bara

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Απάντηση στο" Δεν γίνεται ανάπτυξη χωρίς μηχανικούς"

Αγαπητοί Φαροφύλακες .
Για όλη την Ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα «τσιτάτα» ακούγονται ως συμπαράσταση στον κόσμο και σε όλο αυτό που βιώνει αυτές τις στιγμές .
Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια για το επάγγελμα του μηχανικού στην Ελλάδα και για τις παγκόσμιες πρωτοτυπίες που έχει σε βάρος όλης της κοινωνίας και ειδικά των Μηχανικών της Ανωτάτης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, όπου βιώνουν ένα πνευματικό απαρτχάιντ (apartheid), από κάποια κατεστημένα της κοινωνικής elit του 1930.
Όλη η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει το τεράστιο μερίδιο συμμετοχής ,στον εφιάλτη που βιώνει τώρα η χώρα ,των αυτοαποκαλούμενων υπερμηχανικών μελών του ΤΕΕ όπου καπηλεύεται πάνω από το 1/3 του κρατικού προϋπολογισμού για υποτιθέμενες υπηρεσίες του ,ως τεχνικού συμβούλου του κράτους ,ιδιότητα που κατοχύρωσε με νόμους από το 1930, καταχρηστικά έως και σήμερα. Όλοι αυτοί τώρα είναι στους δρόμους όχι γιατί κόπτονται για το μνημόνιο αλλά γιατί έχασαν την «κουτάλα» της Μεταπολίτευσης και πλέον θα πρέπει, από υψηλή επιστασία και εύκολο κέρδος , να δουλέψουν για να υποστηρίξουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους , έναντι των μηχανικών των κρατών μελών της ΕΕ ,καθώς και των Μηχανικών ΤΕΙ, που σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζονται ισότιμα πλην της Χώρας που την διοικούν συνδικαλίστηκα μαγαζάκια με την κατάληξη που όλοι ζούμε σήμερα .
Ανάπτυξη μπορεί να γίνει και χωρίς αυτούς ,που θεωρούν τον κλάδο τους υπεράνω όλων των άλλων, οι οποίοι δεν έχουν μέλη τους στα βαθύτερα γρανάζια της κρατικής μηχανής για να κάνουν, Νόμους τα «Θέλω» τους .
Ελλείψει βέβαια Πολιτικών που διαβάζουν τι υπογράφουν ή ακόμα χειρότερα που δεν διαβάζουν γιατί αυτό που υπογράφουν το συνέταξε μέλος της γνωστής άθλιας ομάδας που είναι και οι ίδιοι μέλη . Το κακό είναι πως δεν είναι όλοι τους έτσι , υπάρχουν παρά πολλά αξιόλογα μέλη τους που σαφώς δεν έχουν σχέση με αυτούς που κλαψουρίζουν στους δρόμους φωνάζοντας τα ΜΜΕ για αποκλειστικότητα, γιατί ότι έχουν για απάντηση σε αυτή τη κατάσταση είναι η δουλειά τους και μόνο αυτή.
Σταματώ εδώ γιατί εδώ και 15 χρόνια υπηρετώ έντιμα από το σκληρότερο μετερίζι τον κλάδο και κινδυνεύω να εκθέσω κάτι που αγαπώ γιατί είναι το ποιο συναρπαστικό επάγγελμα στον κόσμο .
Είμαι ανοικτός σε κάθε αντίλογο αρκεί να διαθέτει «στοιχεία» , γιατί εγώ θα έχω όλα τα απαραίτητα. Όσοι πιστοί και τολμηροί προσέλθετε.

5 σχόλια:

  1. Οτι και να πω για το αρθρο λιγο θα ειναι.....
    Καταρχην δεν μας εχουν επιβαλλει πουθενα οπως πχ δικηγορους στα συμβολαια, φαρμακοποιους, λογιστες κλπ.....Αν θες πας σε μηχανικο... αν δεν θες μην σωσει και ερθεις!!!!!!
    Δευτερον το πρωτο πραγμα που εξασφαλιζει ενας ανθρωπος ειναι μια στεγη... και μετα ξεκιναει ολα τα υπολοιπα... Μονο τα ζωα κοιμουνται στους δρομους.....
    Εκτος αν σε καποιους αρεσει, οποτε δεν μας θεωρει απαραιτητους...... Δικαιωμα του....
    Απο εκει και περα ολα τα επαγγελματα ειναι απαραιτητα!
    Βεβαια εμεις δεν εκβιαζουμε κανεναν οπως πχ οι δημοσιογραφοι(αν θυμασαι καλα ηταν οι μονοι που κρατησαν ατοφιο το ταμειο τους.. Τυχαιο??? δεν νομιζω!) Τωρα βεβαια αναφερθηκα σε δημοσιογραφους... Δεν νομιζω βεβαια οτι οποιος εχει blog θεωρειται και δημοσιογραφος!!!
    Καλη σας μερα!
    Πολιτικος Μηχανικος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε , κατ’ αρχήν θα ήθελα να δηλώσω πως, ούτε ασκώ δημοσιογραφία αλλά ούτε και το κείμενο μου έχει τέτοιο χαρακτήρα.
      Όσο για την άποψη σου, αν και συνάδελφος, (εγώ σε θεωρώ συνάδελφο αλλά εσένα σου έμαθαν από το 1ο έτος να με αποκαλείς «τεχνολόγο» γιατί τρέμεις στο άκουσμα του ακαδημαϊκού μου τίτλου «μηχανικός ανωτάτης τεχνολογικής εκπαίδευσης» ) μάλλον δεν κατάλαβες τίποτε από τα γραφώμενα μου . Εκτός και αν ταυτίσθηκες με τους μηχανικούς που ευθαρσώς και επωνύμως δείχνω , οπότε μάλλον ανήκεις σε αυτή την κατηγορία η σου έμαθαν πως μηχανικός είναι το μόρφωμα που περιγράφω όποτε πάλι έχεις πρόβλημα αυτοπροσδιορισμού . Εύχομαι να μην ισχύει τίποτε από τα δυο και απλώς να μην κατάλαβες τι γράφω . Σε παρακαλώ αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου και ξαναδιάβασε το κείμενο μου , θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξεις γνώμη για αυτά που λέω. Και κάτι ακόμη η ανωνυμία είναι η πληγή της υγιούς επικοινωνίας μέσω των διαχειριστών τα στοιχεία μου στη διάθεση σου για οτιδήποτε..

      Διαγραφή
  2. Θα αναφερω μια εκφραση που λεγαμε στο στρατο, ΒΓΑΛΤΕ ΕΠΙΤΛΕΟΥΣ ΤΟ ΓΡΑΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. Δεν ειναι κατα των μηχανικων αλλα κατα σε αυτους που μαθανε μεσα απο τις συντεχιες να οριζουν ακομη και τις αποφασεις των υπουργων με αποτελεσμα σημερα μια χωρα να ειναι σε κατασταση μπ....λο!!! Πλεον η ενημερωση κινειται με απιστευτες ταχυτητες σε παγκοσμιο επιπεδο με αποτελεσμα να μην μπορουν οι κυριοι αυτοι να περνουν τα νομοσχεδια που θελουν και τους εξυπηρετουν ωστε να παρουσιαζονται οι υπερμηχανικοι του διαστηματος και ολοι οι υπολοιποι να ειναι τα τσιρακια τους. Τελος στο παραμυθι αυτο και στα χρυσα τους κουταλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως και να ωραιοποιήσουμε μια κατάσταση για να τονώσουμε το εγώ μας, η κατάσταση δεν αλλάζει....μερικοί φοίτησαν στα Πολυτεχνεία και μερικοί σπούδασαν στα ΤΕΙ (ο διαχωρισμος φοιτητή - σπουδαστή δεν είναι τυχαίος στην ελληνική γλώσσα). Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας έχει τον διακριτό του ρόλο στην κοινωνία, χωρίς να πρέπει να είναι απαραίτητα συνάδελφοι.
    Από εκεί και πέρα στα πλαίσια της ισοπέδωσης της κοινωνίας που επιχειρείται εδώ και χρόνια, κάποιοι μπορεί να πιστεύουν οτι είναι το ίδιο, αλλά το αποτέλεσμα τους διαψεύδει.
    Αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα εδώ και κάποια χρόνια, σιγά τι είναι ο τάδε επαγγελματίας και εγώ μπορώ να κάνω το ίδιο καλά τη δουλειά του, μας έχει φτάσει εδώ που είμαστε...να πρέπει να φάμε τώρα αυτά που κάναμε στο παρελθόν.
    Καλημέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ από τη γλώσσα που χρησιμοποιείς αντιλαμβάνομαι τα εξής:
      - Ανήκεις στην γενιά που κατάντησε εστί τον τεχνικό κλάδο και την Ελλάδα όπως την ζούμε τώρα.
      -Αυτά τα αναχρονιστικά, Φοιτητής – Σπουδαστής , Ανωτάτη – Ανώτερη , Διπλωματούχος – Πτυχιούχος , Μηχανικός – Υπομηχανικός κ.α. ανήκουν στην σάπια κοινωνία της γενιάς σου και αποτελούν εκτός από άθλιο παρελθόν (άσχετα αν δεν θες να το πιστέψεις) ,αλλά και παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία .
      -Αν δεν μας θεωρείς συναδέλφους, ειλικρινά για σένα και για τους ομοίους σου, (γιατί αν δεν το κατάλαβες αποτελείς μειοψηφία) δεν μας καίγετε καρφί γιατί οι αξιόλογοι ανοιχτόμυαλοι συνάδελφοι σου που ξέρουν από δουλεία και όχι από «νταβατζιλίκι» , όπως και οι μηχανικοί όλου του κόσμου μας θεωρούν αδιαμφισβήτητα συναδέλφους κι αυτό μόνο , μετράει για μας.
      Και μιά και το ανέφερες, αν και γέλιο επιχείρημα ,άνοιξε κανένα λεξικό κι αν η ερμηνεία του «Φοιτητή» υπερτερεί από την αντίστοιχη του «Σπουδαστή» τότε θα καταλάβεις πως μάλλον έκανες ατυχές ατόπημα .
      -Δεν δικαιούσαι να μιλάς για «αρρωστημένη νοοτροπία» όντας προερχόμενος (αν δεν απατώμαι) από τη γενιά που την δημιούργησε , ότι σπείρατε τώρα θερίζετε και για του λόγου το αληθές, σύντομα θα φανούν τα χάλια σας με τα πάσης φύσεως κ….χαρτα που θα έρθουν ως πτυχία από το πουθενά ισάξια με τα δικά μας, τότε σίγουρα θα πάψετε να ασχολείστε πλέον με μας!!
      Εξ άλλου δέντρο χωρίς καρπούς δεν του πετάς πέτρες !!!!
      Άρα τιμή μας για το χρόνο που σπαταλάτε για μας !!!
      Εις το επανειδίν , ως τότε ισότης το ζητούμενο !!!

      ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
      ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
      ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ EY-ΤΕ-ΕΔΕ

      Διαγραφή