bara

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Εκπαιδευτικές δράσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αφιερώματος στη ΝΙΚΗ της Σαμοθράκης

Συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις Μνήμης για τη Νίκη της Σαμοθράκης, από Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 έως τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2013 προγραμματίζεται ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, που θα συμπεριλαμβάνει:
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με την επιστημονική ευθύνη του Αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα τη ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ως πηγή έμπνευσης στην τέχνη (κινηματογράφος, λογοτεχνία, ζωγραφική, γλυπτική κλπ)
ü Θεατρικό Σεμινάριο
ü Προβολή μαθητικού ντοκιμαντέρ
ü Εκπαιδευτικές δράσεις
Οι δράσεις που απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα και στις οποίες προτείνουμε να συμμετάσχετε είναι:
Α. «ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ “ΑΝΑΚΡΙΝΟΥΝ” ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ». Πρόκειται για εκπαιδευτική δράση που θα υλοποιηθεί σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη στη διάρκεια της οποίας οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Η ΝΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν συνέντευξη από αρχαιολόγους θέτοντας τους τα δικά τους ερωτήματα.
Στην Αλεξανδρούπολη η εκπαιδευτική δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30/03/2014, από τις 17.00 – 19.00, στο Νομαρχείο.
Προβλέπεται να υπάρχουν δύο ομάδες αρχαιολόγων σε διαφορετικό χώρο, ώστε οι μαθητές της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα να μπορούν να συνομιλήσουν για ένα δίωρο μαζί τους.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους εκπαιδευτικούς - συντονιστές των ομάδων των μαθητών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Η Νίκη πάει Σχολείο», ώστε μετά από συνεννόηση με τους μαθητές, να δηλώσουν συμμετοχή στην προαναφερόμενη εκπαιδευτική δράση.
Η κάθε ομάδα θα μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις που τις έχει προετοιμάσει εκ των προτέρων. Ο αριθμός των ερωτήσεων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Εκτιμούμε ότι το συντονισμό των ομάδων θα πρέπει να αναλάβουν εσείς ως Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων ώστε να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις ως προς τις ερωτήσεις και να ορισθούν οι εκπρόσωποι των ομάδων που θα διατυπώνουν τα ερωτήματα.
Β. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ με τίτλο «Ο έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος». Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Δ. Αβδελιώδης - Σκηνοθέτης και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30/03/2014, από τις 10.00-13.00 στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης
Μετά από πρόταση του κ. Αβδελιώδη, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προτείνουν κείμενα από την εκπαιδευτική ύλη ώστε να φροντίσει να τα εντάξει στο υλικό του σεμιναρίου.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων. ΟΙ εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο να δηλώσουν συμμετοχή στον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της αντίστοιχης βαθμίδας ως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.
Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζετε με ιδιαίτερη ευαισθησία δράσεις σχετικές με τον πολιτισμό και την ιστορία μας που συμβάλουν στην αυτογνωσία και την αυτοεκτίμηση που έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη στις παρούσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.
Ευχαριστούμε για το χρόνο και την προσοχή σας. Είμαστε στη διάθεση σας για επί πλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις.
Με εκτίμηση
Η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Έβρου
Γεωργία Μαυρανεζούλη - Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου