bara

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ψήφισμα Δημοτικής Κοινότητας Φερών για τη κατάργηση-μεταφορά του ΙΚΑ Φερών

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Φερών, σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 23/01/2013, με αφορμή την έντονα φημολογούμενη κατάργηση-μεταφορά των Διοικητικών Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. Φερών, μια ενέργεια που υποβιβάζει ακόμα περισσότερο τις προσφερόμενες υπηρεσίες 
στη Δημοτική Ενότητα Φερών
και σε συνέχεια της έκδοσης αναλόγου ψηφίσματος από το Δ.Σ. Αλεξ/πολης στις 06/02/2012,
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
1. ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΝΤΟΝΑ την πλήρη αντίθεσή του στην επικείμενη μεταφορά στην Αλεξ/πολη, αυτών των τόσο σημαντικών υπηρεσιών, που παρέχονται μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Ι.Κ.Α. Φερών προς τους 10.000 κατοίκους της περιοχής.
Έκπληκτοι παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν τη λειτουργία μιας υπηρεσίας, που υπάρχει στις Φέρες εδώ και πολλά χρόνια και εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους.
Με τη διατήρηση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. στις Φέρες οι δημότες ανακουφίζονται από τη σπατάλη πόρων και εργατοωρών, που θα δαπανούσαν αν για κάθε υπόθεσή τους αναγκάζονταν να μεταβούν στην Αλεξ/πολη, δεδομένου ότι υπάρχουν οικισμοί που απέχουν απ’ αυτήν περίπου 50 χιλιόμετρα..
Η ευρύτερη περιοχή των Φερών μπορεί και πρέπει, μέσα στο πνεύμα και την προσπάθεια της συγκράτησης του πληθυσμού στην ενδοχώρα του Έβρου, να αποκτήσει στοιχειώδη επάρκεια υπηρεσιών προκειμένου να δώσουμε σάρκα και οστά στο όραμά μας για σταθεροποίηση του πληθυσμού στις γενέτειρές τους.
2. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ότι το κλείσιμο του Ι.Κ.Α. στην πόλη μας εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Παροχών Υγείας.
3. ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ότι το κλείσιμο του παραρτήματος του Ι.Κ.Α. Φερών, δεν θα επιφέρει καμία σοβαρή εξοικονόμηση δαπανών στο Ι.Κ.Α., εάν, όμως, το πρόβλημα είναι τα λειτουργικά έξοδα των Διοικητικών Υπηρεσιών, προτείνουμε σαν εναλλακτική λύση την ανάληψή τους από τη Δημοτική αρχή με τη μεταφορά και τη στέγασή τους στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών, όπου στεγάζονται και λειτουργούν οι Δημοτικές Υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Φερών.
4. ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ αντίθετοι στα σχέδια της Κυβέρνησης για την περαιτέρω υποβάθμιση της ακριτικής περιοχής των Φερών, η οποία τον τελευταίο καιρό δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα (κλείσιμο του Ο.Τ.Ε., φημολογούμενη υποβάθμιση των ΕΛ.ΤΑ. και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Φερών, κλείσιμο Παιδικής & Εφηβικής Βιβλιοθήκης), που πλήττουν καίρια τον κοινωνικό ιστό της, σε μια περίοδο που η Δημοτική Αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες, που θεωρεί ότι είναι απαραίτητες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δ.Ε. Φερών.
5. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ κάθε τέτοιου είδους πρακτικές, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τον πολυδιαφημιζόμενο στόχο του ¨Καλλικράτη¨ που είναι η αποκέντρωση των Υπηρεσιών με σκοπό την άμεση και καλύτερη ποιοτικά εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου.
6. ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ την αντίθεσή του στις ενέργειες αυτές, που οδηγούν σε αναπόφευκτο μαρασμό την ευρύτερη περιοχή των Φερών, καθώς πιστεύει ότι η αποκέντρωση των υπηρεσιών και η καλύτερη προσέγγιση των αναγκών των πολιτών, πέρα από τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανασύνταξη της Περιφέρειας και την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, στοιχείο το οποίο αποτελεί προτεραιότητα στους στόχους της σημερινής πολιτείας.
7. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την υποβάθμιση, αποδυνάμωση και περιθωριοποίηση της ακριτικής περιοχής των Φερών και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να φύγουν και οι λίγες Υπηρεσίες που έχουν απομείνει.
8. ΚΑΛΟΥΜΕ τους Βουλευτές και τα κόμματα του Νομού μας, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξ/πόλεως, το Επιμελητήριο, τους Δημοτικούς Συμβούλους, όλους τους πολίτες, τους επαγγελματίες και τους φορείς του Δήμου Αλεξ/πολης να ενώσουν τη φωνή τους με τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Φερών, στην άμεση και δυναμική αντίδρασή τους, δίνοντας το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών στις 28/01/2013 και ώρα 10.00 π.μ., προκειμένου να αποτρέψουμε το οριστικό κλείσιμο του Ι.Κ.Α. Φερών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΤΑ ΜΕΛΗ
ΠΕΜΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Το παρόν ψήφισμα συνυπογράφεται και από τους παρακάτω φορείς της Δημοτικής Ενότητας Φερών, οι οποίοι παρευρίσκονταν στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φερών.
Δημοτική Κοινότητα Πέπλου
Τοπική Κοινότητα Αρδανίου
Τοπική Κοινότητα Δορίσκου
Τοπική Κοινότητα Καβησού
Τοπική Κοινότητα Πυλαίας
Τοπική Κοινότητα Τριφυλλίου
Ε.Α.Σ. Φερών
Τ.Ο.Ε.Β. Φερών-Πέπλου
Αγροτικός Συνεταιρισμός Φερών
Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Φερών
Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φερών
Κτηνοτροφικός Σύλλογος Φερών
Πολιτιστικός Σύλλογος Φερών ¨Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ¨
Λαογραφικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Φερών ¨Ο ΟΡΦΕΑΣ¨
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Φερών.
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Φερών.
Γ.Α.Σ. «ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ»
Γ.Σ. «ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ»
Θεατρικό Εργαστήρι Φερών
Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Φερών
Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στα ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε. του Νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου