bara

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Συνεδρίαση Δ.Σ, Συνδέσμου Βιομηχάνων Έβρου και Κοπή πίτας στο Σουφλί

Την Τρίτη 15/1/2013 το απόγευμα έγινε στο Σουφλί ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ν.Έβρου με την συμμετοχή μελών του συνδέσμου της Ορεστιάδας και του Σουφλίου.
Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στον ξενώνα "Κουκούλι" έναν δημοτικό ξενώνα που βρίσκεται σε

ανακαινισμένο κτίριο που ήταν "κουκουλόσπιτο" δηλ. χώρος εκτροφής και επεξεργασίας κουκουλιών για την δημιουργία νημάτων φυσικού μεταξιού.Η συνεδρίαση άνοιξε με μία ενδελεχή ενημέρωση από τα μέλη με έδρα το Σουφλί (σ.σ. κ.Τσακίρη) τόσο για την ιστορία του ξενώνα όσο και για τις εξελίξεις στον χώρο του μεταξιού και τον σχεδιασμό που υπάρχει για αυτό σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Παρόλο που έχει ήδη υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του Βούλγαρου ομολόγου του αλλά και τη διαρκή άνοδο και της ζήτησης οπότε και της τιμής του φυσικού μεταξιού παγκοσμίως η γραφειοκρατία έκανε πάλι το θαύμα της. Ένα σύγχρονο εργοστάσιο με αχρησιμοποίητα μηχανήματα επεξεργασίας μεταξονήματος που ανήκε στην αντίστοιχη δημοτική επιχείρηση του Δ. Σουφλίου παραμένει κλειστό, καθόσον η δημοτική επιχείρηση βρίσκεται εδώ και χρόνια σε εκκαθάριση. Οι προσπάθειες να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να ανοίξει το εργοστάσιο αποτυγχάνουν λόγω της γραφειοκρατίας και της έλλειψης ευελιξίας κάποιων εκ των αρμοδίων.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον χώρο της βιομηχανίας και βιοτεχνίας τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο τονίζοντας ιδιαίτερα το πρόβλημα της ρευστότητας των επιχειρήσεων που οφείλεται στην αδυναμία των τραπεζών να κάνουν χορηγήσεις αλλά και στην πλήρη απαξίωση του επιχειρείν στην χώρα μας λόγω της συνεχούς αλλαγής του φορολογικού και εργασιακού καθεστώτος.
Αναφέρθηκε επίσης σε διάφορες επαφές που έγιναν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου
Στην συνέχεια έγινε κοπή της πίτας του συνδέσμου.
Η συνεδρίαση αυτή έγινε στο Σουφλί με σκοπό την από κοινού παρουσία και συνεργασία όλων των μελών του νομού. Η πρωτοβουλία αυτή θα επαναληφθεί και αποφασίστηκε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις να γίνουν στην Ορεστιάδα.
Κοινή θέση όλων των μελών του συνδέσμου είναι ότι μόνο με την ενότητα και την αλληλεγγύη θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να έχουν τις μικρότερες δυνατόν απώλειες ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε μία εποχή που η ανεργία τρέχει με πρωτόγνωρους για αναπτυγμένη χώρα ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου