bara

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλου στην Αυστραλία (22-26.03.2014)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, θα πραγματοποιήσει τετραήμερη επίσκεψη στην Αυστραλία, από τις 22 έως τις 26 Μαρτίου. Ο κ. Γεροντόπουλος θα βρεθεί αρχικά στην Μελβούρνη, όπου, την Κυριακή 23 Μαρτίου, θα παραστεί στη δοξολογία, η οποία θα τελεστεί στον Αρχιεπισκοπικό Ναό Αγίου Ευσταθίου και στη συνέχεια, θα παρακολουθήσει στο Μνημείο Πεσόντων την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο, την κατάθεση στεφάνων και θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Ακολούθως, θα συναντηθεί με τα προεδρεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, του Ελληνο-Αυστραλιανού Συμβουλίου και της Παμμακεδονικής.
Την Δευτέρα 24 Μαρτίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Επίσκοπο Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, και θα επισκεφθεί το ελληνικό κοινοτικό σχολείο «Alphington Grammar». Έπειτα, θα μεταβεί στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο, όπου θα συναντηθεί με ομογενειακούς Πολιτειακούς βουλευτές. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το Hellenic Museum και θα έχει συνάντηση με το προεδρείο του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μελβούρνης.
Την Τρίτη 25 Μαρτίου, θα αναχωρήσει για την Καμπέρα, όπου θα επισκεφθεί το "Hellenic Memorial", το "Hellenic Club" και το ελληνικό κοινοτικό νηπιαγωγείο του Αγίου Νικολάου. Ακολούθως, θα μεταβεί στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και θα συναντηθεί με τον ομογενή Υφυπουργό, κ. Συνοδινό, και ομογενείς ομοσπονδιακούς βουλευτές και γερουσιαστές. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα αναχωρήσει για το Σίδνεϊ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, κ. Στυλιανό και με το προεδρείο της ελληνικής κοινότητας Ν.Ν.Ο..
Την Τετάρτη 26 Μαρτίου, ο κ. Γεροντόπουλος θα συναντηθεί στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο του Σίδνεϊ με τον ομογενή Υπουργό Πολιτισμού, κ. George Souris, και την ομογενή βουλευτή, Sophie Cotsis. Θα ακολουθήσει συνάντηση με ομογενειακά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο Δημαρχείο της πόλης. Έπειτα, θα επισκεφθεί το ομογενειακό κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνος και θα παραστεί στην κοινή εκδήλωση ύψωσης της ελληνικής σημαίας στους όμορους δήμους Hurstville/Kogarah. Τέλος, ο κ. Υφυπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει σε εκδήλωση του Hellenic Initiative.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου