bara

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μύθοι και αλήθειες για την ΕΡΤ

Γράφει ο Αργύρης Τζουβελέκης*
ΕΡΤ ώρα μηδέν. Επειδή στη ζωή λίγα πράγματα είναι άσπρο-μαύρο και αυτά με προυποθέσεις, η αλήθεια για κάθετι που συμβαίνει έχει πάντα δυο όψεις και βρίσκεται κάπου στη μέση: Η ΕΡΤ σταμάτησε από χθες το βράδυ να εκπέμπει βυθίζοντας τη χώρα ακόμα περισσότερο στο σκοτάδι ή μήπως όχι; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:
1) Μόνο οι στρουθοκάμηλοι δεν ήξεραν για τη διασπάθιση-κατασπατάληση δημόσιου χρήματος η οποία λάμβανε χώρα στην ΕΡΤ ειδικά τα τελευταία 9 χρόνια από το μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών αγώνων μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής:
α) 2656 υπάλληλοι με μέσο ετήσιο κόστος περι τα 50.000 ευρώ...πώς είπατε? Ξεκινώντας από τα 324000 ευρώ του κυρίου Λυριτζή Βασιλειου, διευθυντή ειδήσεων ώς τα 57000 ευρώ σε δημοσιογράφους εξάμηνων συμβάσεων!!!! (ενδεικτικά αναφέρω ότι οι υπάλληλοι του ΤΡΑΙΝΟΣΕ που απεργούν και αυτοί αύριο αριθμούν περί τους 6000 με μέσο ετήσιο κόστος τα 45.000 ευρώ μαζί με υπερωρίες κτλ!!!)
β) Εύα Μπούρα. Εκπομπή " Εδώ Αθήνα" .Κόστος 100 χιλ ευρώ τον μήνα!!!
γ) Μαρία Μπαλοδήμου: Εκπομπή " Νοσταλγία" ..Κόστος: 56 χιλ ευρώ τον μήνα
δ) Το ελληνικό πανόραμα . Ειρήνη Νικολακοπούλου.Κόστος 800 χιλ ευρώ τον χρόνο!!!
2) Η κυβέρνηση ας βγει να παραδεχτεί ποιος διόρισε 800 επιπλέον υπαλλήλους οι οποιοι εμφανίζονταν κάθε πρώτη του μήνα στην Αγια Παρασκευή. Ποιος διόρισε τα γαλάζια και τα πράσινα παιδιά. Ποιος εδινε 150 χιλ ευρώ τον χρόνο στον κύριο Παπαδόπουλο για να χορευει ζειμπεκικα??
3) Ποιοι κατέθεταν προτάσεις όπως τώρα για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας αξίας 5 εκ ευρώ τη στιγμή που ο ΟΤΕΤV και ο ANT1 διέθεταν 1.1 εκ ευρώ....Ποιοι έπαιζαν τόσα χρόνια με τα λεφτά του ελληνικού λαού που μάτωνε καθημερινά τα τελευταία 3 χρόνια. Ποιοι ετοίμαζαν να γυρίσουν ελληνικό σίριαλ ονόματι "ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗς" με κόστος 80 χιλ ευρώ το επεισόδιο!!!!! Ποιοι έδωσαν 3 εκ ευρώ για τη φόρμουλα 1, σε μια χώρα που ο κατώτατος μισθός είναι στα 500 ευρώ???
4) Η ΕΡΤ όφειλε να αναδιοργανωθεί, να αναδιαρθρωθεί, να κλείσει και την ίδια στιγμή να δημιουργηθεί η νέα ΕΡΤ. Το πλιάτσικο στις πλάτες του ελληνικού λαού έπρεπε να σταματήσει. Δυστυχώς η ΕΡΤ η οποία αριθμούσε 6 λογιστήρια (άκουσον άκουσον, το BBC έχει δυο) είχε υπογράψει αναρίθμητες συμφωνίες αθλητικού και μη περιεχομένου απέναντι σε ιδιώτες διαθέτοντας υπέρογκα για την αξία του προιόντος ποσά (Ολυμπιακοί αγώνες, φορμουλα 1, Ευρωμπάσκετ, πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ κτλ) αποτέλεσμα αλόγιστης κακοδιαχείρισης από κρατικοδίαιτα διευθυντικά στελέχη και έπρεπε να κλείσει - πτωχεύσει με όλα τα συνεπακόλουθα προκειμένου να επαναλειτουργήσει με νέο όνομα. Δυστυχώς η εξέλιξη αυτή έκανε τη χώρα διεθνώς ρεζίλι και παντελώς αναξιόπιστη.
Κλέινω με 2 ερωτήματα 1) αφού η κυβέρνηση εφάρμοσε Πραξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ γιατί δεν εφαρμόζει την ίδια προσέγγιση και για τους υπόλοιπους καναλάρχες και μιντιάρχες που έχουν κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα όντας ταυτόχρονα εργολάβοι δημοσιων έργων??? (Νόμος βασικού μετόχου κτλ) και 2) Για ποιο λόγο δεν βάζει στο σκαμνί του κατηγορούμενου όλα τα κρατικοδιάιτα διεθυντικά στελέχη που έπαιζαν τόσα χρόνια "ποκερ" στις πλάτες του ελληνικού λαού....??Τα συμπεράσματα δικάσας....αλλά η αλήθεια έχει σχεδόν πάντα δυο όψεις...

*Γιατρός Πνευμονολόγος
Π.Ν Αλεξανδρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου