bara

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

H Απόλυτη Διεθνής Πολιτική τρέλα και η κοροϊδία του πόπολο

Του Μάνδαλου Παναγιώτη,
e-mail: panosmandalos@yahoo.gr.
Υπ. Δημοτικός σύμβουλος, ΑΝΑ.Σ.Α. για την Αλεξανδρούπολη.
Στις μέρες μας βιώνουμε πράγματα και θάματα, όχι μόνο στα γίγνεσθαι της ελληνικής πολιτικής σκηνής, όπου εκεί μόνο η παράνοια επικρατεί και πάλι όμως με την διεθνή

επέμβαση και τον διεθνή υπεροπτισμό.
Χαμός λοιπόν γίνεται στην Συρία, έγινε επέμβαση χωρίς αν υπάρχει λόγος, στο Ιράκ αφού ποτέ δεν βρέθηκαν τα χημικά, και τώρα χαμός στην Ουκρανία, ενώ στην Μεσόγειο η μισή Μεσόγειος φλέγεται από την Τουρκία έως και την Λιβύη. Παντού υπάρχει πετρέλαιο, παντού φυσικό αέριο ή αγωγοί. Και φυσικά παντού υπάρχουν φασιστικά και απολυταρχικά καθεστώτα που καταπολεμούνται από τις δυνάμεις του καλού και τις δημοκρατίας..
Τουλάχιστον έτσι μας λένε. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Και ας πάρουμε τα διεθνή γεγονότα όπως έχουν. Το Ισλάμ και η Αλ Κάϊντα αποτελούν τον εχθρό Νο 1 του Δυτικού κόσμου. Έτσι τουλάχιστον διατυμπανίζουν και κάνανε ολόκληρες μάχες εναντίον του αρχηγού της μέχρι που τον σκοτώσανε …αν ποτέ υπήρξε. Πόλεμος στο Ιράκ, με τον Σαντάμ και τον σκληροπυρηνικό καθεστώς του. Μα καλά αυτός δεν ήτανε που σαν σύμμαχος των δυτικών και μάλιστα με όπλα που του δίνανε, ήταν ο προστάτης της δύσης εναντίον του άλλου σκληροπυρηνικού καθεστώτος, αυτό του Ισλαμικού καθεστώτος της Τεχεράνης; Και στον πόλεμο αυτό, εναντίον του Ιράκ, που με δόλο έγινε, αφού ποτέ δεν ανακαλύφθηκαν τα χημικά, που ήτανε η αιτία του πολέμου. Συνοδοιπόροι με τους συμμάχους ήταν ακριβώς οι ισλαμιστές αντάρτες.
Το ίδιο και στην Λιβύη, όπου το αιμοσταγές καθεστώς του Καντάφι απωθήθηκε από το ισλαμικό μέτωπο, αυτό που τόσο μάχονται οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοι τους, μέσα σε αυτούς και εμείς, ιδρύοντας Γκουαντάναμο και άλλες φυλακές.
Άλλο παράδοξο της υπόθεσης, η Αίγυπτος, με ένα άλλο καθεστώς αυτό του Μουμπάρακ. Ξαφνικά ο μεγάλος ηγέτης και πορθητής, εναντίον των ισλαμιστών και προαγωγός του δυτικού τρόπου ζωής, αφού πήγε να κρατικοποιήσει την διώρυγα του Σουέζ, που ήταν σε Αμερικανοβρετανικά χέρια, παρουσιάστηκε σαν ο δυνάστης του λαού του. Σιγά μην δεν το βλέπαμε τόσα χρόνια με τόσους πολιτικούς κρατούμενους και εκτελέσεις και τον ρόλο του επαναστάτη και του υποστηρικτή τον παίρνουν πάλι οι ισλαμιστές, αυτοί οι φοβερού εχθροί του δυτικού κόσμου. Μάλιστα στέλνονται και ενισχύσεις υπέρ τους.
Και πάμε στον πόλεμο της Συρίας όπου εδώ και 3-4 χρόνια αθώες ψυχές σκοτώνονται, άτομα αλλαξοπιστούν και αποκεφαλίζονται ή εκτελούνται εν ψυχρώ και με την παρουσία της κάμερας μάλιστα προς εκφοβισμό. Και όμως ακούμε από τα μέσα ιδίως από τα διεθνή ότι αυτοί μάχονται για το καλό του λαού. Μα είναι οι ισλαμιστές που μας τους παρουσιάζατε όπως μας παρουσιάζατε τους κουμουνιστές έναν καιρό που όπως λέγανε στην Ιταλία..τρώγανε παιδιά..ζωντανά. Και όμως τώρα βλέπουμε τις σφαγές και ολόκληρα πλοία να πηγαίνουν με όπλα και να τους ενισχύουν. Επίσης όταν ο δυνάστης πρόεδρος βομβαρδίζει με βόμβες πόλεις αυτός είναι ο φονιάς, όταν όμως οι αντάρτες βομβαρδίζουν με χημικά και σκοτώνονται χιλιάδες άτομα ..τότε είναι υπό ερεύνησα το θέμα …..και όμως είναι οι ισλαμιστές και εχθροί μας ..όπως τους παρουσιάζατε μέχρι τώρα.
Και πάμε στα τελευταία γεγονότα και ποιο επικίνδυνα αφού στην μέση μπαίνει μια μεγάλη υπερδύναμη και μάλιστα οπλισμένη σαν αστακός με πυρηνικά όπλα..η Ρωσία και την Ουκρανική επανάσταση..ή το Ουκρανικό πανηγύρι..όπου όμως μπορεί να θρηνήσουμε και την αρχή ενός παγκόσμιου πολέμου με απίστευτες συνέπιες για τον υπάρχοντα κόσμο και όπως τον ξέρουμε έως τώρα.
Ένας δυνάστης πρωθυπουργός που μάλιστα ακόμα και η τουαλέτα του ήταν από ελεφαντόδοντο και χρυσό, απωθήθηκε από τους επαναστάτες που όμως έβγαλαν από τη φυλακή την πρώην πρωθυπουργό που ήτανε υπόδικη για σκάνδαλα εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ευρώ όταν πήρε την εξουσία. Όχι, η Τιμοσένκο δεν ήτανε μέσα για πολιτικά αδικήματα, αλλά για διασπάθιση δημόσιου χρήματος που έφτανε τα 11 δις ευρώ ….και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος, αφού είχε γίνει η πριγκίπισσα του αερίου και φυσικά είχε στην ιδιοκτησία της εταιρεία με πάνω από 1000 φορτηγά …..τίποτα μπροστά στον κόσμο που πεθαίνει στην πείνα σε αυτήν την χώρα, ενώ είναι η πρώτη χώρα σε άτομα που για να ζήσουν ωθούνται στην πορνεία. Και άλλαξε η κυβέρνηση και ανέλαβαν οι δημοκράτες. Τότε κάποιος θα αναρωτηθεί..μα καλά οι Ναζί δεν είναι ο Νο 1 εχθρός της δημοκρατίας και αυτοί που αιματοκύλησαν την Ευρώπη με 7εκατομύρια θύματα; Και όμως αυτοί χαιρετούν ναζιστικά, έχουν λάβαρο, το λάβαρο του 2ου παγκόσμιου πολέμου, εκείνο των Ουκρανών ναζιστών, είναι κάτι ίσως χειρότερο από αυτό που υπήρχε. Και όμως με απλή λογική οι τηλεοράσεις δίνουν σαν δυνάστες όλους τους άλλους και οι καλοί μας ναζιστές γίνονται στα μάτια του κόσμου τα θύματα που προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο …..και την δημοκρατία. Εδώ βέβαια κυνηγάμε τους ναζιστές σαν εχθρούς της δημοκρατίας αλλά υπουργοί μας, τους σφίγγουν το χέρι σε αυτά τα κράτη..σαν ελευθερωτές και υπερασπιστές της δημοκρατίας.
Βλέπουμε λοιπόν με πόση ευκολία οι εχθροί γίνονται και ξετσίπωτα και χωρίς φραγμούς σύμμαχοι και πως από Θεός, γίνεσαι Αλλάχ και στο τέλος αποδιοπομπαίος διάολος. Με πόση ευκολία τρώμε τα παραμύθια για υπεραρχηγούς, που αποκαθηλώνονται όταν δεν εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα που εξυπηρετούσαν τυφλά έως τώρα. Όταν αυτά τα άτομα δεν είχαν την λαϊκή πρόσβαση και ήτανε υποχείρια των δυναστών του λαού τους και απλώς εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των αρχηγών τους. Άτομα που δεν είχαν ούτε ηθική αλλά ούτε τσίπα. Άνθρωποι ανακυκλώσιμοι που κοιτούσαν να εκτελέσουν τυφλά τις διαταγές και να κρατήσουν την εξουσία, χωρίς υποστηρικτή από τον κόσμο τους λαό φυσικά η ασυδοσία και η τυφλή τους υποταγή έφεραν την δυσφορία και την οργή του κόσμου. Και όμως με την πρώτη στραβή τους πέταξαν και στην θέση τους έβαλαν άλλα υποχείρια, που με τις πράξεις τους θα είναι εύκολα να τα υποδαυλίσουν και να τους αντικαταστήσουν. Αρκεί οι νέοι δυνάστες να εξυπηρετούν τυφλά τα συμφέροντα τους …..και γίνονται από την μια μέρα Θεοί …και την άλλη μέρα Σταυρώνονται σαν διάολοι….
Υ.Γ. Μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί και εμείς τα χάφτουμε;..Ίσως μερικοί δεν τα χάφτουμε και ακούμε τι κάνει νιάου -νιάου στα κεραμίδια …….η γάτα ή ο γάτος..είναι η απορία ! Και εννοώντας γάτος ή γάτα λέμε τα συμφέροντα για τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο και η διεκδίκηση των φιλέτων που οδηγούν σε αυτά άσχετα αν σκοτώνονται αθώοι άμαχοι και γυναικόπαιδα και οι σφαγείς, είναι οι πρώην …..αιμοσταγείς εχθροί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου