bara

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ερωτήματα στον κ.Λαμπάκη για το PRAKTIKER.

Πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης αφήνουν τα στοιχεία που έφερε στο φως η έρευνα της εφημερίδας ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ σχετικά με την εγκατάσταση της εταιρίας praktiker και τον μηχανισμό που έχει στηθεί με μηχανικό του δήμου Ορεστιάδας.
Μετά από καταγγελίες που ήρθανε στην εφημερίδα, από τον εμπορικό σύλλογο και από ιδιοκτήτες του χώρου (έγινε και δικαστήριο το καλοκαίρι) για την καταστροφική λειτουργία ως προς την οικονομική δομή της πόλης με την praktiker, η εφημερίδα «Π» ανέλαβε να ερευνήσει δημοσιογραφικά σε βάθος την υπόθεση. Όπως έχει γραφεί σε παλαιότερο φύλο:
Δεν έχουν χρήση γης εμπορικού κέντρου αλλά υπεραγοράς
Η εταιρία Praktiker δεν έχει καμία άδεια για την εγκατάστασή της στον χώρο
( η αδειοδότηση του κτηρίου έγινε για την υπεραγορά και μόνο για αυτήν όπως ορίζει η χρήση γης).
Τα ερωτήματα που θέσαμε στον δήμαρχο κ. Λαμπάκη για την παράνομη εγκατάσταση της Praktiker, παραμένουν αναπάντητα εδώ και μήνες.
Η ιδιοκτήτρια εταιρία συνέχιζε ακάθεκτη το έργο της χωρίς να λογαριάζει νόμους κλπ.
Ένα πέπλο σιωπής και αποπροσανατολισμού λειτουργούσε σε όλη την πόλη σε ότι αφορούσε την υπόθεση.
Πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ενημερώθηκε ότι οι κύριοι αυτοί είχαν στήσει έναν ωραίο μηχανισμό με τον δημοτικό υπάλληλο και μηχανικό στον δήμο Ορεστιάδας Ν.Ζ. να τους εκπροσωπεί , να υπογράφει σαν μηχανικός, χωρίς βέβαια να είναι σύννομο με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
Το θράσος τους βέβαια ξεπέρασε κάθε όριο διότι ο εν λόγο δημοτικός υπάλληλος, Ν..Ζ ήθελε να νομιμοποιήσει στην πολεοδομία Αλεξανδρούπολης και τρίτο κατάστημα εντός του ίδιου χώρου, την εταιρία Γρηγόρης μικρογεύματα.
Από πληροφορίες του «Π» που προέρχονται από την πολεοδομία Αλεξανδρούπολης, προκύπτει ότι θα ερευνηθεί, που αλλού έχει εμπλακεί ο εν λόγο επίορκος υπάλληλος στο έργο για να αποδοθούν ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση.
Τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν στο «Π» θα πάνε στον εισαγγελέα, ο εν λόγω κύριος πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά, όχι μόνο με την απομάκρυνσή του από τον δήμο που εργάζεται αλλά και με αφαίρεση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος, διότι στο όνομα του προσωπικού του κέρδους δεν νοιάζεται αν θα καταστραφεί όλος εμπορικός ιστός μιας ακριτικής πόλης, συνεργεί ώστε παράνομα να λειτουργήσει μια γερμανική εταιρία που δεν σέβεται το ελληνικό νομικό πλαίσιο και μας θεωρεί τριτοκοσμικούς.
Είναι απαράδεκτο να απολύονται υπάλληλοι του δημοσίου επειδή το απαιτεί η τρόικα δηλαδή η Γερμανία και να εκπροσωπούν τους έλληνες δημοσίους υπαλλήλους τέτοιοι τύποι. Τα πλήρη στοιχεία του υπαλλήλου θα δημοσιοποιηθούν μετά την ΕΔΕ
Κλείνοντας απευθύνουμε ένα ακόμα ερώτημα στο δήμαρχο,.
Ποιος είναι ο ρόλος του αντιδημάρχου του, Α.Β., ο οποίος μαζί με το συγκεκριμένο μηχανικό παριστάνουν τους μεσάζοντες και υπόσχονται ότι μπορούν να τα διευθετήσουν όλα και καθησυχάζουν τους υπευθύνους των συγκεκριμένων εταιρειών ( «μην ανησυχείτε εγώ είμαι εδώ») ...
Αλήθεια αυτές οι υπηρεσίες κύριε Α.Β. είναι αμισθί γιατί οι κακές γλώσσες λένε τα περί του αντιθέτου.

Θα επανέλθουμε με νεότερα στοιχεία.

3 σχόλια:

  1. Και μετά ο Λαμπάκης αντιδρά για τα χρυσορυχεία,πιθανόν δικαια,όπου όμως θα δημιουργηθούν και κάποιες θέσεις εργασίας 80 ή 200.
    Ενώ το praktiker θα κλείσει πολλά μαγαζιά αφήνοντας τουλάχιστον 500 άνεργους.
    Αυτά πρέπει να τα προσέχουμε περισσότερο από τα χρυσορυχεία κ.Λαμπάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. giati den lete pioi kai posa piran/?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο υπάλληλος του Δήμου Ορεστιάδος πρέπει να παραπεμφθεί άμεσα με το ερώτημα της απόλυσης. Ποιος ή ποια υπάλληλος της πολεοδομίας είχε χρεωθεί τον έλεγχο και γιατι αντικαταστάθηκε με άλλον από τη Διευθύντρια της Πολεοδομίας Μήπως υπηρχαν αντιρρήσεις Μηπως πάει να γίνει οτι έγινε με άλλο γνωστο υπερκατάστημα το γνωστό τ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή