bara

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Απάντηση στο Πορείες στην Αλεξανδρούπολη

Επαληθεύονται οι πληροφορίες που διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα το πρωί της Κυριακής στο κανάλι του ΣΚΑΙ ότι σ΄ αυτές τις εκλογές θα προσπαθήσουν κάποιοι μηχανισμοί να δημιουργήσουν φόβο και σύγχυση στους Έλληνες ψηφοφόρους.  Την Κυριακή 18-3-2012 στην πόλη μας, στην Αλεξανδρούπολη ξενόφερτοι «νεοναζί» από την Καβάλα, έκαναν μια άριστα προετοιμασμένη εμφάνιση. Ένα πούλμαν στην παραλία δίπλα στον φάρο, «ξεφόρτωσε» μια ομάδα, κυρίως νέων ανδρών, με πανό που έγραφε «Πατριωτική Κίνηση Καβάλας». Οι απρόσκλητοι αυτοί επισκέπτες που συναντήθηκαν με άλλους τόσους ιθαγενείς «εθνικόφρονες», αφού συντάχθηκαν και αντάλλαξαν χαιρετισμούς και φώναξαν «φιλολαϊκά» συνθήματα, όπως, «ο στρατός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του», έκαναν και πορεία στην πόλη μας. Την ίδια ώρα έγινε και μια μικρότερη σε όγκο «αντισυγκέντρωση» μπροστά στο δημαρχείο της πόλης μας από «αντιφασίστες»!
Κάποιες παρατηρήσεις:
1. H πόλη μας δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιες συγκεντρώσεις ακροδεξιών.
2. Οι ξενόφερτοι διαδηλωτές είναι προφανές ότι έρχονται για να υποκαταστήσουν την έλλειψη ντόπιων . . . .
3. Όλη αυτή η ιστορία σίγουρα εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερης οργάνωσης σχέδιο, ίσως από πίσω να βρίσκονται και «σπόνσορες»!
4. Η όλη εκδήλωση ήταν άρτια οργανωμένη, μόνο που απουσίαζαν σχεδόν παντελώς οι γυναίκες, ίσως έτσι και να ήθελαν!
5. Η όλη διοργάνωσή ήταν άρτια σχεδιασμένη, επιτελικά . . . (δύο σειρές περιφρούρηση με ενδοσυνεννόηση, ιεραρχία με αρχηγούς και υπαρχηγούς).
6. Η αστυνομική δύναμη και στη συγκέντρωση και στην αντισυγκέντρωση ήταν ασυνήθιστα πολυπληθής.
Οι εντυπώσεις στον κόσμο ήταν, ξάφνιασμα και απορία στην αρχή και κατόπιν σιωπηρή αποδοκιμασία! Σε κάποιους παλιότερους ίσως να θύμισαν άλλες τέτοιες «λαμπρές» εποχές που η δημοκρατία και οι ατομικές ελευθερίες ήταν στον γύψο!
Τα σύμβολα που κυριάρχησαν ήταν οι ελληνικές σημαίες!

Αλήθεια προσέξατε ότι στα περισσότερα αυθαίρετα κτίσματα κοτσάρουν και μια

Ελληνική σημαία προφανώς για να γλυτώσουν την κατεδάφιση; Κάποιοι εκτός από την σημαία χτίζουν και ένα εκκλησάκι δίπλα στο κτίσμα για διπλή προστασία!

16 σχόλια:

  1. "Απάντηση" τίνος;
    Και τα δυο κείμενα (Πορείες στην Αλεξανδρούπολη και Απάντηση στο Πορείες στην Αλεξανδρούπολη) είναι ανυπόγραφα.
    Επομένως γράφηκαν και αντιπροσωπεύουν τους φαροφύλακες;
    Θα θέλατε να μας το διευκρινήσετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τα δύο ήταν κείμενα αναγνωστών τα οποία και αναρτήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπάμαι για το συγκεκριμένο άρθρο! Ποιος το υπογράφει;
    1.Ξεκινάτε με αναφορά στον πρόεδρο του Σύριζα;
    i) Ο συγκεκριμένος κύριος, ας βγει πρώτα να καταδικάσει τα γεγονότα και τους βανδαλισμούς που γίνονται στις πορείες στην Αθήνα.
    ii) Ας πάψει να θυμάται επιλεκτικά τις μάνες των νεκρών. Επειδή όπως ο νεαρός Αλέξης Γρηγορόπουλος είχε μάνα και οικογένεια, στην οποία αναφέρθηκε πολλές φορές με περισσή στεναχώρια, μάνες και οικογένεια είχαν και οι δολοφονηθέντες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στη μνήμη των οποίων ήταν αφιερωμένη η χθεσινή πορεία.
    2. Δέχομαι τον χαρακτηρισμό "ιθαγενής εθνικόφρονας".
    Πράγματι είμαι ιθαγενής, αφού κατάγομαι από εδώ και έχω εθνικό (και πατριωτικό) φρόνημα. Για αυτό κύριοι, πάψτε να χρησιμοποιείτε με χλεύη τη συγκεκριμένη λέξη. Έπαψαν οι καιροί που καταφέρνατε να τη χρησιμοποιείτε ως ύβρη (εξαιτίας κακών προηγούμενων). Πλέον θα είναι τιμή!
    3. Τα συνθήματα ήταν στο σύνολο τους πατριωτικά και από κανέναν δεν ακούστηκε σύνθημα σχετικό με το να "πάρει ο στρατός την κατάσταση στα χέρια του". Είστε ανακριβείς και δεν ξέρω τί εξυπηρετείτε. Το πιο "ακραίο" σύνθημα που ακούστηκε ήταν το εξής: "Γκρίζε Λύκε είσαι εδώ; Κρύψου για να μη σε βρω".
    Μήπως αυτό σας πείραξε; Κάνοντας αναφορά στον Πρόεδρο του Σύριζα, με κάνετε να πιστεύω οτι και εσείς έχετε καλές σχέσεις με τους πράκτορες των Τούρκων.
    4. Η συγκέντρωση δεν ήταν "ακροδεξιών" όπως λανθασμένα γράφετε. Ήταν συγκέντρωση πατριωτική. Καλά θα ήταν να μάθετε να ξεχωρίζετε τους όρους.
    Εκτός αν σας βολεύει οτιδήποτε δεξιό και πατριωτικό να το προσδιορίζετε στο χώρο της ακροδεξιάς, ώστε να τρομοκρατείτε τον κόσμο.
    5. Οι "ξενόφερτοι διαδηλωτές" ήρθαν με ένα λεωφορείο (μέγιστης χωρητικότητας 50 θέσεων), ενώ στην πορεία συμμετείχαν περισσότεροι από 350 άνθρωποι. Πάλι ανακρίβειες γράφετε λοιπόν!!!
    6. Αναφέρεστε σε σπόνσορες. Σπόνσορες κύριοι, να αναζητήσετε σε αυτούς που υποστηρίζουν και περιθάλπτουν τους παράνομους μετανάστες. Όλοι είμαστε αλληλέγγυοι στο ανθρώπινο δράμα. Δεν έχετε το μονοπώλιο της ευαισθησίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η διαφορά μας ξέρετε ποια είναι; Οτι εμείς δεν σκεφτήκαμε ποτέ να τους στρατολογήσουμε ή να συγκροτήσουμε ομάδες οι οποίες θα ακολουθούν πειθήνια τις οδηγίες μας. Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτή η πρακτική;
    7. Τέλος, οτι κάποιοι χρησιμοποιούν τη σημαία και το εκκλησάκι για να γλυτώσουν την κατεδάφιση των αυθαιρέτων τους, πιστεύω οτι καταλαβαίνετε οτι ειναι γελοίο επιχείρημα. Δηλαδή, επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο τα συγκεκριμένα σύμβολα (επειδή και το εκκλησάκι κάτι συμβολίζει) θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να τα απαρνηθούμε;
    Όχι κύριοι. Είμαστε Έλληνες και δεν ντρεπόμαστε για αυτό!!! (αν και κάποια στιγμή θα έπρεπε να αναζητήσουμε τις ευθύνες όλων όσων έφτασαν την Ελλάδα σε αυτό το σημείο...! Είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευγε Ελληνα αδελφε Ταταρίδη Γιάννη . (Ακης Καβαλιωτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την "Πόλη" πότε θα την πάρουμε? Γιατί δεν χρησιμοποιείτε την πραγματική σημαία που σας εκφράζει με τον αγκυλωτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλοιωνει την ανθελληνικη σου σουπα ρε φιλε!!

      Διαγραφή
  6. Πρεπει να ετσουξε παρα πολυ η οργανωμενη και πολυπληθης παρουσια εθνικιστων στην πολη μας. Καλα θα κανουν να το συνηθισουν. Ή να θυμηθουν απο τα αποτελεσματα των τελευταιων εκλογων, την δυναμη των αντιστοιχων πολιτικων δυναμεων, ωστε να την συγκρινουν με τα αποτελεσματα που ερχονται.

    Κανεις δεν παρατηρησε το μπλοκ των γυναικων που βρισκονταν μπροστα, κρατωντας και το κεντρικο πανο? Μα ποσο αριστεριστικο στραβισμο μπορει να εχουν καποιοι θλιβεροι?

    ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κακός λοιπόν κύριοι φαροφύλακες αναρτάτε κείμενα αγνώστων αντιεξουσιαστον - αναρχικών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ενα μεγαλο μπραβο στον κ. ΤΑΤΑΡΙΔΗ.νομιζω οτι εβαλε τα πραγματα στην θεση τους.επειδη δεν βολευει καποιους να λενε τα πραγματα με το ονομα τους.πατριωτικη συγκεντρωση και μονο ητανε.και θα σας πω ενα πραγμα,αυτοι οι ξενοφερτοι εχουνε κανει μεγαλη δουλεια στην πολη τους.εχουνε μαζεψει τροφιμα τρεις φορες για απορες οικογενειες.εχουνε μαζεψει σχολικα ειδη για ελληνοπουλα που δεν εχουνε την δυνατοτητα να τα αγορασουνε.εχουνε καθαρισει δασυλια-ακτες.(πηγη απο το μπλογκ των πατριωτων καβαλας)που να τα πιασετε αυτα τα παλληκαρια.ο εθελοντισμος ειναι πατριωτισμος.και οχι ο εθνομηδενισμος και το χαος.αντε βοδια της αριστερας και καθοδηγουμενη απο την νεα ταξη πραγματων ξυπνηστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εμενα εκεινο που μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση ειναι οτι παρατηρησανε την ενδοσυννενοηση, την παραταξη περιφρουρησης, τον αρχηγο και υπαρχηγο.επειδη γνωριζω καποια απο τα παιδια της καβαλας, θα ηθελα να τα δωσω συγχαρητηρια για την αρτια οργανωση ολων αυτων που αναφερει στο κειμενο ο αναρχο απλυτος,και να του πω οτι αυτο σημαινει πειθαρχια και οχι μπαχαλο που θελουνε να τα κανουνε αυτοι σε καθε πορεια και να καινε μαγαζια και να μενουνε ανεργοι στον δρομο καποιοι συνελληνες.με αυτον τον τροπο η εκδηλωση εφτασε στο τελος της χωρις παρατραγουδα.και να φανταστει κανεις οτι ελλειπαν και καμια 35 ατομα της καβαλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάποιοι είδαν το όνομα το όνομα «φαροφύλακες» και έχουν την εντύπωση ότι βρήκαν το εθνικιστικό κουφιοκέφαλο βήμα για να καταγράφουν τις ανοησίες τους. Ας μας αποδείξουν με πράξεις αυτοί οι «άνθρωποι» ότι αγαπάνε την Ελλάδα και ότι νοιάζονται για το καλό των συνανθρώπων τους. Εάν δεν θέλουν οι υπόλοιποι να τους συνδέουν με νέο-ναζί και φασίστες τότε τι νόημα έχει το σύνθημα «έξω οι ξένοι»; Με ποιο πιστοποιητικό αυτοί είναι γνήσιοι Έλληνες και όλοι οι υπόλοιποι πίθηκοι; Έχουν τσεκάρει το γεννεαλογικό τους δέντρο και βρήκαν ότι πάει καρφί πίσω στην αρχαία Ελλάδα μήπως;
    Μία φιλική συμβουλή: ο ρατσισμός και η βία την οποία γεννάει δεν είναι δημιουργικές ασχολίες ούτε ανοίγουν το μυαλό. Δεν είναι ύψιστη αρχαιοελληνική (ούτε κάν νεοελληνική) αξία η οπαδική συμπεριφορά γηπέδου, με παρελάσεις επίδειξης ισχύος και έπαρσης. Η βία θα γεννάει πάντα βία και με το ίδιο σκεπτικό που κάποιοι πιστεύουν ότι επειδή έτυχε να γεννηθούν στην Ελλάδα είναι ανώτεροι από τους υπόλοιπους, έτσι και ο Βούλγαρος, ο Τούρκος, ο Αλβανός, ο Άγγλος, ο Γάλλος, ο Γερμανός και ο Μογγόλος κάλλιστα μπορούν να πιστεύουν το ίδιο. Θέλετε να είστε απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο; Χάρισμα σας, το ίδιο απομονωμένος θα είναι και ο υπόλοιπος κόσμος από εσάς χωρίς να σας έχει ανάγκη. Με την ίδια «λογική» πρέπει να διώχνονται κλωτσιδών οι έλληνες από την Γερμανία, την Αυστραλία και την Αμερική, γιατί εκεί είναι και αυτοί αντίστοιχα ΞΕΝΟΙ!
    Πολύ αλτρουϊστικό το επιχείρημα ότι παλιά είχαμε τις πόρτες μας ξεκλείδωτες και τώρα γεμίσαμε κλειδαριές, φράχτες και security γιατί φοβόμαστε μη μας ληστέψει ο «ξένος». Νοιαζόμαστε λοιπόν μόνο για το σπιτάκι μας και δεν αισθανόμαστε τον παραμικρό προβληματισμό ή δυσχέρια για τον συνάνθρωπο μας που πεινάει στον δρόμο (όπως φυσικά με τα αδέσποτα σκυλιά). Το «γέλιο» είναι ότι τώρα -λοβοτομημένοι συμπατριώτες μας- πλέον υπάρχουν και πεινασμένοι ΕΛΛΗΝΕΣ στους δρόμους που δεν θα διστάσουν να μπούν στο σπίτι σας για να φάνε ή να κλέψουν επειδή δεν έχουν τίποτα…Η πείνα και η κοινωνική αδικία που καλλιεργεί η χώρα και η πατρίδα για την οποία είστε τόσο περήφανοι, δεν κοιτάει πόσο εθνικόφρων είναι κάποιος, ή πόσο αγαπάς εσύ την ιδέα της μεγάλης Ελλάδας, φίλε. Η πείνα και η κοινωνική αδικία δεν κοιτάει χρώμα, θρησκεία και προσωπικές προτιμίσεις
    Είμαστε όλοι άνθρωποι και είμαστε όλοι ίσοι πάνω σ’αυτόν τον πλανήτη. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε και συνέλθετε από την φαντασίωση της καβλωμένης άριας φυλής τόσο πιο γρήγορα θα γίνετε και εσείς άνθρωποι, γιατί προς το παρόν τον εγκέφαλο σας τον έχετε σε hibernation…
    Μέχρι τότε νοιώστε καλύτερα με το να επιδυκνύεστε με τις ανούσιες παρελάσεις σας εκεί όπου η κοινωνία κοιμάται ή απολαμβάνει ανίδεη τον καφέ της και εκεί όπου έχετε και την ανοχή (και ενδεχομένως και την συμπαράσταση) της αστυνομίας. Το ίδιο θλιβερή και τραγική θα ήταν και μία παρέλαση από πηθίκους που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν δίπλα σε ανθρώπους που τους απειλούν και πρέπει να τους αφανίσουν!
    Περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το ύφος της επιστολής και η αυτοικανοποίηση του γράφοντα ότι κατέχει το προνόμιο της καλοσύνης και της αλήθειας.
      Θά ήθελα μόνο να κάνω ένα ερώτημα λογικο στον γράφοντα και άν έχει την ευαισθησία απαντά.
      Ο Λαθρομετανάστες που φθανουν από όλο τον κόσμο στον νομό μας(με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αυτοί που καταγράφονται είναι 10000-12000 τον μήνα) και έρχονται από την Τουρκία όπου φθάνουν οι περισσότεροι αεροπορικώς και προωθούνται εκ του πονηρού στην Ελλάδα-χωρίς να υπάρχει στην Κωνσταντινούπολη ούτε ένας λαθρομετανάστης- έρχονται για να συναντήσουν εδώ τους ποιο φιλόξενους ανθρώπους του πλανήτη;
      Αλήθεια δεν προβληματίζεσαι;Είναι ίδια η κατασταση τους όπως λες με των γονέων μας που πήγαιναν στην Γερμανία με όλους τους νόμιμους όρους της, και με τον φόβο με το πρώτο πταίσμα να απελαθούν στην Ελλάδα;
      Μην αποκλείεις και στους άλλους να είναι ανθρωπιστές είναι το μεγαλύτερο λάθος ενός ανθρωπιστή.

      Διαγραφή
    2. Ωραία η Γερμανία είναι σοβαρό κράτος που χτίστηκε με αγώνες, θυσίες, υπακοή στους νόμους και γενικότερη κουλτούρα ανθρωπιστική...Η μετανάστες για εργασία στην Γερμανίας ήταν νόμιμοι, αυτό δεν σημαίνει όμως οτι δεν αντιμετώπισαν κρούσματα ρατσιστικής βίας. Αυτό παίρνει χρόνια για να κάνει τον "κύκλο" του και να δημιουργηθούν συνειδήσεις και κουλτούρα αντιρατσιστική. Ελπίζω να συμφωνούμε οτι αυτό είναι κάτι καλό.

      Συμφωνώ με το οτι υπάρχει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. Συμφωνώ οτι πρόκειται για κάτι διαφορετικό από το παράδειγμα των μεταναστών στη Γερμανία για δουλεια κλπ.
      Αλίμονο, αυτό το βλέπουν όλοι και το βιώνουν πολλοί. Το πρόβλημα σου λοιπόν είναι με τους υποκινητές Τούρκους, το στημένο αυτό παιχνίδι με ζωντανά πιόνια.

      Το πρόβλημα είναι το κράτος που δεν το χειρίζεται σωστά. Που δεν έχει πολιτική οργανωμένη και ανθρωπιστική γι'αυτό το φαινόμενο.
      Τι πρέπει να όμως γίνει; Να θάβουμε το θέμα κάτω από το χαλί; Να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας; Σε τί εξυπηρετεί μια παρέλαση με σημαίες και σηνθήματα; Την υποκρισία των πραγματικών υπευθύνων (τοπικών πολιτικών) γιατί δεν την χτυπάτε; Γιατί δεν πάτε στα σύνορα να σταματήσετε τους λαθρομετανάστες αφού πρώτα εξαντλήσετε το θέμα με τους πραγματικούς υπεύθυνους;

      Το να διώξουμε τους λαθρομετανάστες από την Ελλάδα σίγουρα δεν λύνει πολλά βασικά προβλήματα λειτουργικά τα οποία αν είχαν ήδη ληθεί, δεν θα
      υπήρχε πρόβλημα με τον ερχομό τους. Όπως και αν γίνεται αυτός, όποιος και αν τον ανέχεται ή και τον υποκινεί.

      Εμένα μου φαίνεται οτι χρησιμοποιήθηκε η μνήμη 2 αστυνομικών για να κάνουν κάποιοι το κομμάτι τους και να περάσουν τα μηνύματα τους.
      Καμία ουσιαστική πρόταση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Μονάχα διάθεση να σπάσουμε τα κεφάλια όσων έχουν αντίθετη άποψη από την δική μας. Αυτό είναι το επίπεδο και δεν χρειάζεται να είσαι ταγμένος σε κάποιο "αντίθετο στρατόπεδο" για να το δείς.

      Δεν καταλαβαίνω γιατί ασκώντας το δικαίωμα της έκφρασης της προσωπικής μου άποψης, τσουβαλιάστηκα σε ομάδα "αυτός και οι όμοιοι του", "ανθέλληνες", "αριστεροί" και άλλες σαχλαμάρες στερεότυπα που βολεύουν γιατί απαλλάσσουν από την δυσκολία της ώριμης σκέψης. Δεν μιλάω υπηρετώντας μια ταμπέλα συγκεκριμένη και αυτό συγγνώμη αν σας μπερδεύει αλλά έτσι είναι. Δεν υπάρχει καμία διάθεση να το παίξω έξυπνος, ούτε να ανταλλάσσω "φιλοφρονήσεις" με κανέναν σε κανένα μπλόγκ. Πάντα κάποιος άλλος να έχει τον τελευταίο λόγο. Δεν έχει νόημα. Το θέμα είναι να σκεφτούμε λίγο παραπέρα από τις πράξεις μας, από τον πανικό και την υστερία που ζούμε τριγύρω μας για κάθε τί για το οποίο μπορεί και να μην γνωρίζουμε τα πάντα. Δεν βοηθάει κανέναν να έχουμε απόλυτες απόψεις για οτιδήποτε.

      Ο ρατσισμός, το μίσος, ο φανατισμός και το απόλυτο δίκιο είναι σκοταδισμός και οπισθοδρόμηση...τα έχουνε πεί πρώτοι και καλύτεροι οι δικοί μας αρχαίοι Έλληνες, τους οποίους απ'ότι κατάλαβα θαυμάζετε με δέος. Μακάρι κάποια στιγμή και για τους σωστούς λόγους που θα σας/μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.

      Διαγραφή
  11. φαροφυλακα με καλυψες ως προς το σκελος οτι συγκρινει τους λαθρο ορκ με τους νομιμους ΕΛΛΗΝΕΣ μεταναστες της γερμανιας.εγω θα του πω ομως και κατι αλλο.αυτος ο ιδιος και οι ομοιοι του ειναι μεγαλυτεροι ρατσιστες μιας και δεν θελουνε την ιδια τους την φυλη.τους ελληνες.τωρα οσο για τα ναζιστικα που αναφερει ενα εχω να του πω.αν μπορει να δει τον κοσμο με τις μανες και τα παιδακια και ας μου πει που βλεπει τους νεοναζι.ε ρε φιλε τελικα ειστε καμμενα μυαλα.ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΗΤΤΑ ΗΤΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή