bara

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Πορείες στην Αλεξανδρούπολη


Ασυνήθιστη ένταση και μεγάλη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων το πρωί της Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη.
Αιτία; Μία συγκέντρωση και μια αντι-συγκέντρωση, φαινόμενα που δεν είναι και πολύ συνηθισμένα εδώ!
Ας πάρουμε τα πράγματα με χρονολογική σειρά:
Στις 11 το πρωί, μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης είχε προγραμματιστεί αντι-συγκέντρωση διαμαρτυρίας "έναντι στο φασισμό και το ρατσισμό".
Τελικά ο κόσμος που συμμετείχε ήταν πολύ λίγος και φάνηκε οτι δεν θα γίνει κάτι παραπάνω.

Λίγο αργότερα, στην πλατεία του Φάρου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τους 2 δολοφονηθέντες άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος απο τις σφαίρες αλλοδαπών εγκληματιών.

Αυτή λοιπόν ήταν η "συγκέντρωση των ρατσιστών, φασιστών, νεοναζιστών". Μια συγκέντρωση μνήμης στην οποία συμμετείχαν κινήσεις πατριωτών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα (προφανώς επέλεξαν την ακριτική Αλεξανδρούπολη για συμβολικούς λόγους, αφού είμαστε το κύριο πέρασμα παράνομων μεταναστών). Στη συγκέντρωση αυτή, δεν ακούστηκε κανένα ρατσιστικό σύνθημα.
Ακολούθησε πορεία, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι, από τους οποίους οι 50 είχαν έρθει με λεωφορείο από Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Όλοι κρατούσαν Ελληνικές σημαίες και δήλωσαν ευθαρσώς οτι δεν κρύβεται πίσω τους καμία πολιτική κίνηση ή πολιτικός φορέας, παρά μόνο η αγνή και άδολη αγάπη τους για την πατρίδα.

Μετά τη λήξη της πορείας, αυτοί που διοργάνωσαν την αντί-συγκέντρωση στο Δημαρχείο άρχισαν να μαζεύονται ξανά, προφανώς επειδή θορυβήθηκαν από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην πορεία, αλλά και από τη συμπαράσταση των θαμώνων των καφετεριών που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είδαν με θετική διάθεση αυτή τη διαφορετική πορεία όπου ακούγονταν συνθήματα αποκλειστικά υπέρ της Ελλάδας (Ελληνικότητα της Θράκης και της Μακεδονίας, συνθήματα κατά των πολιτικών που μας έφτασαν ως εδώ κτλ).

Τελικά μαζεύτηκαν περίπου 50 νεαροί (μάλλον φοιτητές οι οποίοι φαίνονταν και αγουροξυπνημένοι) και διαδήλωσαν κατά των "νεοναζί".

Φυσικά όσοι είδαν και τις δυο πορείες, αναρωτιούνται, πού είδαν αυτοί οι γραφικοί αριστεριστές νεαροί τους νεοναζί.

Και αναρωτιέται επίσης ο αντικειμενικός παρατηρητής, για ποιο λόγο κάποιοι συγκεκριμένοι μηχανισμοί οι οποίοι ελέγχονται και καθοδηγούνται από το χώρο της Αριστεράς, φοβούνται τόσο πολύ την επανόρθωση του πατριωτικού αισθήματος των Ελλήνων.

Μάλλον είναι οι ίδιοι που θέλουν να καταργηθεί η προσευχή από τα σχολεία και που επιθυμούν διακαώς να καταργηθούν οι παρελάσεις! (με εξαίρεση φυσικά τις δυο τελευταίες παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της επικείμενης 25ης Μαρτίου, τις οποίες θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να τα κάνουν όλα "μπάχαλο" όπως συνηθίζουν!)

28 σχόλια:

  1. ολοι ειναι οικογενειαρχες με δυο και τρια παιδια.που τους ειδανε τους ναζι και τους φασιστες.αυτους μαλλον τους πειραζει το εθνοσημο.με αυτο εχουνε προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ. ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα. Συμμετείχα στην αντι-συγκέντρωση της Κυριακής, μετά από κάλεσμα που έγινε από τη Λαϊκή Συνέλευση της Αλεξανδρούπολης.
    Βρεθήκαμε, και αφού συζητήσαμε για φασισμό και πως παλεύεται σήμερα, αποφασίσαμε από κοινού ειρηνική πορεία στην οποία συμμετείχαμε περίπου 40 άτομα, κυρίως κοπέλες, συγκροτημένα, φωνάζοντας συνθήματα. Δεν είδα να γίνεται κάποιο "μπάχαλο" ούτε υπήρχανε αιτήματα περί "κατάργησης των παρελάσεων"...

    Νομιμοι ΟΛΟΙ οι μετανάστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ...ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΣ ΚΙ ΕΣΥ...ΚΑΨΕΡΕ...

      Διαγραφή
    2. Μμμ, σωστός! είσαι μάντης;
      Να κάνω και εγώ μία μαντεψία; Τζαμπα είναι...
      Λοιπόν: Είσαι παρθένος και δεν έχεις δεν έχεις ιδέα που βρίσκεται η Αλεξανδρούπολη.

      Έπεσα μέσα;

      Διαγραφή
    3. Επειδη ημουν παρων και σας εβλεπα μπορω να σας ονοματισω των καθε ενα απο τα 24 ΑΚΡΙΒΩΣ ατομα που ησασταν εκει. Πολλοι απο εσας μαλιστα, γνωστα αλητοειδη και αριστεριστικα ερπετα προερχομενα απο ΔΕΞΙΕΣ και οικονομημενες οικογενειες.

      ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΔΕ "ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ"...δονουσε το πεζοδρομιο.

      ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΑΤΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΙΝ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ.

      ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ!

      Διαγραφή
    4. 1. Ήμασταν άνεργοι, φοιτητές, κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι μα πάνω απ' όλα άνθρωποι με την ανάγκη της επικοινωνίας και όχι της παρακολούθησης...

      2. Για να φτάσουν εκεί αυτοί με τις ελληνικές σημαίες χρειαστήκανε 3 διμοιρίες και 1 κλούβα.

      3. Δεν είσαι καλός ούτε στο μέτρημα ούτε στις αβάσιμες υποθέσεις σου.

      Χαιρετίσματα.. http://www.youtube.com/watch?v=WJwsO90XSlc
      Δεν έχω τη διάθεση να συνεχίσω το διάλογο ούτε το διάβασμα στο μπλογκ...
      ξενέρωσα

      Διαγραφή
    5. ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ!!!
      ΞΕΝΕΡΩΣΕΣ?????
      ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΒΛΑΚΩΔΗ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ???

      Διαγραφή
    6. Ποιον κοροιδευεις ρε αριστερουλη? Ο jackson και ο punkιαρακος με την γκομενιτσα του, συν η γκομενιτσα του ουκρανου νυν τατουατζη και πρωην αποφοιτου της σχολης ανηλικων στην Κ. ηταν το αναρχικο κομματι που μαλιστα στο στενακι που σας κρυψαν οι αστυνομικοι ειχαν και διαφωνια με τους υπολοιπους για το που θα πανε μετα (αλλα ο jackson ελυσε το προβλημα με την εντολη "αντε ρε παμε μαλακες"). Ξεχασα εκεινον τον αιωνιο φοιτητη με τα μουσια και το σκουφακι..μεγαλη μορφη του α/α κινηματος της πολης.

      Και να περασουμε στο "ανταρσυα" κομματι της αντιπορειας. Πεντε εισαγωμενες φοιτητριες (που μαλιστα κουβαλησαν και μονες τους τα δυο πανο και τα πεντε πλακατ της Εργ. Αλλ.). Τρεις ανηλικοι χουλιγκανοι που κρατουσαν το πανο (οι δυο διωγμενοι κνιτες).
      Ο Μπιλης Κ., φτωχος πλην τιμιος απογονος δεξιας φτωχοοικογενειας μαζι με ακομα εναν τεμπελχανα των αγανακτισμενων (λεμε τωρα).
      Ξεχναω τους τρεις πιτσιρικαδες και τις ακομα πεντε γκομενιτσες που βρεθηκαν εκει (οι 2 απο κομοτηνη και 1 απο Ορεστιαδα).

      ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ Ή ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ "ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ" ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ?

      υγ. το κραξιμο και τα γελια απο τον κοσμο στην καφετερια της γωνιας "δημοκρατιας και 14ης Μαιου" θα μεινουν στην ιστορια. "ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ. ΟΛΟΙ", ειπε μια κοπελια και λυθηκε η καφετερια.

      υγ2. Εκεινη την ασχημουλα που αφησατε να φωναζει τα συνθηματα, γιατι κανεις δεν την βοηθουσε? Πηγαινε παρεα με εκεινη με τα γυαλακια που οι μαντραχαλοι την αφησαν μονη της να κουβαλαει τα υλικα? ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ. χαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    7. Α! και μη ξεχασω. Οι διμοιριες ηταν δυο με την αποστολη να σας προστατευσουν.

      Αλλωστε δικη σας ηταν η αποφαση να την κοπανησετε απο την αναποδη διαδρομη της "κακιας" πορειας. Κριμα που δεν ειδατε και τι ειδους αποδοχη ειχαν οι κακοι με τις ελληνικες σημαιες.

      Την επομενη φορα μη στελνετε κοριτσακια να κατασκοπευουν τους "φασιστες". Μπορειτε απλα να ρωτησετε. (οι δυο παππουδες γιατι δεν περπατησαν τα 100 μετρα πορειας μεσα στο ερημο κομματι της πολης? Ειχαν αρθριτικα?)

      Διαγραφή
  4. Σε λίγο θα μας κάνουν να ντρεπόμαστε που κρατάμε την ελληνική σημαία. Μπράβο σε όσους συμμετείχαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. mpravo 100fores stousw ellines patriwtes.tous eida kai tous stirixa apo konta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο στρατός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του;
    Ντροπή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν άκουσα κανένα σύνθημα σχετικό με αυτό που λες.
      Δεν ακούστηκε πουθενά και από κανέναν να "πάρει ο στρατός την κατάσταση στα χέρια του".
      Λέγοντας τέτοιες ανυπόσαστες σαχλαμάρες, προσπαθείς απλά να φοβίσεις τον κόσμο...
      Να είσαι σίγουρος όμως, οτι ο λαός ξύπνησε και δεν καθοδηγείται πλέον απο αριστερά παπαγαλάκια που διασπείρουν συκοφαντίες!

      Διαγραφή
    2. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.

      Διαγραφή
  7. αν εμεις που κρατουσαμε σημαιες και αγαπαμε την πατριδα μας ειμαστε φασιστες,τοτε εσεις εισαστε προδοτες.μου αρεσε ποιο πολυ που το επιβαιβεωνετε κιολας.στην εθνικη ενοτητα ειμαστε προδοτες.ωραιο συνθημα.και τωρα παρτο χαμπαρι η επομενη εκδηλωση ειναι πολυ κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εξω οι φασιστες απο την πολη μας.παρτε το χαμπαρι εδω δεν σας περνει νεοναζιστικα αποκαιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νεοναζιστικα; Οι νεοναζι όπως αποκαλείς εσύ τους Έλληνες που θέλουν μια πιο ανθρώπινη πατρίδα για τους ίδιους και τα παιδιά τους, εμείς οι Έλληνες που δεν θέλουμε να βιάζει τις γυναίκες μας ο κάθε παράνομος Αφγανός ή οτιδήποτε άλλη ράτσα βρίσκεται στην Ελλάδα, εμείς οι Έλληνες που θέλουμε να περπατάμε άνετα στο δρόμο,να μην καίγονται τα μαγαζιά μας, να μην λεηλατούνται τα σπίτια μας, να μη μας απειλούν, και πολλά άλλα τραγελαφικά που έμαθαν να κάνουν στην πατρίδα τους, όλοι εμείς λοιπόν οι νεοναζί, θέλουμε να πάρετε δρόμο κι αυτοί κι εσείς που τους υποστηρίζετε ... μάθατε όλοι τώρα τη λέξη αντιφα και τη χρησιμοποιείτε κατα κόρον ... παπαγαλάκια ... αντε γεια !!

      Διαγραφή
    2. φωτια στα μπατζακια σου, αναρχουλη. Οι "φασιστες" ειναι παρωντες εδω και χρονια. ΕΣΥ?

      Διαγραφή
  9. Αυτοί λένε το σύνθημα "εξω οι ξένοι απο την Ελλάδα", αλλα η πατριωτικη κινιση καβάλας εχει αλλοδαπούς μέσα χαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 11:19 και 12:48μ ακούστε:
    Μάλλον είστε Αριστεριστές του κώλου και ταυτόχρονα ανορθόγραφοι και ανόητοι.
    Μαζέψτε τα λοιπόν και πάψτε να σχολιάζετε βλακείες.
    Θα μπορούσατε αντί να είστε παπαγαλάκια πρακτόρων και ανθέλληνων, να ανοίξετε κάνα βιβλίο και να ξεστραβωθείτε.
    Μέχρι τότε..., θα πάψουμε να ασχολούμαστε μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιός από εσάς (ευτυχώς είστε ελάχιστοι) που χαρακτηρίζετε τους Έλληνες πατριώτες "φασίστες", θα βγει ΕΠΩΝΥΜΑ να καταδικάσει κινήσεις σαν αυτή, που έγινε σε αντιρατσιστική εκδήλωση;

    (Στο παρακάτω link αποκαλύπτεται με φωτογραφικό ντοκουμέντο οτι νεαροί που συμμετείχαν στην αντιρατσιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη, κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό της στο πάρκο που βρίσκεται απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό και της έβαλαν φωτιά.
    Η "επανάστασή" τους άρχισε με το κατέβασμα απ'τον ιστό ...και τελείωσε μόλις η σημαία έγινε στάχτη.
    http://greece-salonika.blogspot.com/2012/03/blog-post_7759.html#ixzz1pQ5pm7Xr )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H... σιωπή των... (αχ) αμνών, φίλε Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μην ασχολειστε με καμμενα μυαλα ρε παιδια.ποιο πανω ενας φιλος κανει πολυ προσεκτικη προσεγγιση των πραγματικων γεγονοτων.παντου οπου πανε 15 ατομα ειναι.δηθεν επαναστατες του κωλου.να θυμισω στον (δημοκρατη)αριστερο οτι ο σταλιν το 1930 οδηγησε στα γκουλαγκ 45 εκατομμυρια ρωσους,αυτοι δεν ητανε ανθρωποι κ.αριστερε??αστο διαολο τωρα και εσυ και η προπαγανδα σου βλαμενε.να σου θυμισω τι εγινε το 1949 στην ελλαδα με το παιδομαζωμα??38 χιλιαδες παιδια τα οδηγησαν στο σιδηρουν παραπετασμα.εχασα η μανα το παιδι και το παιδι την μανα.μην ξαναακουσω αυτην την λεξη δημοκρατια απο το στομα σας σκουπιδια αναρχοαπλυτοι,διοτι δεν δικαιουστε να μιλατε.αντε να πατε να χωθειτε στις τρυπες σας.και οσο για την πατριωτικη κινηση καβαλας ενα θα σου πω,δεν μπορειτε να τα φτασετε αυτα τα παιδια.εχουνε πραγματικα @ρ...δι@.και το καλο που εχουνε ειναι οτι εχουνε και βαρυ χερι.τον νου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θα χαρούμε πολυ να δούμε εδω μεσα τα ονοματα τον άθλιων - άπλυτων αντιεξουσιαστον ! προδοτες του εθνους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελεεινά φασιστάκια θυμηθήκατε το ρόλο σας ιστορικά, αυτόν του ρουφιάνου χίτη με την κουκούλα που έδινε στον γερμανό φασίστα κατακτητή, πραγματικό αδερφό σας τους αντιστασιακούς και έχετε το θράσσος να αυτοαποκαλείστε και πατριώτες. Σκατόκεφαλοι φασίστες, ακολουθήστε το παράδειγμα του φυρερ σας και αυτοκτονήστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικά λόγω ύφους και ήθους δεν έπρεπε να ανεβεί το σχόλιο στο blog.
      Ανέβηκε όμως για δυό λόγους:
      1.Ο πρώτος ερώτηση προς τον γράφοντα.Νομίζεις έτσι ότι εκπροσωπείς καποια ιδεολογία που να βοηθά τον άνθρωπο και να αντιμετωπίζει τα προβήματα της κοινωνίας ή θέλεις να καταστρέψεις ότι είναι αντίθετο προς τις εμονές σου;
      2.Ο δεύτερος παραίνεση προς τον γράφοντα και όλους τους αναγνώστες.
      Ο ρόλος ύπαρξης και λειτουργίας του blog είναι να αναδείξει τα προβλήματα και να προτείνει λύσεις για τη περιοχή που δραστηριοποιούμαστε τον Έβρο, έτσι άν κάτι έχει να προσφέρει κάτι σε αυτό είναι χρήσιμος και καλοδεχούμενος.
      Διαφορετικά ας ψάξετε κάπου αλου να κάνετε την ψυχανάλυση σας.
      Και πάντως άλλη φορά σχόλια τέτοιου είδους δεν θα δημοσιεύονται

      Διαγραφή
  16. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙ Η ΑΛΕΞΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!
    ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή