bara

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Αστοχίες με τον συνήγορο του δημότη στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης

Στο νόμο για την νέα δομή της αυτοδιοίκησης στο γνωστό μας πλέον ως «Καλλικράτης» θεσμοθετείται ο «Συνήγορος του Δημότη» και ο «Συνήγορος της Επιχείρησης», με επιλογή με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 από το Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ των μελών του, ή και εκτός αυτών, ενός προσώπου κύρους, το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών / συναλλασσόμενων με το δήμο και διοίκησης του δήμου, με στόχο την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης. Ο νέος αυτός θεσμός δεν υποκαθιστά, βέβαια, τον «Συνήγορο του Πολίτη», αλλά είναι ένας καθαρά τοπικός θεσμός, ο οποίος συνεισφέρει αποφασιστικά στη βελτίωση της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με τους πολίτες, ενώ από την άλλη πλευρά απαλλάσσει τους αιρετούς (και ιδίως το Δήμαρχο) από τον φόρτο που προκαλούν σχετικά αιτήματα από την πλευρά των πολιτών.
Όλα αυτά τα ωραία θεωρητικά δεν βρίσκουν εφαρμογή στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Συνήγορος του Δημότη ορίστηκε φίλος του κ. Λαμπάκη δικηγόρος ο οποίος αν και εισπράττει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2000 ευρώ μέχρι σήμερα ελάχιστα ασχολείται με το θέμα της συμπαράστασης που προβλέπει ο «Καλλικράτης», ενώ για γραφείο του δηλώνει το γραφείο του Δημάρχου.
Αλήθεια ποιος θα πάει να βρει το δίκιο του ή να βρει δήθεν τον διαμεσολαβητή ανάμεσα στον πολίτη και τον δήμαρχο στο γραφείο του δημάρχου παρουσία του;.
Δεν νομίζει ο κ, Λαμπάκης ότι πρέπει να δει με μεγαλύτερη σοβαρότητα τον θεσμό του συνηγόρου του δημότη στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου