bara

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Δήμος Ορεστιάδας|Τόπος Να Ζω Ανακοίνωση Ονόματος & Σήματος Συνδυασμού

Κόντρα στην κρίση που μαστίζει την χώρα και τους πολίτες της, την Ορεστιάδα και τους δημότες της, αποφασίσαμε να παρέμβουμε δυναμικά δημιουργώντας μία δημοτική παράταξη, χωρίς κομματικές ή άλλου είδους εξαρτήσεις, που αποτελείται από ανθρώπους που δυστυχώς παρακολουθούμε χρόνια την πόλη και τα χωριά να υποφέρουν από έλλειψη σχεδιασμού, προγραμματισμού, έργων, οράματος, από την απουσία της δημοτικής αρχής από κάθε δραστηριότητα των δημοτών, από την αδιαφορία της απέναντι στις ανάγκες τους, από την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής, από τη συνεχή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου μας, από την ανυπαρξία οποιουδήποτε μηχανισμού προστασίας των αδυνάτων και των μειονοτήτων, από την παντελή έλλειψη κοινωνικών δομών, από την αποτυχία ενσωμάτωσης των Δήμων που συνενώθηκαν και ισότιμης αντιμετώπισής τους.

Ήρθε η ώρα για ανατροπή και για αλλαγή κατεύθυνσης. Ήρθε η ώρα να γίνει ο Δήμος Ορεστιάδας ένας ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ένας ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ, ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΩ, ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ, ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ, ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΑΘΛΟΥΜΑΙ, ένας τόπος να ζήσουμε, ένας τόπος να ζήσουν τα παιδιά, τα εγγόνια μας και οι μελλοντικοί κάτοικοι αυτού του Δήμου.
Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε την φράση «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος να ΖΩ», για να μοιραστούμε το μήνυμα ότι είναι υποχρέωση και καθήκον μας να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση μαρασμού και παρακμής προκειμένου να γεννηθεί ξανά η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.
Το σήμα μας αποτελείται από τέσσερα κομμάτια ενός πολύχρωμου πάζλ, όπως ακριβώς κι ο Δήμος Ορεστιάδας, ο οποίος προέκυψε από την συνένωση της Ορεστιάδας, της Ν. Βύσσας, του Τριγώνου και του Κυπρίνου. Οι δύο ζωογόνοι ποταμοί Άρδας και Έβρος, ύψιστο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής, διασχίζουν περήφανα το νέο μεγάλο Δήμο Ορεστιάδας. Η διασυνοριακότητα, η καλή γειτνίαση, τα κομμάτια του παζλ τείνουν να «συνεργαστούν» – πάνω και δεξιά, κάτω και αριστερά - με τις γείτονες χώρες, με τους γείτονες δήμους, με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μαζί, ενωμένοι, με την πολυμορφία μας, με τη διαφορετικότητά μας, μα και με τα τόσα κοινά μας. Με τα δυνατά μας χρώματα που δίνουν ένταση, δίνουν ζωή, σε φόντο λευκό, αμόλυντο, καθαρό. Ο Δήμος Ορεστιάδας, ο τόπος μας, όπως τον αγαπάμε, όπως τον νοιαζόμαστε, όπως τον θέλουμε, όπως διεκδικούμε να είναι: ένας τόπος για όλους, ένας Τόπος Να Ζω.
Τέλος, με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την ύπαρξη της επίσημης ιστοσελίδας του συνδυασμού μας (http://toposnazw.gr), στην οποία παρουσιάζονται οι θέσεις και οι δράσεις μας, αλλά και την διαδικτυακή μας παρουσία σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και η λειτουργία του εκλογικού μας γραφείου στην Ορεστιάδα (Βασ. Κωνσταντίνου 36, τηλ. επικοινωνίας 2552 025105).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου