bara

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Το επιμελητήριο Έβρου επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ινδονησίας

Στο Επιμελητήριο Έβρου βρέθηκε χθες ο Πρέσβης της Ινδονησίας στην Ελλάδα Benny Bahanadewa με τους συνεργάτες του.Ο Ινδονήσιος πρέσβης επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που πραγματοποιεί με επίσημους φορείς στην Ελλάδα, προς διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας των επιχειρηματικών δυνάμεων των δύο χωρών. Ο Benny Bahanadewa,
εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες της περιοχής του Έβρου να φιλοξενήσει ένα σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο προς τα Βαλκάνια και ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τη βιομηχανική ζώνη της Αλεξανδρούπολης και τα παραγόμενα προϊόντα του νομού.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου ανταποκρίθηκε στο ενδιαφέρον του Ινδονήσιου πρέσβη επισημαίνοντας την γεωπολιτική σημασία της περιοχής και τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα σε περίπτωση δυνητικής συνεργασίας. Ενημέρωσε, επίσης, την ινδονησιακή αποστολή σχετικά με τα παραγόμενα προϊόντα του Έβρου δίνοντας έμφαση στην ποιοτική τους υπεροχή, που υπογραμμίζεται από βραβεία ποιότητας και συσκευασίας.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, που συνοδεύτηκε από την προσφορά τοπικών προϊόντων στην Ινδονησιακή αποστολή, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου
δεσμεύτηκε ότι θα αποσταλεί ολοκληρωμένος φάκελος με πληροφορίες εμπορικού ενδιαφέροντος για το κεντρικό Ινδονησιακό Επιμελητήριο. 
Ο Ινδονήσιος πρέσβης, από την πλευρά του, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την φιλοξενία του Επιμελητηρίου, υποσχέθηκε να μεταβιβάσει το υλικό και εξέφρασε την επιθυμία να συμβάλλει στην δημιουργία ουσιαστικών δεσμών μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων. Ο πρέσβης αποχώρησε ανανεώνοντας το ραντεβού του με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης και δεσμεύτηκε ότι το Ινδονησιακό Επιμελητήριο θα συσφίξει τις σχέσεις του με το Επιμελητήριο Έβρου συμμετέχοντας επίσης στην έκθεση Alexpo 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου