bara

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Σχετικά με αυτά που λέγονται για το μπαϊράκι του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης

ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
E-mail: panosmandalos@yahoo.gr.
Διάβασα με έκπληξη και μου λύθηκε κάθε απορία για τον αλλιώτικο κόσμο που μερικοί βλέπουν τα προβλήματα του Ελληνικού λαού και στον διαφορετικό κόσμο που ζούνε. Το δικό μου άρθρο δεν αποτελεί βέβαια θέση του δημάρχου ούτε αντιπροσωπεύει την γνώμη του, που ποσώς με ενδιαφέρει.
Στα εν λόγω άρθρα και σχόλια,
γίνεται λόγος, γιατί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης άνοιξε μπαϊράκι και φυσικά ενώ ζητεί την δημιουργία σχολών από το Ελληνικό κράτος γράφουν ότι θέλει να αποστασιοποιηθεί από την μητέρα Ελλάδα. Γιατί γράφει ότι η τουριστική, αγροτική, κτηνοτροφική ανάπτυξη δεν φτάνει αλλά θέλουμε τα χρυσορυχεία για να γίνουμε άνθρωποι.
Όλα αυτά δυστυχώς δείχνουν την αμάθεια, την μη γνώση όπως και την ασχετοσύνη των εν λόγω συγγραφέων που φυσικά δεν ξέρουν τον πλούτο της Θράκης και φυσικά ίσως μεγάλωσαν με το θα σε στείλω στην Θράκη και στην Γκατζολία όπως λέγανε τον Έβρο ή θα μας θυμότανε για το πρόβλημα της μειονότητας που ο μόνος υπεύθυνος είναι ακριβώς το αδηφάγο Αθηνοκεντρικό κράτος που δεν έχει καταλάβει αλλά και αρνείται να καταλάβει τα χιλιάδες προβλήματα που έχει προκαλέσει στον Ελληνικό λαό.
Ο όρος Αθηνικεντρικό κράτος δεν απευθύνεται φυσικά στους πολίτες της πόλης των Αθηνών και της υπόλοιπης Ελλάδας που θεωρώ ότι συμπάσχουν στον Γολγοθά που έριξαν, αυτοί την χώρα.
Και ας πάρουμε τα πράγματα ως έχουν.
Κατ αρχήν πρέπει οι εν λόγω συγγραφείς να γνωρίζουν και να ξέρουν τον τόπο, όχι στα χαρτιά αλλά στην πράξη. 
Ο Έβρος και η Θράκη αποτελούσαν για πολλά χρόνια τόπο εξορίας όπως λέγανε και φυσικά απειλεί για όλους τους Έλληνες. Λάθος. Η Θράκη και ο Έβρος ήταν ο σιτοβολώνας της Ελλάδος για πολλά χρόνια, όπως και με την αγροτική παραγωγή με την τρίτη σε μέγεθος πεδιάδα της χώρας αποτελούσε για πολλά χρόνια τον μεγαλύτερο κτηνοτροφικό και αγροτικό νομό, αυτάρκη σε κτηνοτροφία και αγροτικά προϊόντα. Επίσης τα μεταποιητικά εργοστάσια της Οττο Έβρος και μετέπειτα του ομίλου Λαναρά, που ενώ πήρε χιλιάδες ευρώ σε χρηματοδότηση, έκλεισε και τα 2 εργοστάσια στην Θράκη, αφήνοντας σε ανεργία και απελπισία χιλιάδες εργαζόμενους. Επίσης η ΣΕΚΑΠ πρωτοπόρος και καινοτόμος αγροτική μεταποιητική βιομηχανία καπνού σήμερα δεν λειτουργεί ενώ με τα παιχνίδια τους οι των Αθηνών υπονομεύουν κάθε κίνηση αποκατάστασης της λειτουργιάς της. 
Δεν μιλάμε για την πάλε ποτέ κραταιά βιομηχανία κρέατος Θράκη, που αφού έκλεισε άφησε χωρίς σφαγεία ολόκληρο τον Νομό Έβρου, μήκους 180 χιλιομέτρων, αφήνοντας σε απελπισία τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Και στην φιλότιμη προσπάθεια του δήμου να αγοράσει τα σφαγεία για να έχει ο Νομός ή μάλλον περιφέρεια παραγωγή αυτοί δεν έδωσαν σημασία στα 2 εκατό. Ευρώ που τους δίνανε αλλά την παραχώρησαν για 300 χιλιάδες ευρώ για παλιοσίδερα και για φωτοβολείται. Σκεφτείτε το άρρωστο μυαλό τους. Φωτοβολταικά στην ποιο έφορη πεδιάδα που θα την καταστρέψουν και θα αφήσουν την παραγωγή στον βαθύ ύπνο της, Και μετά τα φοτοβοκλταικά δεν μπορούσαν να γίνουν σε χέρσες και άγονες εκτάσεις; 
Υπήρχανε 2 βιομηχανίες ζάχαρης που παρήγαγαν το 50% της Ελληνικής παραγωγής ζάχαρης ...αντ αυτού μας δώσανε, εδώ πάνω, την αγρανάπαυση και εισάγουμε την ζάχαρη από Σκόπια και Σερβία ενώ τα δικά μας χωράφια κάθονται και κοιμούνται και περιμένουνε. 
Είχαμε ένα λιμάνι που εδώ και 40 χρόνια το βαθαίνουνε. Ένα σωρό εταιρείες το πήρανε και το παρατήσανε. Εύθηνες, καμιά και σε κανέναν. Ο κόσμος πληρώνει και η Αθήνα με τα λαμόγια της, τα τρώει. Φτιάξανε βιομηχανική ζώνη. Βάλανε ταμπέλες και δώσανε επιδοτήσεις, Ανοίξανε ή θα ανοίγανε εργοστάσια ..Σήμερα υπάρχουν ο ταμπέλες και τα εργοστάσια ποτέ δεν άνοιξαν ενώ οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών με τα λαμόγια τους λένε ...μαζί τα φάγανε ....ο κόσμος που περίμενε δουλεία από αυτές όμως έμεινε στο 40- 50% της ανεργίας. Βέβαια για αυτά δεν κινήθηκε ποτέ κανένας εισαγγελέας και ας οι πινακίδες υπάρχουν ακόμα με τα ονόματα. 
Υπάρχουν φυσικοί πόροι από πετρέλαιο έως χρυσό ...και όμως κάθεται ανεκμετάλλευτο ...Για τον χρυσό δε,... τον ξεπουλήσανε για 11 εκατομμύρια, χρυσός αξίας 25 δις .....ο Ιούδας πούλησε τον Χριστό για 300 αργύρια που ήταν μεγάλο ποσό για την εποχή του και έμεινε στην ιστορία, αυτοί ούτε για αυτό είναι ικανοί. Φυσικά για ανταποδοτικά στην τοπική κοινωνία ούτε λόγος ...πάλι μετά θα μας πούνε μαζί τα φάγαμε, ενώ εδώ θα πεθαίνουμε από το κυάνιο......
Τα τουριστικά μέρη όπως η Μεσημβρία (πόλη όπου γεννήθηκε ο Αίσωπος), Αρχαία Μαρώνεια (αναφέρεται ακόμα από τον Όμηρο), τα Άβδηρα (πόλη που γεννήθηκε ο Δημόκριτος), αλλά και η Σαμοθράκη με την Νίκη της Σαμοθράκης, στην αφάνεια, ενώ στην αρχαία Τραϊανούπολη ...όπου τα αρχαία φωνάζουν δεν δόθηκε ούτε ευρώ για μια ανασκαφή. Βέβαια δεν μιλάμε για το Διδυμότειχό με προϊστορικά, αλλά και την δεύτερη πόλη του Βυζαντίου που έπρεπε να σφύζει από τουρισμό ....μένει με την μόνη διαφήμιση ...Διδυμότειχο μπλουζ ....αγχωμένη μ@@@@ία ...μα καλά ...αυτή είναι η διαφήμιση ...όχι κύριοι ο Δήμαρχος και εδώ έπρεπε να έχει κάνει μπαϊράκι και να διεκδικήσει όχι την μ@@@@ια στα μυαλά αυτών που το γράψανε αλλά και στα μυαλά αυτών που το υποτίμησαν.
Τα εγκλήματα που γίνανε στην Θράκη από το Αθηνοκεντρικό τυφλό κράτος πολλά. Το 1922 πουλήσανε την Αν. Θράκη, χωρίς λόγω ξεριζώνοντας χιλιάδες Έλληνες Θρακιώτες και κάνοντας τους πρόσφυγες. Και ενώ η Ελλάδα ήταν με τους νικητές και οι Τούρκοι με τους ηττημένους, εμείς χωρίς να ρίξουμε μια σφαίρα παραδώσαμε την ποιο εύφορη πεδιάδα, αυτή της Αν. Θράκης, ξεριζώνοντας τους ίδιους τους Έλληνες που την κατοικούσαν από τα προϊστορικά χρόνια και υπομένοντας χιλιάδες δεινά από την Οθωμανική αυτοκρατορία, ελπίζοντας στην απελευθέρωση, είδαν τον ξεριζωμό. Και σκεφτείτε, τι θα ήταν η Τουρκία χωρίς την Αν. Θράκη και τα παράλια. Όλοι οι πόροι της προέρχονται από αυτές τις περιοχές, που εμείς αφιλόκερδος δώσαμε ........και ήμασταν με τους νικητές.
Δεν μιλάμε τώρα για τους γηγενείς κατοίκους και τις μειονότητες. Εδώ και χρόνια οι Πομάκοι της Θράκης φωνάζουν για την Ελληνικότητα τους. Ότι δεν θέλουν Τούρκικά βιβλία και Τουρκική γλώσσα. Δεν θεωρούν τους εαυτούς τους Τούρκους αλλά Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες. Εμείς τους κλείσαμε τις δυο Ελληνικές βιβλιοθήκες, τους δίνουμε Τούρκους δασκάλους, Τουρκική γλώσσα και φυσικά τους αφήνουμε στην ανεργία. Κάποιοι του Αθηνικεντρικού κράτους φωνάζουν ότι ευθύνεται το Τουρκικό προξενείο. Μα είναι τρελοί αυτοί οι άνθρωποι. Αυτοί τους πουλάνε και μετά οι ευθηνές σε άλλους. Για ξεφτάτε.......
Βέβαια μιλάνε για Τουρκική κουλτούρα ...και παραβολικές αντένες ...δεν χρειάζεται πια ...Αν ανοίξεις Ελληνικό κανάλι, από τις 12 και μετά μόνο Τουρκικά ακούς , αφού τα σίριαλ όλα είναι Τουρκικά ...Αλλά η απόλυτη ξευτίλα του συστήματος ..η διαφήμιση εκείνη που κάποιο κανάλι με απαίτηση των τηλεθεατών θα μιλάει πάλι Ελληνικά ...εδώ το ΕΡΣ στο τέλος τι ρόλο βαράει ή είναι για να μας λένε ότι μας πουλάνε και εμείς πρέπει να το ανεχόμαστε ...αυτή η διαφήμιση όχι μόνο πλήττει το κύρος ενός λαού, από την γλώσσα του έως και την ύπαρξη του ...Αυτό το ονομάζουμε ελεύθερη τηλεόραση. 
Φτιάξανε τον Καλλικράτη, σωστό μέτρο και φυσικά έπρεπε να γίνει. Αντ αυτού τον αφήσανε χωρίς χρηματοδότηση λες και η ολοκλήρωση πρέπει ν γίνει με τα λόγια ...είπαμε μαζί τα φάγαμε αλλά οι λογαριασμοί είναι σε 2-3000 ονόματα ..οι άλλοι στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση στους κουτσουρεμένους μισθούς πείνας.
Εδώ στην Θράκη τελικά μας ήρθε και το τελευταίο. Αφού έκαναν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και από παντού μπαίνανε παράνομοι μετανάστες, αποφάσισαν να καθαρίσουν την Αθήνα. Αν είναι δυνατόν ο όρος καθαρισμός να χρησιμοποιείται εναντίον ανθρώπων. Και που τους έφεραν; Στην Θράκη. 6 κέντρα παρανόμων. Ήθελαν να κλείσουν τις αστυνομικές σχολές ....και να κρατήσουμε τους παρανόμως εισερχόμενους. Αντί να βγάλουνε νόμο και διακρατικές συμφωνίες επαναπροώθησης αυτοί, τον χαβά τους. Αντίθετα ο Θρακιώτης, πολίτης πληρώνει τους φόρους, εδώ και χρόνια τα έργα γίνονται στην Αθήνα και εδώ η απαξίωση. Βέβαια δεν εννοώ τους Αθηναίους πολίτες που έχουν συσσωρευτεί στην πόλη αυτή για ανεύρεση καλύτερης τύχης αφού όλη η επαρχία βιώνει την απαξίωση. Μιλώντας για Αθηνοκεντρικό κράτος μιλάμε για την κεντρική διοίκηση ..και όχι για τους άμοιρους Αθηναίους πολίτες. Ας πάρουμε βέβαια και τα πράγματα όπως έχουνε και ας δούμε την καταστροφική συνέπια των ατοπημάτων το Αθηνοκεντρικού κράτους. Ένα κράτος 10 εκατομμυρίων, με τα 5 σε μια πόλη και το 1,5 σε μια άλλη .......δυο πόλεις κράτος και η επαρχία που έπρεπε να παράγει στην απαξίωση. Τα κέντρα βιομηχανίας στην Αθήνα. Το θρακιώτικο γάλα μαζεύεται και κατεβαίνει στην Αθήνα. Το Καλαματιανό και το Κριτικό λάδι πάει στην Αθήνα, κλπ. Και όλες οι εξαγωγές από ένα λιμάνι... Το μεγαγαλακτικό λιμάνι του Πειραιά ...μια απεργία και όλα πάνε στράφι, όπως λέμε. Ενώ αν τα προϊόντα της Κρήτης έφευγαν από την Κρήτη, τα προϊόντα της Καλαμάτας από την Καλαμάτα, τα προϊόντα της Θράκης από την Θράκη, όσες απεργίες και να γινότανε σε ένα λιμάνι δεν θα επηρέαζαν τα πάντα. Αλλά εδώ είναι το ωραίο. Έχουμε έτσι λόγο να πετύχουμε ακριβώς τον σκοπό μας. Να αποδώσουμε ευθηνές για την ανικανότητα μας, λέγοντας ότι φταίνε οι λιμενεργάτες του Πειραιά, κλπ και ας έχουν δίκαια πολλές φορές αιτήματα. Δεν λένε ότι ποτέ δεν έκαναν έναν σχεδιασμό, ότι ποτέ δεν είχαν ένα πλάνο διοίκησης και ανάπτυξης, αλλά μόνο πλάνο ανικανότητας και αποποίησης ευθηνών. Για αυτό και άλλα πολλά, το μπαϊράκι του δημάρχου Αλεξανδρούπολης δεν είναι μπαϊράκι ...είναι φωνή απελπισίας και πλήρους αγανάκτησης για αυτά που κάνανε και κάνουν οι καρεκλοκένταυροι του Αθηνοκεντρικού κράτους. Αυτοί που δεν υπολογίζουν τους πολίτες που τους ψήφησαν. Αυτοί που λένε στα παράθυρα ..δεν εμπιστεύομαι το Ελληνικό κράτος και ας είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του και φυσικά οι κύριοι νομοθέτες του. Αυτοί που ψηφήσουν αντισυνταγματικούς νόμους και φωνάζουν για τους πολίτες, που προσέφυγαν στα δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα τους. Αυτοί που ήταν πρωθυπουργοί και βγαίνουνε και λένε «αν γινότανε το πρόγραμμα μου τότε δεν θα είχαμε φτάσει εδώ» ...μα καλά τον καραγκιόζη εκλέξαμε ...ή τον πρωθυπουργό .....και να γινόταν; Τότε γιατί τον πληρώναμε για αυτό το αξίωμα ενώ ήταν άκρως ανίκανος ....αυτή είναι η ολική ξευτίλα της οικειοποίησης της ανικανότητας επιρρίπτοντας τις ευθύνες, πάντα στους άλλους.
Αυτούς που ενώ κατεβάζουν τους μισθούς συνεχώς και φωνάζουν να απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους των 600 ευρώ ενώ έχουν βάλει όλη την οικογένεια τους στο δημόσιο με μισθούς 5-6000. Συγχρόνως δεν βλέπουν τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, τα σχολεία χωρίς δασκάλους, την χώρα που ερημώνεται και τα παιδιά της που φεύγουν όπως το 30-50 στην ξενιτιά.
Δυστυχώς όμως τα μπαϊράκια των δημάρχων αν σεβότανε τις κοινωνίες που τους εξέλεξαν θα έπρεπε να ήταν σε όλη την Ελλάδα ..που δεινοπαθεί και απαξιώνεται. Στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία αλλά άφησε και λαμπρά παραδείγματα τυραννίας. Στην Ελλάδα των ηρώων και των επαναστατών, αλλά και των εφιαλτών και προδοτών που και αυτοί αφήσανε το όνομα τους στην ιστορία. Στην Ελλάδα της φιλοσοφίας και της τέχνης αλλά και της Ελλάδος της ηλιθιότητας και της Ελεύθερης υποκουλτούρας και της γιουροβιζιόν ...ή των πρωϊνάδικων των τηλεοπτικών σταθμών....
Υ.Γ. Το άρθρο αποτελεί σκέψη και θέση του συγγραφέα και όχι του δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

1 σχόλιο:

  1. ...τι παπαριές λέει ρε ο άνθρωπος!!!! ...ούτε μια πρόταση μπορεί να συντάξει κανονικά!!! ...θες να την κοιτάς, (την πρόταση), πέντε λεπτά, σαν την αγελάδα που βλέπει το τραίνο να περνά, μήπως και καταλάβεις τι λέει!!! ...ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή