αν κάποιος δεν τους σταματήσει. Εδώ μπορούμε να το καταλάβουμε και από τις δηλώσεις του ανάπηρου Σόιμπλε, που λέει ότι όλοι ζηλεύουν την Γερμανία.
Δεύτερη επινόηση. Χτυπάμε τα μικρά κράτη, αυτά ιδίως που εναντιώθηκαν και μας ταπείνωσαν στον δεύτερο και πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Και φυσικά χρησιμοποίησαν όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Ονόματα ηχηρά που οι πρόγονοι τους, είχαν πάρει μέρος στις δωσίλογες κυβερνήσεις του 41-44, Χριστοφοράκος, Παπακωνσταντίνου, κλπ, είναι μπλεγμένοι σε αυτό το οικοδόμημα. Και είναι καλύτερα να χτυπήσεις με τους δικούς τους ανθρώπους παρά με άρματα. Εκεί ο εχθρός δεν φαίνεται γιατί έχει το διαβατήριο το εθνικό. Και όταν χρειαστούν οι αποκαλύψεις απλώς τους δίνεις άσυλο αφού είναι γενετικώς, δοσίλογοι. Βέβαια τα ήξεραν όλα και απλώς περίμεναν.
Τρίτη επινόηση, χτυπάμε τα κράτη που έχουν πλουτοπαραγωγικούς πόρους που πάντα θέλαμε να ληστέψουμε. Εξακριβωμένος ορυκτός πλούτος σε Ελλάδα, χαλκός, χρυσός, σπάνιες γαίες, ήλιος για παραγωγή φτηνού ρεύματος, τουρισμός, γεωργία, κτηνοτροφία, και φυσικά πηγές ενέργειας, πετρέλαιο και φυσικό αέριο και γεωθερμικά πεδία. Το ίδιο και η Κύπρος. Ένα μικρό κράτος που θα τολμούσε να διαχειριστεί το βιός του. Αν είναι δυνατόν να το αφήσουν έτσι και η μεγάλη Γερμανία να βλέπει, ανήμπορη την κατάρρευση της. 
Και όλα αυτά τα πετυχαίνουν. Όταν ο κόσμος εξαθλιώνεται, πεινά και δεν αντιδρά τότε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Οι εδώ κυβερνήσεις προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάνουν τα πάντα για το καλύτερο. Και κανείς δεν απαντά στο ερώτημα. Μα καλά αν είχαμε μια ευημερία, γιατί αυτή έφυγε και ποιος είναι υπεύθυνος. Η ιστορία γράφει ότι όλες οι αυτοκρατορίες κατέπεσαν λόγω ανίκανων ηγεμόνων και όχι λαών. Η ιστορία γράφει ότι οι λαοί υπέφεραν από την ασυδοσία των ηγεμόνων και όχι από την ασυδοσία των λαών. Και όμως προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Όπως και η λαική παροιμία που λέει «το ψάρι από το κεφάλι αρχίζει να βρωμά». 
Αν υπήρχαν ικανές εξουσίες με ικανά μέτρα και θέληση για την ευημερία του λαού τους τότε θα μετρούσαμε ακόμα, ευημερία. Τα χρήματα φαγώθηκαν και οι ηγεμόνες μας, απλώς κοιτούσαν ή συμμετείχαν στο φαγοπότι. Σήμερα με ύφεση εδώ και 5 χρόνια που κατά δηλώσεις των Ευρωπαίων που προτείνουν τα μέτρα, που δεν υπήρχε ούτε μετά από περίοδο πολέμου, προσπαθούν να μας πείσουν ότι πολεμούν για το καλύτερο λέγοντας μόνο ναι, στις ορέξεις των επιδρομέων. Και όμως η ιστορία μιλά για τα ηρωικά «όχι» και τις επαναστάσεις τους 21 ενάντια στους τυράννους και όχι για τον ραγιαδισμό των 400 χρόνων και τους δοσίλογους του 41-44. 
Βέβαια καμία σχέση με πολέμους σήμερα. Αρκεί μια άρνηση και σίγουρα θα καταρρεύσουν οι ισχυροί σήμερα. Αρκεί μια περήφανη διεκδίκηση από μέρους του κράτους της διεκδικήσεως των πολεμικών αποζημιώσεων και εκεί σταματούν όλα αφού ανέρχονται σε πολλά δις ευρώ. Αρκεί μια διεκδίκηση των μαύρων χρημάτων που καταχράστηκαν για να πάρουν έργα που ποτέ δεν έκαναν. Στο πεδίο του τουρισμού η Γερμανική Χόφτιφ, έφτιαξε το ποιο ακριβό αεροδρόμιο στην Ευρώπη μετά το Χίθρου με αποτέλεσμα απώλεια, 1,5 εκατομ. Επιβατών και φυσικά τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα, που πήγαν στην Τουρκία. Δεν μιλάμε βέβαια για τους μη πληρωμένους φόρους και ΦΠΑ. Αλλά σε όλα αυτά οι Ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων30 χρόνων σιγή ιχθύος. Αν τα χαλάσουμε με τους συμμάχους μας ...τότε η πατρίδα μας θα ορθοποδήσει και μπορεί να διεκδικήσει για τον λαό της πολλά αγαθά .....εμείς είμαστε στην .Ε.Ε και όποιος θέλει ακολουθεί ...αν πεινάμε δεν πειράζει αρκεί να τρώνε οι σύμμαχοι μας και φυσικά ......τις μίζες μας δεν θα τις πειράξει κανείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου