bara

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Απανωτές "σφαλιάρες" έφαγε ο Τσίπρας

Από το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε πρόσκληση προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες όλων των ομοσπονδιών σε μια προσπάθεια του Τσίπρα να το «παίξει» η επόμενη ηγεσία εν όψει των εκλογών του Ιουνίου.
Κάπου κατάλαβε λάθος το ρόλο του ως εντολοδόχου για σχηματισμο κυβέρνησης ο Τσίπρας.
Αρχικά με τη φανφάρα περί αριστερής κυβέρνησης η οποία μόνο στη θεωρία υφίσταται, αφού η κατανομή των βουλευτικών εδρών καθιστά αδύνατο κάτι τέτοιο.
Στη συνέχεια ... χρησιμοποίησε το τριήμερο των διερευνητικών εντολών για να κάνει επαφές με κοινωνικούς εταίρους λες και είναι αρχηγός κόμματος που εκπροσωπεί το 60% του Ελληνικού λαού και ξεχνόντας προφανώς οτι μόνο το 16% τον εμπιστεύτηκε.

Μετά τη σφαλιάρα που έφαγε από τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας Ολάντ ο οποίος εν ολίγοις του απάντησε οτι δεν συναντιέται με αρχηγούς κομμάτων, αντίστοιχες σφαλιάρες έφαγε και από όλα τα συνδικάτα τα οποία ως επί το πλείστον έχουν αριστερούς προσανατολισμούς και ιδεολογίες.

Αρνητικά απάντησαν ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

ΑΔΕΔΥ: «Κύριε Πρόεδρε,
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαντώντας στην από 08/05/2012 πρόσκλησή σας, για συνάντηση σήμερα, 09/05/2012, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό Κυβέρνησης, σας ενημερώνει ότι:
1. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε ζητήσει προεκλογικά και είχε συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα, στα οποία και κατέθεσε τις προτάσεις της, για τα ζητήματα που αφορούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους
2. Το συνδικαλιστικό κίνημα, εκ του ρόλου του, δεν εμπλέκεται στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που δίνεται στα πολιτικά κόμματα για το σχηματισμό Κυβέρνησης
3. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι διατεθειμένη, ευθύς μόλις σχηματιστεί η νέα Κυβέρνηση να καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δημόσιου Τομέα και των εργαζομένων σε αυτόν, οι οποίοι πλήττονται από τις πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας».

ΓΣΕΕ: «H ΓΣΕΕ ως συνδικαλιστικός φορέας δεν εμπλέκεται στις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και τις θεσμικές συναντήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ στην πρόσκληση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για συνάντηση.
«Ως εκ τούτου παρέλκει η συμμετοχή της σε συγκέντρωση που κάλεσε ο εντολοδόχος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ.Α.Τσίπρας «…..για να συζητήσει τους προγραμματικούς στόχους της νέας κυβέρνησης», σημειώνει. «Ασφαλώς εάν και εφόσον η νέα αυτή κυβέρνηση σχηματισθεί, η ΓΣΕΕ θα προσέλθει σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της προκειμένου να θέσει τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων που είναι τα πρώτα και μεγάλα θύματα των άδικων, άνισων και αναποτελεσματικών πολιτικών που κατ’επιταγή και των δανειστών ασκούνται στη χώρα μας καθώς και γενικότερα τα προβλήματα της χώρας και της ευρωπαϊκής της προοπτικής», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΟΛΜΕ: Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να μη συμμετάσχει στη συνάντηση που μας έχετε προσκαλέσει ως εντολοδόχος Πρωθυπουργός.
Είμαστε πάντα ανοιχτοί για συζήτηση με όλα τα κόμματα για τα ζητήματα της Παιδείας με την ιδιότητά σας ως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΟΕ: Κύριε Πρόεδρε,
Σε απάντηση της πρόσκλησής σας για συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
1. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει κανένα συνταγματικό ρόλο, στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.
2. Οι θέσεις των εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί σε εσάς προσωπικά, όπως και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τα πολιτικά κόμματα.
3. Η Δ.Ο.Ε., στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, όπως έκανε και στο παρελθόν, με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα ζητήσει συνάντηση μαζί της, καθώς και με τα πολιτικά κόμματα, με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Οι μοναδικοί που έσπευσαν να ζητήσουν συνάντηση μαζί του, ήταν οι Πρυτάνεις για να σταματήσουν οι εκλογές στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και να ξεκινήσει η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, χωρίς τη δέσμευση για εκλογές διοίκησης, λες και ο Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας!
Αλλά από αριστερούς «μπαχαλάκηδες» πρυτάνεις (βλέπε Πελεγρίνης, Μυλόπουλος) τι να περιμένει κανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου