bara

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Από την Δράμα στα Τρίκαλα. Από την «Ονειρούπολη» στον «Μύλο των Ξωτικών».

Πεδίον δόξης και για την Αλεξανδρούπολη
Γράφει ο «Αγαθοδαίμων»

aga8odaimwn@gmail.com
Δύο Δραμινοί βρίσκονται πίσω από τις επιτυχίες της «Ονειρούπολης» στη Δράμα και του «Μύλου των Ξωτικών» στα Τρίκαλα. Ο Γρηγόρης Αβανίδης και η Βίκυ Βουρνιά κατάφεραν ότι δεν κατάφερνε τόσα χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο. Με αυτό τον τρόπο μας θυμίζουν πως οι ατομικότητες με έμπνευση και θέληση μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα από τις μέτριες συλλογικότητες!Όμως γιατί να «ξενιτευτούν»

στα Τρίκαλα οι προαναφερθέντες εμπνευστές της Ονειρούπολης;
Γιατί να αφήσουν την όμορφη Δράμα και να ζητήσουν δημιουργικό καταφύγιο σε μία άλλη πόλη;
Μήπως αυτό οφείλεται στην αδιαφορία της νέας Δημοτικής αρχής της Δράμας;
Μήπως η επιτυχία ενοχλεί και μάλιστα όταν αυτή είναι αποτέλεσμα δράσεων του αντίπαλου ιδεολογικού-κομματικού χώρου; (η προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία πρόσκειται στην ΝΔ ήταν αυτή που δημιούργησε την Ονειρούπολη).
Θα μου πείτε τι είναι αυτά που μας λες; Εμείς ως γνήσιοι Έλληνες διατηρούμε κυρίως – μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών της φυλής μας – και την ΔΙΧΟΝΟΙΑ!! 
Ε, καλά... εάν είναι έτσι τότε ΟΚ!!
Εάν είναι με αυτόν τον τρόπο να αποδεικνύεται ότι είμαστε απόγονοι αξίων προγόνων, τότε ΟΚ.

Μην αποδειχτεί μόνο ότι είμαστε ΑΝΑΞΙΟΙ απόγονοι ΑΞΙΩΝ προγόνων!! Γιατί μπορεί αυτό να ήταν χαρακτηριστικό και των προγόνων μας, όμως τουλάχιστον αυτοί είχαν και άλλα χαρακτηριστικά σχετικά με τις συνήθειές τους, τα οποία μάλλον δεν μας συμφέρει να θυμόμαστε.Τέλος πάντων, επανέρχομαι στο θέμα μας.Η επιτυχία λοιπόν της Ονειρούπολης και η πανελλήνια έκταση που έλαβε ως θεσμός της ακριτικής αυτής πόλης, αποδυναμώθηκε λόγω της απομάκρυνσης των δύο βασικών δημιουργών της (λέω βασικών γιατί σίγουρα ως τελικό αποτέλεσμα ήταν γενικότερη προσπάθεια πολλών ατόμων). Και φυσικά απομάκρυνση δεν σημαίνει πάντα η άμεση καρατόμηση κάποιου αλλά και η έμεση υπονόμευση – υποβάθμιση του ρόλου του με στόχο να αποσυρθεί εθελούσια (σφάξιμο με το γάντι, όπως λέει ο σοφός λαός μας).
Απομάκρυνση λοιπόν των δύο βασικών δημιουργών της Ονειρούπολης, μείωση της επισκεψιμότητας σε αυτήν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (Τυχαίο; Δεν νομίζω!!). Αδιάψευστος μάρτυς οι φωτογραφίες από την φετινή Ονειρούπολη.
Ποιά θα είναι η συνέχεια; Θα το δείξει ο χρόνος και θα το καταγράψει η ιστορία. 
Γενικά Συμπεράσματα:
Είμαστε γνήσιοι Έλληνες και αυτό αποδεικνύεται από την διχόνοια που έχουμε ο ένας για τον άλλον (να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα!).
Όταν μία επιτυχία προέρχεται από το αντίπαλο στρατόπεδο (ιδεολογικό, κομματικό κλπ) τότε η διχόνοια είναι μεγαλύτερη (δυό φορές να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα!!).
Για να είσαι πετυχημένος δεν αρκεί να δημιουργείς, αλλά να είσαι έτοιμος να ξαναδημιουργήσεις, πιθανόν κάπου αλλού, αφού στο εντωμεταξύ θα σε έχουν απομακρύνει από το δημιούργημά σου (να βρεις άλλο γάιδαρο ρε φιλαράκο, πρόβλημά σου!!!).
Αν δεν ίσχυαν τα πιό πάνω δεν θα υπήρχε λόγος να γράψω αυτά που γράφω, επομένως δεν θα είχατε την χαρά να διαβάσετε το παρόν πόνημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου