bara

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Υπαίθρια Θεία Λειτουργία στην Ίμβρο του Αγίου Κωνσταντίνου

Με «θόλο» τον ουρανό τελέστηκε την Τρίτη η Θεία Λειτουργία στην Ίμβρο του Αγίου Κωνσταντίνου.
Η τελετή έγινε υπαίθρια σε ένα κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, στα ερείπια του πάλαι ποτέ Ιερού Μετοχίου της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.
Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Λαυριώτης Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιοςσυμπαραστατούμενος από τους Ιερείς Δημήτριο και Αστέριο, ενώ παρέστη και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποιεί αυτή την περίοδο ολιγοήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στην γενέτειρά του.
Συμπροσευχήθηκαν επίσης ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Ίμβρου και ΤενέδουΚύριλλος και ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος. Εκκλησιάστηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Νίκος Ματθιουδάκης και η σύζυγός του Αικατερίνα Βαρβαρήγου, ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδριανούπολη, ο Άρχων Ισαάκ Αναστασιάδης, ο Καθηγητής του Πατριάρχου στο Ημιγυμνάσιο της Ίμβρου, οι Άρχοντες και Ομότιμοι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Ευστράτιος Ζεγκίνης και Χρήστος Βάντσος, κληρικοί του νησιού, Ίμβριοι, κάτοικοι και απόδημοι, καθώς και προσκυνητές από την Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι το έτος 1943 οι τουρκικές αρχές κάνοντας καταχρηστικές απαλλοτριώσεις κατέσχεσαν τα κτήματα του Μετοχίου και το οδήγησαν στον σταδιακό αφανισμό του.
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου