bara

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Δεν γίνεται ανάπτυξη χωρίς μηχανικούς

Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ, σε συνεργασία με το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης, διοργάνωσε Πανμηχανική Συγκέντρωση στην Ξάνθη, στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ (Βενιζέλου 84). 
Στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που αποφάσισε το ΤΕΕ από 23 έως 29 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με όλους τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς των Μηχανικών, τα μέλη του ΤΕΕ-Θράκης διαδήλωσαν για την αδιαπραγμάτευτη αντίθεσή τους απέναντι στην πολιτική της ισοπέδωσης του κλάδου στον ιδιωτικό
και δημόσιο τομέα. Οι συνάδελφοι μηχανικοί, κρατώντας πανό με το σύνθημα «Ανάπτυξη δε γίνεται χωρίς μηχανικούς», πραγματοποίησαν συμβολική πορεία από τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη, στον οποίο και κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, δηλώνοντας ταυτόχρονα την ανυποχώρητη αγωνιστική τους διεκδίκηση για:
την ανατροπή του Μνημονίου και της πολιτικής που εφαρμόζει, τη σύνταξη και εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου εξόδου της Χώρας από την κρίση, με προτεραιότητα στο εθνικό συμφέρον, την οικοδόμηση μιας εθνικής παραγωγικής δομής και την προστασία του ευρωπαϊκού εργασιακού πλαισίου και του κοινωνικού κράτους.

*Σε υπόμνημα του ΤΕΕ-Θράκης προς τον Αντιπεριφερειάρχη, υπογραμμίζεται ανάμεσα σε άλλα ότι « ο κλάδος των διπλωματούχων μηχανικών έχει οδηγηθεί σε οικονομικό αφανισμό και ηθική απαξίωση» καθώς «οι φορολογικοί, ασφαλιστικοί καθώς και ρυθμιστικοί νόμοι που ψηφίσθηκαν το τελευταίο διάστημα και αφορούν τους μηχανικούς, μηδένισαν την κατασκευαστική δραστηριότητα και εκτίναξαν την ανεργία των μηχανικών σε τεράστια και πρωτοφανή μεγέθη, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί να εξαναγκάζονται σε μαζική φυγή σε χώρες του εξωτερικού προκαλώντας την επιστημονική αφαίμαξη του στελεχιακού δυναμικού, την στιγμή που η συμβολή τους για την πανθομολογούμενη αναγκαία επανεκκίνηση της ανάπτυξης για την οικονομική ανάκαμψη της Χώρας είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία».Αναφέρεται επίσης ότι το ΤΕΕ εκπροσωπώντας τους διπλωματούχους Έλληνες μηχανικούς, με την σύμφωνη γνώμη της ΕΜΔΥΔΑΣ και όλων των κλαδικών και επαγγελματικών οργανώσεων των μηχανικών, κήρυξε διαρκή αγώνα και κινητοποιήσεις διεκδικώντας:
-Την κατάρτιση και άμεση εφαρμογή ενός εξορθολογισμένου Εθνικού Σχεδίου ανάπτυξης που θα ανταποκρίνεται στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, που θα οδηγήσει στην έξοδο από την ύφεση και την ανεργία.
-Την άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την αύξηση των αντιστοίχων του ΠΔΕ σε υποδομές που εξασφαλίζουν οικονομική ανάπτυξη και εργασιακή απασχόληση.
-Την παροχή εγγυήσεων από την Κυβέρνηση για την προστασία και διαφύλαξη των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ από το κούρεμα των ομολόγων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
-Την κατάργηση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σε βάρος των μηχανικών σε περίοδο ύφεσης και ανεργίας και το χειρότερο αναδρομικά από το 2011.
-Την αποτροπή της παραπέρα διάλυσης των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών, της ιδιωτικοποίησης τους και των απολύσεων.
-Την ανατροπή της μισθολογικής και βαθμολογικής ισοπέδωσης των διπλωματούχων μηχανικών του Δημοσίου.
-Τον συμψηφισμό των χρεών και την άρση της παύσης πληρωμών του Δημοσίου και των ΟΤΑ προς τους κατασκευαστές και μελετητές Δημοσίων Έργων

1 σχόλιο:

  1. ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΣΕΡΑΦΕΙΜ2 Μαρτίου 2012 στις 4:16 μ.μ.

    Αλεξ/πολη 2/3/2012
    Σχετ. Δεν γίνεται ανάπτυξη χωρίς μηχανικούς
    http://farofylakes.blogspot.com/2012/03/blog-post_7256.html

    Αγαπητοί Φαροφύλακες .
    Για όλη την Ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα «τσιτάτα» ακούγονται ως συμπαράσταση στον κόσμο και σε όλο αυτό που βιώνει αυτές τις στιγμές .
    Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια για το επάγγελμα του μηχανικού στην Ελλάδα και για τις παγκόσμιες πρωτοτυπίες που έχει σε βάρος όλης της κοινωνίας και ειδικά των Μηχανικών της Ανωτάτης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, όπου βιώνουν ένα πνευματικό απαρτχάιντ (apartheid), από κάποια κατεστημένα της κοινωνικής elit του 1930.
    Όλη η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει το τεράστιο μερίδιο συμμετοχής ,στον εφιάλτη που βιώνει τώρα η χώρα ,των αυτοαποκαλούμενων υπερμηχανικών μελών του ΤΕΕ όπου καπηλεύεται πάνω από το 1/3 του κρατικού προϋπολογισμού για υποτιθέμενες υπηρεσίες του ,ως τεχνικού συμβούλου του κράτους ,ιδιότητα που κατοχύρωσε με νόμους από το 1930, καταχρηστικά έως και σήμερα. Όλοι αυτοί τώρα είναι στους δρόμους όχι γιατί κόπτονται για το μνημόνιο αλλά γιατί έχασαν την «κουτάλα» της Μεταπολίτευσης και πλέον θα πρέπει, από υψηλή επιστασία και εύκολο κέρδος , να δουλέψουν για να υποστηρίξουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους , έναντι των μηχανικών των κρατών μελών της ΕΕ ,καθώς και των Μηχανικών ΤΕΙ, που σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζονται ισότιμα πλην της Χώρας που την διοικούν συνδικαλίστηκα μαγαζάκια με την κατάληξη που όλοι ζούμε σήμερα .
    Ανάπτυξη μπορεί να γίνει και χωρίς αυτούς ,που θεωρούν τον κλάδο τους υπεράνω όλων των άλλων, οι οποίοι δεν έχουν μέλη τους στα βαθύτερα γρανάζια της κρατικής μηχανής για να κάνουν, Νόμους τα «Θέλω» τους .
    Ελλείψει βέβαια Πολιτικών που διαβάζουν τι υπογράφουν ή ακόμα χειρότερα που δεν διαβάζουν γιατί αυτό που υπογράφουν το συνέταξε μέλος της γνωστής άθλιας ομάδας που είναι και οι ίδιοι μέλη . Το κακό είναι πως δεν είναι όλοι τους έτσι , υπάρχουν παρά πολλά αξιόλογα μέλη τους που σαφώς δεν έχουν σχέση με αυτούς που κλαψουρίζουν στους δρόμους φωνάζοντας τα ΜΜΕ για αποκλειστικότητα, γιατί ότι έχουν για απάντηση σε αυτή τη κατάσταση είναι η δουλειά τους και μόνο αυτή.
    Σταματώ εδώ γιατί εδώ και 15 χρόνια υπηρετώ έντιμα από το σκληρότερο μετερίζι τον κλάδο και κινδυνεύω να εκθέσω κάτι που αγαπώ γιατί είναι το ποιο συναρπαστικό επάγγελμα στον κόσμο .
    Είμαι ανοικτός σε κάθε αντίλογο αρκεί να διαθέτει «στοιχεία» , γιατί εγώ θα έχω όλα τα απαραίτητα. Όσοι πιστοί και τολμηροί προσέλθετε.

    ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕ ΕΔΕ
    ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ 37
    ΤΚ 68100- ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
    6972248972

    ΑπάντησηΔιαγραφή