bara

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Εκδηλώσεις Μνήμης- «Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ»

Η ΠΑΜΘ – περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Δράσεων για τη Νίκη της Σαμοθράκης και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΙΘ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει τετραήμερο εκδηλώσεων στο οποίο περιλαμβάνονται:
- ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ στη διάρκεια της με την επιστημονική ευθύνη του Αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα και εισηγητές σημαντικούς επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα τη ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ως πηγή έμπνευσης στην τέχνη (γλυπτική, λογοτεχνία, ζωγραφική, ποίηση κλπ). Ελληνες δημιουργοί και επιστήμονες θα προσεγγίσουν τη ΝΙΚΗ της Σαμοθράκης από την πλευρά της τέχνης και θα αναφερθούν στις επιρροές της διαχρονικά στη δημιουργία και τη ζωή.
- ΠΡΟΒΟΛΗ Μαθητικού Ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών του Γ' Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης
- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, στη διάρκεια των οποίων μαθητές Σχολείων στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη θα συνομιλήσουν με τους αρχαιολόγους και θα διατυπώσουν προς αυτούς τα ερωτήματά τους.
Οι εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια των δράσεων για τη ΝΙΚΗ της Σαμοθράκης που ξεκίνησαν με αφορμή τα 150 χρόνια από την ανακάλυψη του αγάλματος, το καλοκαίρι του 2013 στο νησί της Σαμοθράκης, συνεχίστηκαν με την παραγωγή της Μουσειοσκευής της Νίκης και το πρόγραμμα «Η ΝΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ» που εφαρμόζεται σε Σχολεία του νομού και τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για Σχολεία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν με τις εκδηλώσεις στην Αθήνα υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Βουλής, οι οποίες προγραμματίζονται για το τέλος του 2014.
Οι εκδηλώσεις του τετραημέρου θα πραγματοποιηθούν στις 28, 29, 30 & 31 Μαρτίου 2014 στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη (Παραλιακή Λεωφόρος - Βασιλέως Αλεξάνδρου) και στο Λύκειο Σαμοθράκης και τον αρχαιολογικό χώρο Σαμοθράκης.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Δείτε το πρόγραμμα
 pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου