bara

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Απάντηση στο Άρθρο του Γ.Λασκαράκη με θέμα "Που πήγαν οι πελάτες των κομμάτων"

 ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΝΩΜΗ» ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. E-mail: panosmandalos@yahoo.gr.

Αγαπητέ Γιάννη Λασκαράκη.
Θα συμφωνήσω σε πολλά σημεία με το άρθρο σου αλλά θα διαφωνήσω σε πολλά. Ο κρατισμός που λες ήταν ένα ομοίωμα των κυβερνήσεων που έφτιαξαν αυτό το σύστημα. Μάλλον εκβίαζαν τον πολίτη με το δίλημμα ψήφισε με για να έχεις δουλειά. Από πίσω τα χρήματα χανότανε σε μεγαλοεπενδύσεις που ποτέ δεν γινότανε και μεγαλοέργα που διαχρονιζότανε και κόστιζαν τριπλάσια και τετραπλάσια. Επίσης η ατιμωρησία των πολιτικών που με διαρκείς μίζες απομυζούσαν δισεκατομμύρια πριν σε δραχμές και μετά σε ευρώ. Τα ταμεία ήταν πάντα με την λαγόμενη λευκή τρύπα. Η λευκή τρύπα έγινε μαύρη χωρίς πάτο. Τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου των ομολόγων και διάφορα μικροσκάνδαλα(σε αυτά βάζω και τις μαϊμού συντάξεις αλλά τα θεωρώ μικροσκάνδαλα γιατί κόστισαν σε δεκαετίες όσο κόστισε το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου του Σημίτη, τα σκάνδαλα των ομολόγων, για να μην πω και το τωρινό Hair cut που κόστισε πολλά δις. Άρα το συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη για εργασία έγινε ρουσφέτι και μάλιστα απαίτηση των πολιτικών ή μας ψηφίζεις ή απολύεσαι και πήγαμε στα stage(ανασφάλιστη εργασία. Αλήθεια πόσα χρήματα έχασαν τα ταμεία από αυτά τα παράνομα προγράμματα;). Και μετά το ρίξανε στο δημόσιο. Για όλα έφταιγε το δημόσιο. Δεν έφταιγε η φοροδιαφυγή που υπολογίζεται στα 45 δις ευρώ στην Ελλάδα, δεν έφταιγαν οι μεγαλοβιομήχανοι που όλα τα κάνανε με επιδοτήσεις δις ευρώ και ποτέ δεν είχαμε ανάπτυξη της βιομηχανίας και μάλιστα τα προϊόντα μας από τα ποιο ακριβά. Απελευθερώθηκε η βενζίνη και αποκρατικοποιήθηκε η ΕΚΟ και αντί να πάμε σε μειώσεις λόγω ανταγωνισμού τότε είχαμε υπερτίμηση της βενζίνης σε όλα τα πρατήρια. Σήμερα δεν μιλάμε, σε λίγο θα είναι χρυσός. Εκεί το φταίξημο έιανι στις διενείς τιμές….αλλά κανέις δεν λέει ότι έχουμε την ακριβότερη βενζίνη προ φόρων…με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ε.Ε των 16.

Δεν μιλάμε για τα βασικά είδη διατροφής; Είναι από τα ακριβότερα στην Ελλάδα, αλλά φταίνε οι μισθοί και οι συντάξεις. Επίσης στους συνεταιρισμούς βάλανε τους δικούς τους και τους διαλύσανε. Ποιος δεν θυμάται τον αγροτικό συνεταιρισμό εδώ στην Αλεξανδρούπολη με τις αποθήκες τα σούπερ μαρκετ Κορυφή τα έλεγαν κλπ που άρχισε να ρίχνει προϊόντα τοπικά στη αγορά. Σήμερα όλα ρημάζουνε. Αγραναπαύσεις, ποσοστώσεις γάλατος, κλπ. αλήθεια ο ανήξερος Γιώργος δεν ήταν κυβέρνηση όταν γινότανε αυτά και αν δεν ήτανε δεν ήξερε ή δεν ρώταγε; Μαλλον ήξερε και ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης. Ο Κωστάκης διέλυσε το ΣΔΟΕ και αποτέλεσμα τα φορολογικά να πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η μίζα επί 35 χρόνια και οι υπερτιμολογήσεις πήγαιναν σύννεφο και τα δις ευρώ έφευγαν και πήγαιναν σε λογαριασμούς που μετά οι κάτοχοι τους κάνανε χλιδάτη ζωή από το πουθενά. Εώ στον Έβρο δις δαπανήθηκαν και εταιρείες από το πουθενά έγιναν κολοσσοί. Αλλά ο ψηφοφόρος ακόμα περιμένει να τελειώσεις το λιμάνι, η Εγνατία, ο δρόμος για Ψαθάδες έχει δημοπρατηθεί εκατό φορές κλπ. Κανείς δεν τιμωρήθηκε και κανείς δεν έπαθε το παραμικρό. Η ΠΑΘΕ εδώ και 45 χρόνια …….τελειώνει.

Δεν μιλάμε για τα μεγαλοκάναλα. Εκεί ο μισθός των……δημοσιογράφων πάντα σε 5 μηδενικά. Μετά μιλάνε για την ΕΡΤ, για τον γιατρό, κλπ. Θα πω κάτι. Τι έγινε με το Αλτερ; Γιατί οι δημοσιογράφοι αυτοί παίρνανε τόσα και αν ήταν ανταποδοτικές οι εκπομπές τους τότε γιατί φαλίρισε το κανάλι; Γιατί απλώς αυτοί κρατούσανε το μαγαζί μαζί με τα άλλα κανάλια. Το μαγαζί που λεγότανε διαπλοκή και συγκάλυψη. Δεν ήτανε μισθοί τα 500 ευρώ, σε επιστήμονες στα stage. Ήτανε όμως κόλαφος μισθός όταν ακουγότανε οι ειδήσεις από τα μεγαλοκάναλα. Και αυτοί σε 500.000 και άνω. Με τα προσόντα παίρνανε και παίρνουν και σήμερα αυτά τα λεφτά. Οι επιδοτήσεις οι κρατικές σωρηδόν και τα χρέη δυσβάστακτα.

Δεν λέμε, εδώ και 3 χρόνια ο καημένος ο Γιωργάκης, που δεν ήξερε φέσωσε τον κόσμο με χαράτσια, φόρους κλπ για τα λεφτά που δεν ήξερε ότι τόσα χρόνια έφευγαν; Δεν ήξερε για τον Άκη ή για τον άλλο που είπε ότι τα πήρε και δεν έπαθε τίποτα.

Αλήθεια όταν πληρώνεις ΦΑΠ και πληρώνεις και χαράτσι δεν λέγεται διπλή και τριπλή φορολόγηση για το ίδιο πράγμα. Δεν είναι αντισυνταγματικό; Και όμως το κάνανε και μάλιστα συνταγματολόγοι.

Μίζες που κόστισαν δις από τα πάμπερς σε δραχμές του Ανδρέα μέχρι σήμερα. Σκάνδαλα Ολυμπιακών αγώνων, σκάνδαλα χρηματιστηρίου, σκάνδαλα χρηματοδότησης κομμάτων, σκάνδαλα Σίμενς και γερμένων υποβρυχίων, σκάνδαλα Βατοπεδίου….σκάνδαλα…σκάνδαλα…..Και φυσικά οι βουλευτές στους 15 μισθούς με όλα τα προνόμια και χωρίς το παραμικρό μείον.

Και όλα αυτά καλούντα να τα πληρώσουν ακριβώς οι πελάτες των 500 ευρώ και ίσως λιγότερα μιας και το αφορολόγητο κατέβηκε στα 5.000 ευρώ που σημαίνει και ότι θα πληρώσει και αυτός με 450 ευρώ μισθό.

Οι πελάτες έφυγαν απλώς γιατί έμαθαν έστω και αργά ότι ήταν τα θύματα και ότι ως τώρα τους φάγανε υπάρχοντα τους και τους λένε και κλέφτες. Οι πελάτες φύγανε γιατί εν μέσω κρίσης, όταν κάνεις 50 υπουργεία και προσπαθείς να μας σώσεις, καταλαβαίνω ότι με κοροϊδεύεις. Και ως τώρα έτρωγα και ένα κομμάτι ψωμί τώρα το ψάχνω στα ….σκουπίδια…ενώ εσύ γεύεσαι το μπον-φιλέ. Δεν είδαν οι πελάτες νέα πρόσωπα που θα παίρνανε την τύχη του τόπου στα χέρια αλλά οι ίδιοι οι μεταχειρισμένοι της αποτυχίας ξανά…..για να μας σώσουν…..Επίσης θα γυρίσουν σε μεγαλοκόματα και μερικοί, που αφού δεν βγήκαν τρέχουν να κατοχυρώσουν τον μισθό τους…..για να συνεχίσουν να μας λένε τεμπέληδες, διαφθαρμένους, και όλα τα όμορφα που ακούμε εδώ και 4-5 χρόνια.

Όσο για την στέγη αυτή την στιγμή λέγεται απελπισία και φαίνεται από τις σωρηδόν αυτοκτονίες(ήμασταν το τελευταίο κράτος σε αυτοκτονίες και σε λίγο διάστημα παίρνουμε πρωτιά), από τις σωρηδόν μεταναστεύσεις στο εξωτερικό…από τις σωρηδόν πράξεις απελπισίας των…..πελατών που τους ψήφιζαν ή και τους ψηφίζαμε αλλά αυτοί μένουν στον κόσμο τους και στο μαγαζί τους που ακόμα καλά κρατεί.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

ΜΑΝΔΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

2 σχόλια:

  1. και κάτι ακομα που ξεχασες. Ο πελάτης έχει αναγκη από σεβασμό και εκτίμηση. όταν εσύ τον έχεις ποδοπατηση θα φύγει. Και μάλιστα πολύ καιρό καθήσαμε πελάτες, να τους δώσουμε ενα μαθημα γερό. Από την άλλη τα μεγαλοκάναλα αλλά και τα δικά μας αν δεν είσαι μέσα σε αυτές τις....εγκληματικές οργανώσεις δεν σε καλούνε και βλέπεις κάθε έιδους όρνιο να το καλούν αλλά αν έχεις αποψη και δεν είσαι κάπου οργανωμένος μένεις έξω. Αυτά ήθελα να συμπληρώσω στο άρθρο σου και εγώ ένας ανώνυμος που συμφωνεί απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικοί από τα μαγαζιά αυτά αφού ξεφτιλίστηκαν στις εκλογές και τους μαύρισαν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι των μαγαζιών τρέχουν σαν τους τερμίτες να ξαναμπούν και να εξασφαλίσουν την εκλογιμότητα τους ,χωρίς ψηφο και χωρίς ντροπή και φυσικά τον παχηλό μισθό τους μιας και παντα παρασιτούσαν και ποτέ δεν δούλεψαν στην ζωή τους. Και το χειρότερο τα μαγαζιά όπως λες αυτά ανοίγουν τις αγκάλες τους σε αυτούς. Πόσο ακόμα μπορεί να ξεπέσουμε με την οικογενειοκρατία και την τυφλή επιμονή στους ίδιους αι τους ίδιους αποτυχημένους που καραδοκούν σαν τον κόρακα να πάρουνε την εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή