bara

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού» 27-28/7/2013 στην Σαμοθράκη

Η ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από την ανεύρεση της «Νίκης της Σαμοθράκης» προτίθεται να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού». Το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του νομπελίστα ποιητή και την ανακήρυξη το 2011 ως έτος Ελύτη.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες, έχει διάρκεια δύο (2) ωρών και θα πραγματοποιηθεί το εορταστικό διήμερο 27 και 28 Ιούλιου 2013.
Οι δραστηριότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος αποσκοπούν στο να γίνουν κατανοητές οι περιπέτειες των συνειρμών και των συμβόλων. Θα ανηφορίσουμε στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης έχοντας στο νου μας τους στίχους του Ελύτη και αναζητώντας εικόνες του Άξιον Εστί. Ερχόμαστε στο Ιερό των Μεγάλων Θεών για να κοιτάξουμε την αρχαιότητα μέσα από το πρίσμα του καλειδοσκοπίου. Προσδοκία μας είναι να απελευθερώσουμε τη φαντασία δοκιμάζοντας νέους δρόμους. Δεν θα ψάξουμε στα μνημεία τα αποτυπώματα της ιστορίας, όμως θα ανακαλύψουμε την ιστορία να φεγγίζει πίσω από το απαλό φίλτρο της ποίησης…γιατί εκεί θα βρούμε τους ναούς στο σχήμα τ’ ουρανού!
Δεν απαιτείται καμιά προηγούμενη σχέση εμπειρία και επαφή με το θεάτρο ή την ποίηση μόνο διάθεση για δημιουργία και έκφραση!Δηλώστε συμμετοχή εως 30/6/2013
Για Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλεστε στον Δήμο: 2551350810
Επιστημονική διοργάνωση Πληροφορίες: Νάγια Δαλακού 2531022411

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου